miércoles, 3 de marzo de 2021

El Dia, edició de dissabte 20 de març de 1.937, pàg. 2 i 3.

EL MÍTING DE DEMÀ A L’ALEGRIA.

Gran Míting Assemblea de coincidència social per a demà diumenge, a les 10 del matí, en el Teatre Alegria, organitzat per la Junta de Defensa Passiva de la població civil de Terrassa, amb col·laboració de les organitzacions sindicals i polítiques antifeixistes de la ciutat C. N. T.- F. A. I., E. R. . de C, P. O. U. M,, P. S .U. C. i U. de R.

Llista d'oradors que prendran, part en l'acte.

Companys Tècnics: Joan Paulís, Metge Municipal; Tema: "Aspectes mèdics-socials de les agressions aèries contra la població civil''.

Salvador Vallès, farmacèutic municipal. Tema: "Perills per a la població civil" dels agressius químics".

Lluis Sapés, 'enginyer municipal. Tema: "Característiques dels refugis per a protecció de la població civil en cas de bombardeig".

Enric Aldave, Conseller de Defensa de l'Ajuntament. Tema: "Com cal estructurar la defensa activa de la població civil".

Companys de les organitzacions sindicats:

Pere Carbó, per la Unió General de Treballadors i Baptista Reig, per la Confederació Nacional del Treball.

Presidirà l'acte el vicepresident de la Junta de Defensa Passiva, company Espartacus Puig.

NORMES QUE HOM HA DE TENIR EN COMPTE PER A RECOLLIR EL CARNET FAMILIAR.

En iniciar-se amb la implantació del Carnet Familiar de Racionament una nova modalitat en el règim de racionament, que pel seu volum i complexitat no podrà ésser perfecte des dels primers moments de la seva instauració, però que anirà millorant-se i corregint-se les deficiències que s'observaran, la Comissió Municipal de Serveis Públics, espera que, ara tampoc mancarà la col·laboració de tots els ciutadans en aquesta obra que dintre les restriccions imposades per la guerra i la revolució, sense cap mena de dubte haurà de resultar en benefici de tots.

Per tal de poder recollir el Carnet Familiar de Racionament, caldrà que hom es fixi exactament en el dia que li correspondrà retirar-lo de les oficines instal·lades al Saló Catalunya (Milícies Catalanes, 9) d'acord amb el torn establert per rigorós ordre alfabètic de carrers, i recordar que de no anar-hi el dia corresponent, a més d'entorpir la tasca dels encarregats del repartiment es poden crear una sèrie de molèsties innecessàries.

No caldrà tampoc oblidar que per a lots els canvis de domicili, serà necessari demanar el Carnet d'acord amb les adreces que es varen indicar en el moment de subscriure la Tarja Familiar de Racionament.

EL DECRET DE MOBILITZACIÓ DE LLEVES.

Ha estat fet públic el decret donant les disposicions pertinents per tal de practicar la mobilització de les lleves dels anys 32 al 36.

Diu així:

"De conformitat amb el Decret de la presidència d'aquesta mateixa data i, atès que les actuals circumstàncies aconsellen la necessitat de comptar amb el major contingent d'homes útils per a les necessitats de l'Exèrcit Popular, a proposta del Conseller de Defensa i d'acord amb el Consell Executiu, decreto:

Article primer. Tots els ciutadans pertanyents al cupus d'instrucció de les lleves del 1934 i 1935 així com les pròrrogues de les mateixes lleves, es presentaran a llurs caixes de reclutament els dies que a continuació s'esmenten:

Els que foren destinats a Infanteria, ho faran els dies 22 i 23 d’aquest mes.

Els que foren destinats a Cavalleria i Enginyers, ho faran els dies 25 i els altres, inclosos les pròrrogues, ho faran el dia 27.

Article segon. Tots els ciutadans pertanyents als cupus d'instrucció de les lleves del 1932 i 1933, així com les pròrrogues d'aquelles, es presentaran a llurs caixes de reclutament el dia 5 d'abril vinent,

Article tercer. Els que resideixin a Catalunya i llurs caixes de reclutament es trobin a la zona facciosa, efectuaran llur presentació en la més propera a la seva residència.

Article quart. Queden exceptuats de la incorporació, els que es troben actualment prestant servei a l'Exèrcit Popular, Carabiners i Cos de Seguretat Interior, així com els inútils totals i els fills de vídua pobra que treballin al camp.

Els que en llur especialització es considerin imprescindibles en la seva actual ocupació, serà necessari perquè quedin "mobilitzats industrialment" una sol·licitud del Comitè de Fàbrica, taller, laboratori, etc., on treballen, informada per la Comissió d'Indústries de Guerra la qual serà tramesa al Conseller de Defensa per a la seva resolució definitiva.

Article cinquè. Els acollits als beneficis del Capítol 17 de la vigent llei de Reclutament, que essent sergents, caporals i soldats pertanyin als cupus de files i d'instrucció de les lleves del 1934 i 1935. s' incorporaran igualment a files.

Article sisè. Una vegada acabada la incorporació dels pertanyents a les lleves del 1934 i 1935, començarà el dia 30 d'aquets mes la dels ciutadans pertanyents a la lleva del 1936, al qual efecte rebran els Ajuntaments les corresponents citacions de les caixes de reclutament respectives.

Per a la incorporació de les lleves del 1932 i 1933 es dictaran instruccions posteriorment.

Barcelona, 18 de març del 1937.

—El Conseller Primer, Josep Tarradellas. —El conseller de Defensa, Francesc Iglesias."

D'IMPORTANCIA PER A RECOLLIR LES FULLES D'ALIMENTACIÓ.

La Conselleria de Sanitat local, fa avinent a tots els ciutadans que hagin de proveir-se de la corresponent fulla d'alimentació, presentin per a la seva adquisició, l'anterior.

SERVEIS EFECTUATS PER LA CREU ROJA LOCAL DURANT EL PASSAT MES.

Relació de serveis efectuats per la Creu Roja local, durant el mes de febrer d'aquest any:

Trasllat de malalts i ferits a hospitals i sanatori d'aquesta ciutat, 33; auxiliats a la via pública, 5 trasllat de malalts i ferits de Viladecavalls a Terrassa, i d'Abrera a Terrassa 1, de Barcelona a la nostra ciutat. 2; de Terrassa a Barcelona, 3; .trasllat de malalts psíquics a Sant Baudili, 1 i trasllat de malalts psíquics a Barcelona, 1.

En total, s'han efectuat 47 serveis.

No hay comentarios: