jueves, 11 de marzo de 2021

L’Acció, edició dilluns, 29 de Març de 1.937, pàg. 2

DESPATX DE LOCALITATS PER AL CONCERT DEL CINEMA RAMBLA.

Assabentem el poble de Terrassa que a partir d'avui de 6 a 8 es despatxaran a les taquilles del Cinema Rambla les localitats per a assistir al magne concert que hi executarà la Banda Municipal de Barcelona, el dimecres proper dia 31 a les 9 de la vetlla, al preu únic d'una pesseta.

Recordem que aquest concert popular i simfònic organitzat per la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament, la seva recaptació total serà destinada a la Creu Roja i Hospitals de Sang.

DONATIUS REBUTS A LA CONSELLERIA DE SANITAT I ASSISTÈNCIA SOCIAL:

De Guerra, 50 pessetes amb segells.

Casa Comercial Farrés, 10,

Estadística. 25.

Matèries Tèxtils, 30.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident:

Francesc Aurell de 40 anys domiciliat al carrer Francesc Macià 8, d’escoriacions superficials al pòmul esquerre a causa d'una caiguda.

MODIFICACIÓ D'HORARI.

Per malaltia del Dr. Gómez Fajardo, metge encarregat del consultori per als refugiats de guerra, instal·lat al Sanatori Mèdic Quirúrgic, es modifica interinament l'horari dels serveis en la forma següent:

Dilluns, dimecres ì divendres de 2 a 3 de la tarda, a càrrec del Dr. Trincheria.

Dimarts, dijous i dissabtes, a la mateixa hora a càrrec del Dr. Parellada.

DONATIU.

El Sanatori Mèdic Quirúrgic ha rebut dei Centre Excursionista d'aquesta ciutat, la quantitat de 380 pessetes, import que ha correspost a dit establiment del repartiment fet amb motiu del recaptat en el festival que amb destí a beneficència varen celebrar la darrera setmana. També ha fet entrega d'una quantitat de jerseis elaborats, per les simpàtiques senyoretes que integren la Secció Femenina.

Donem a la Junta organitzadora i Secció Femenina, les gràcies dels bons resultats obtinguts.

NOTA DE LA COMISSARIA GENERAL DE PREMSA DE LA GENERALITAT.

El Conseller de Cultura, recorda a les persones i organitzacions que amb la major bona voluntat, recullen llibres per als combatents i ferits de la guerra, la conveniència de centralitzar les aportacions de llibres lliurant-los a la Comissió de les Lletres Catalanes, Rambla de Catalunya, 41, que té cura del Servei de Biblioteques al Front amb la cooperació de la Direcció Tècnica de Biblioteques Populars. Els esforços aïllats i les iniciatives deslligades no tenen mai tanta eficàcia com l'obra realitzada amb una unitat de direcció i amb una organització adequada.

El Servei de Biblioteques al Front, creat pel Departament de Cultura, ha establert una xarxa de biblioteques que s’estén des de la reraguarda a les mateixes trinxeres i que està a càrrec de Bibliotecàries de l'Escola de la Generalitat. A la Comissió de les Lletres Catalanes, creada també pel Departament de Cultura, hi estan representats els Sindicats d'Escriptors Catalans. U.G.T. i C.N.T.

 ALTRE DONATIU AL S.I.R. PRO DIADA DE MADRID.

«Al S.R.L (Comitè d'Ajut Permanent a Madrid). Ciutat.—Camarades: La Companyia Autònoma Expedicionària de Guarnició a Terrassa, els soldats, oficials i classes reunits acordaren obrir una subscripció per a col·laborar a la diada de Madrid, amb el fi d'ajudar al poble que tan heroicament es defensa i els nostres Companys que en aquell front Iluiten per la llibertat del nostre poble i del món.

Us fem, per tant lliurament de 140 pessetes.

Visqueu molts anys pel bé de la causa.—Tinent Gastón.»

EL PAGAMENT DE LLOGUERS.

La Conselleria de la Vivenda recorda a tols els llogaters que el pròxim dimecres dia 31 del corrent, acabarà el plaç pel pagament de lloguers corresponent als mesos de gener i febrer últims, i el pròxim dia 5 d'abril es començarà a cobrar el mes de març en les seves oficines del carrer del Passeig, 7.

Als que hagin deixat de satisfer llurs lloguers sense motius justificats, que aquesta Conselleria cuidarà de comprovar, seran sancionats d'acord amb les circumstàncies en que vivim.

RELACIÓ DELS CONTES REBUTS PER AL CONCURS ORGANITZAT PER «AMICS DE LES ARTS».

Tancat el plaç assenyalat per a participar en el Concurs de Contes Socials organitzat per «Amics de les Arts», donem a continuació el detall dels treballs que ha rebut el Jurat Qualificador amb el seu número d'ordre corresponent:

1, Era una dona; 2, La dogma de la llibertat; 3, Pare i fill; 4, Un ejemplo; 5, Fantasies o realitats?; 6. Jornades roges; 7, L'incontrolat; 8, Infantilisme revolucionari; 9, vestit nou; 10, Jan Petit; 11, El comiat del pare; 12, Carta al company; 13, Quan la vida comença; 14, Retorn del combatent; 15, Aspecte; 16, Contrast; 17, Pere; 18, Assassins; 19, L'eterna injustícia; 20, El camí;_21, Honra...! per honra!; 22, Volem treball!

En total doncs, 22 contes que el Jurat Qualificador està llegint per tal de poder emetre el seu fall d'acord amb la data assenyalada, que com recordaran els nostres lectors es la del 15 d'abril com a plaç màxim.

Aquesta llista demostra l'interès desvetllat per aquest Concurs i l'encert de l'entitat organitzadora en saber respondre a les inquietuds d'aquests moments.

NOTA DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

Per aquesta conselleria ha estai posat a disposició de la policia el ciutadà comerciant Pere Pujol per vendre a preus abusius i alterar la mercaderia.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS (D.G.T.)

El vinent dijous, dia 1 d'abril, a les 7 de la tarda, tindrà lloc en el saló d'actes de la U.G.T, carrer Milícies Catalanes, 48, una assemblea general extraordinària, en la qual es discutirà el següent ordre del dia:

1. Lectora i aprovació de l'acta anterior.

2. Lectura i aprovació de l’estat de comptes.

3. Discussió i aprovació de la nova reglamentació del Subsidi,

4. Nova estructuració de la reglamentació de la Unió Local de Sindicats (U.G.T.).

5. Precs i preguntes.

PAQUETS AL FRONT.

Posem en coneixement de tothom que utilitza per a aquest servei del Consell de Sanitat de Guerra, l’oficina de recepció dels «Boy Scouts de Catalunya», Milícies Catalanes, 41, que per les dificultats existents en el transport per mitjà de gasolina, aquest servei de trameses queda reduït a un viatge per setmana, que s'efectuarà el dijous.

Per tant, ordinàriament, s'expediran tots els paquets rebuts fins a la vetlla del dimecres.

També posem en coneixement del públic, que el Consell de Sanitat de Guerra solament rep paquets per els fronts ,d'Aragó i Madrid.

OBSEQUI AL CASAL DELS INFANTS.

Ahir al Casal dels infants, Residència Busquets, es reberen dues magnifiques «mones» amb que «Montserratina» va obsequiar els infants aplegat en aquell benèfic establiment.

El company Almirall, administrador de la Residència, ens prega fem constar el seu agraïment en nom dels menuts els quals varen rebre el present amb una gran il·lusió.

No hay comentarios: