lunes, 1 de marzo de 2021

El Dia, edició de divendres 19 de març de 1.937, pàg. 2.

UNA VISITA A LA NOSTRA CASA DE MATERNITAT PER UNA COMISSIÓ D'IGUALADA.

Ahir visitaren la Casa de la Dona. Distingida amb el nom de "Maternitat", una Comissió de l’Ajuntament d’Igualada, composta pel Conseller en Cap, el de Sanitat i un doctor tocòleg. L'objecte de la visita fou per tal d'orientar-se respecte la manera com funciona el nostre establiment tota vegada que desitgen instal·lar-ne una en el mateix sentit a llur ciutat.

Els acompanyaren i els atengueren el doctor López Arias, director de la Maternitat i el doctor Paulís, cap del servei de Sanitat.

Els visitants en sortiren altament satisfets.

ASSEMBLEA DEL S. R. I. PER A DIUMENGE.

Diumenge vinent, a les 10 del matí, tindrà lloc una assemblea d'afiliats en el Saló Catalunya.

Es tractaran en la mateixa, els següents temes.

1er.—Informe del Comitè Central.

2on.—Informe del Comitè Local.

3er.—Nomenament d'un delegat al congrés.

4art.—Assumptes generals.

PER ALS PROVEÏDORS DE LA CUINA POPULAR.

La Comissió d’Assistència Social assabenta totes les cases que proveeixen de productes a la Cuina Popular, no facin lliurament de cap classe de gènere, si no és demanat amb el corresponent "val" que expèn l'administració de l'esmentada Cuina.

CONCERT PER A DIUMENGE.

El pròxim diumenge al migdia, la Banda Municipal de la nostra ciutat donarà un concert a la Rambla, en el qual interpretarà el següent programa:

Himnes.

"Poeta y Aldeano", Suppe.

"Las Golondrinas", Usandizaga,

"La Verbena de la Paloma", Breton.

"El Pantà de la Xuriguera", Serrat.

ASSISTITS .AL DISPENSARI D'URGENCIA.

En les vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident al dispensari:

Antoni Folqué. domiciliat a Barcelona, carrer Diputació, 270, principal, el qual presentava segons diagnòstic del doctor dc guàrdia, ferida tallant temporal dreta, a causa d'una caiguda a la via pública.

RECAPTACIÓ DE CONTRIBUCIONS.

La Contribució del primer trimestre de l’any corrent s'està cobrant en el local d'aquesta Recaptació, carrer de Puignovell, 13 i hores de 9 a 12 del matí.

En aquest trimestre es cobren els rebuts semestrals d'Urbana i els anuals d'Industria.

DONATIUS D'AQUESTA QUINZENA PER A ASSISTENCIA SOCIAL.

Pere Terrats Alier, 25 pessetes; Cardes Col·lectivitzades B. i D., 100; C. Empresa Foneria "El Nord", 50; Guillemot Serra i Cia, E. C, 300; Conselleria de Seguretat (D. Investigació), 1.000; Equip d'Instrucció, 17'30; Control Obrer fill de J. Turu, 1.000; Comitè Control de F. Verdera, 250: Filatures Armengol Aurell, 300.

Total, 3.042'30 pessetes.

ASSISTITS AL DISPENSARI DEL DOCTOR CANTÓ RIBOT.

En el Sanatori Mèdic Quirúrgic (Dispensari del doctor Josep Cantó Ribot), s'han efectuat des del dia 3 al 12 de març, 147 visites i a més les operacions següents:

Pere Verderi, Laringitis aguda.

Paquita Utiel, Hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides.

Marina Mitjavila. Hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides.

Julia Costa, Periamigdalitis.

Maria Vidal, Rinitis Hipertròfia.

EL CURS D'ORIENTACIÓ POLÍTICA.

La propera setmana, es donarà la tercera conferència d'orientació política, continuant el programa encetat amb molt d’encert pel company Secretari General del nostre Radi.

NOVA OFICINA PEL SECRETARIAT DE PROPAGANDA.

Dintre breus dies s'obrirà al públic una oficina de propaganda i informació, en un local molt cèntric de la nostra ciutat.

EL CURS DE RUS.

A tots els nostres afiliats que tinguin interès a assistir al curs de rus. cal que passin pel negociat de Cultura del Consell Municipal per a formular i abonar 10 pessetes, com import de la mateixa.

L'ENSENYAMENT DE L’INSTRUCCIÓ.

Es recorda als militants del P. S. U. Radi de Terrassa, l'obligació que tenen d'assistir a les tandes d’instrucció militar que tots els dissabtes i diumenges es donen en el local central del Partit.

REUNIÓ DE SECRETARIS D'AGITACIÓ I PROPAGANDA.

Queden convocats tots els secretaris d'Agitació i Propaganda, de les cèl·lules  del Radi Terrassa, a una reunió que tindrà lloc el proper dissabte, a dos quarts de deu de la nit. Donada la importància de la reunió hom prega a tots els cridats que assisteixin amb tota puntualitat.

EXAMEN DE SANGS.

El pròxim diumenge a les 12 del migdia, es procedirà en el local del nostre Partit (Francesc Macià, 64) a l’examen de sang per a classificació de grups sanguinis, a tots els que voluntàriament es prestin a donar-la per a casos de transfusió.

DEMÀ OBERTURA DEL CURS DE RUS.

Tal com hem anat notificant als inscrits dels cursos de llengua russa, organitzats per la Comissió de Cultura d'aquest Ajuntament, demà dissabte a les 3 de la tarda es celebrarà l'acte inicial dels al·ludits cursos, al Saló de Sessions del nostre Ajuntament,

En aquest acte hi assistirà a més de la Comissió de Cultura, el professor Dubinski, representacions antifeixistes locals, del C. A. D. C. i de la capital catalana i dels Amics de la U. R. S. S.

L'acte serà públic i s'hi repartirà un programa en una pàgina del qual hi haurà gravat l'alfabet modern de la llengua russa.

Aquesta Comissió espera que els amants a la llengua germana i simpatitzants del país rus, vindran a fer acte de presència en la inauguració d'aquest acte purament cultural.

No hay comentarios: