sábado, 6 de marzo de 2021

El Dia, edició de dimecres 24 de març de 1.937, pàg. 2 i 3.

CONVOCATÒRIA, DE LA F. E. T. E. COMARCAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL.

Tots els afiliats d’aquesta sindical queden convocats pel proper dissabte dia 27 del corrent, a una reunió general que tindrà lloc de 12 a 1 del migdia, en el saló d'actes de la U. G. T. per tal de canviar impressions sobre la marxa de l'entitat i plantejar assumptes d'ordre sindical de gran transcendència per la vida de l'organització.

DEMÀ DIVENDRES NO HI HAURÀ PA.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta el públic en general, que per dificultats sorgides en la molturació del blat, es veu obligada a suprimir la ració de pa de demà divendres.

No obstant, el dissabte es donarà la ració sencera.

LES RECLAMACIONS DEL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT.

L'Oficina del Carnet Familiar de Racionament fa avinent a tots els ciutadans que hagin d'efectuar alguna reclamació o esmena en el Carnet de Racionament, que a partir del proper dia 29 de Març podran passar per les Oficines d'Estadística de l'Ajuntament, (segon pis).

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint- i-quatre hores s'han registrat els següents accidents al Dispensari:

Lluís Garcia, de 18 anys d'edat, amb domicili al carrer de Sant Ildefons. 3, el qual presentava segons diagnòstic del doctor de guàrdia, contusions a la regió occipital i a ambdues cuixes.

Ha estat guarida de ferida tallant al munyó esquerre a causa d'una caiguda, la joveneta de 19 anys. Neus Sarinyena, domiciliada al carrer de Santiago Rossinyol, 31.

EL PAGAMENT DE DEUTES CONTRIBUCIONS I IMPOSTOS.

Es fa avinent als Contribuents a l'Estat, i d'acord amb el que disposa l'article segon del Decret del Ministeri d'Hisenda de la República del 13 de gener proppassat, que fins el dia 30 de juny propvinent els deutes per tots conceptes podran ésser fets efectius sense més recàrrec que el del 5 per cent; en altre cas, finit l'esmentat termini, sense cap més tràmit ni requisit, les finques i béns de llur propietat seran apropiades, tant si es troben a seu poder com en el d'altres persones o organismes.

Ensems tindran igual recàrrec els deutors per a les Contribucions de Territorial, i gaudiran d'idèntic benefici que els anteriors, d'acord amb l'Ordre de l'honorable Conseller de Financés de la Generalitat de Catalunya, del 3 del mes de febrer.

 

LA VOLIA TREURE DE CASA.

E. Codina, que habita al carrer Beethoven, 8, s'ha personal al Jutjat Popular Local, on ha denunciat el seu marit J. Estany.

La causa de la denúncia, es motivada perquè segons la Codina, havia estat objecte de maltractes i al mateix temps amenaçada de mort, per tal de poder aconseguir l’Estany el fer de abandonar el seu domicili.

A LA JOVENTUT CATAL.ANA ALLISTEU-VOS ALS CAMPS D'INSTRUCCIÓ PREMILITAR :: NOTA DEL COMITE PROEXÈRCIT POPULAR.

Bé per la Joventut!. El vostre esforç gegantí comença a donar bons fruits.

El diumenge, el President Companys en la inauguració del primer camp d'inscripció pre-militar a Pins del Vallès, va tenir frases d'afecte i admiració per a la vostra labor incansable.

Però cap eufòria, encara. L'exèrcit invasor no es desfà així com així Es vencerà solament com ja s'ha vençut a Guadalajara amb veritables lluitadors, ben forjats en l'art bèl·lic.

El nostre gloriós exèrcit en els fronts, ha d'ésser engrossit per nous quadres. Us criden els vencedors de Guadalajara, Us criden els heroics miners d'Astúries. Us criden els que en la línia aragonesa anhelen el moment d'atacar.

Prepareu-vos ràpidament!, Rapidíssimament!

Ja tenim les institucions per a la preparació militar.

Ja tenim magnífics camps d'instrucció. Tenim Pins del Vallès. Tindrem aviat 20 camps més.

Allisteu-vos!!

Els camps d'instrucció han d'augmentar-se de dia en dia: Comptem amb la joventut heroica de Catalunya.

Us esperem, a les Oficines d'inscripció, Avinguda del 14 d'Abril,. 433, Barcelona. Hores d'inscripció, de 9 a 1 i de3 a 7.

NOTA DEL COMITÈ COMARCAL DE LES J. S. U. C.

Convoquem totes les seccions de les Joventuts Socialistes Unificades de Catalunya de la nostra comarca, a la Conferència que es celebrarà al Palau de la Caixa d'Estalvis de Sabadell, durant els dies 27 i 28 del corrent

El tema de la conferència serà: ''Aplicació a les nostres comarques de les resolucions de la conferència de Joventuts de València".

LES J, S. U. C. AL MICRÒFON.

Demà divendres, a dos quarts de deu del vespre, us parlarà des del micròfon de Ràdio Terrassa., un camarada del Comitè Comarcal de les J. S. U, sobre el tema "Finalitats de la Conferència de les Joventuts socialistes Unificades, que es celebrarà dissabte i diumenge". Escolteu-o camarades!.

ULTIMANT EL PROGRAMA DEL CONCERT AL CINEMA RAMBLA.

La Comissió de Cultura està ultimant el programa del selecte concert popular que executarà la Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció del gran mestre Lamote de Grignon, el dia 13 proper.

Per Terrassa serà un dia d'art musical insuperable.

Ben aviat, tota la premsa local donarà a conèixer l'escollit programa popular que tan esperat és pel nostre poble.

No hay comentarios: