miércoles, 31 de marzo de 2021

El Dia, edició de divendres 9 d’abril de 1.937, pàg. 2 i 3.

INTERESSANT PER ALS MESTRES DE LA GENERALITAT.

Transcrivim a continuació el Decret íntegre signat el 26 de març proppassat i aparegut al "Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya" el dia 31 del mateix mes, per ésser d'interès per als mestres de la Generalitat:

"En ús de les facultats que em confereix l'article segon del Decret llei 8 de març, sobre creació de dues-mil cinc-centes places de mestres de la Generalitat, per a exercir el Magisteri de primer Ensenyament a Catalunya, i per tal de donar compliment al que és dispensat en l'article tercer, paràgraf primer, del mateix Decret, per i pro-cedir a l'adaptació a la plantilla de mestres, nomenats amb caràcter interí pel Departament de Cultura, que reuneixin les condicions que s'hi esmenten.

He resolt:

Primer.—A partir de la data de publicació de la present Ordre queda obert en el Negociat d'Ensenyament del Departament de Cultura, el període d'admissió, que acabarà el dia 30 d’abril d'enguany, de la documentació dels Mestres nomenats amb caràcter interí que, per trobar-se en les condicions assenyalades en l'article tercer, paràgraf primer, del Decret del 8 de març, tenen dret a ésser adaptats a la plantilla del Magisteri de primer Ensenyament creada per la Generalitat de Catalunya.

Segon.—Els Mestres que han cursat els estudis d'acord amb el pla professional presentaran el títol oficial de Mestre i l'ofici acreditatiu d'haver estat nomenats amb caràcter interí pel Departament de Cultura, i els del pla antic presentaran, a més, el certificat o l'ofici acreditatiu de què han estat admesos amb caràcter, definitiu al Servei de les Escoles del Ministeri d'Instrucció Pública de la República.

Tercer.—La inscripció definitiva dels Mestres que no han cursat els estudis a l'Escola Norma! de la Generalitat, quedarà supeditada a la presentació del certificat de català el termini fixat pel Decret del 8 de març proppassat.

Quart.—En tols els casos la presentació del títol de Mestre pot ésser substituïda per la del certificat conforme s'han pagat els drets per a obtenir-lo.

Cinquè.—El Negociat d'Ensenyament farà les inscripcions dels Mestres per rigorós ordre de presentació als efectes d'establir l'escalafó del Magisteri de la Generalitat de Catalunya.

El Conseller de Cultura. Antoni M. Sbert."

(Facilitat pel "Gabinet de premsa" de la Comissió de Cultura).

DEMÀ, REOBERTURA DEL PARC MUNICIPAL.

Els components del Departament d'Obres Públiques i Vivenda han tingut l'encert d'obrir de nou per al poble de Terrassa, després de les millores realitzades, el Parc Municipal. Demà, doncs es celebrarà l'obertura de l'esmentat Parc. Per tal motiu la Randa Municipal hi donarà dos selectes concerts sota la batuta del prestigiós mestre Serrat, el primer dels quals serà a les 4 de demà a la tarda i el segon, a les 12 del migdia del diumenge.

No dubtem, que entre el temps primaveral i l'escollit programa que executarà la Banda al·ludida, el nostre poble no hi mancarà.

BUTLLETÍ D’UNA EMPRESA COL·LECTIVITZADA.

Hem rebut el darrer número del Butlletí de la Anónima Font Batallé. Empresa Col·lectivitzada, curosament editat a tamany menor, amb 8 pàgines de text.

Aquesta, contenen el procés de constitució i legalització de la Col·lectivitat referida, normes de funcionament de la mateixa, reglament interior de treball, notes. etc.

Pel seu interès, reproduïm un fragment del preàmbul del Reglament interior, que diu així:

"Si treballem incansablement el triomf és nostre. Si no treballem, la victòria és dubtosa, i us feu càrrec del que significaria una derrota en el panorama internacional?. Seria l'aixafament de tota la classe obrera del món. La història hauria de donar les seves pàgines al retrocés i a la misèria.

Al triomf i res més que al triomf! Per la nostra part hem de dedicar-hi la major atenció. Treballar, és triomfar!

Tots, absolutament tots, hem de carregar-nos amb la responsabilitat que en aquests moments gloriosos ens correspon.

Que cadascú a la seva màquina doni el màxim de rendiment!."

POLICIA AMIC, DE PAS PER LA NOSTRA CIUTAT.

Avui divendres, ha estat de pas per la nostra ciutat. Joan Ignasi Díaz, zelós agent de vigilància, que actualment resideix a València,

L'agent Diaz era molt conegut i apreciat a la nostra ciutat. Va residir-hi una llarga temporada, exercint la funció d'agent de la policia local i desenrotllant una labor eficacíssima i remarcable.

Poc abans del 19 de juliol abandonà la nostra ciutat traslladant-se a Madrid. No 'n'havíem sabut res més. Fins que avui hem estat assabentats que exercia un importantíssim càrrec en la direcció general de la vigilància en el país.

Aquesta és la forma com han estat premiats els seus valuosos serveis, car Díaz fou sempre un destacat element antifeixista.

El seu pas per la nostra ciutat, s'ha degut al desig de venir a saludar les amistats amb què compta ací.

Que la seva breu estada, li sigui agradable.

VISITA DEL TRIBUNAL NÚMERO 3.

Ahir, trobant-se en aquesta ciutat els components del Tribunal Popular número 3 de Barcelona, visitaren l'Alcaldia en compliment de la seva missió.

ALLIBERAMENT.

Ha estat alliberat Josep Pérez Arias, venedor ambulant de la veïna localitat de Sabadell, el qual, com es recordarà, el proppassat dimecres va barallar-se amb Joaquin Castro, a la nostra ciutat, en el Mercat de la Plaça Progrés.

CONVOCATORIA A TOTS ELS GRUPS FEMENINS.

El Comitè local del Segell "Pro-Infància" ha convocat una reunió a l'Alcaldia per al proper dissabte a les 5 de la tarda, de tots els Grups Femenins d'aquesta localitat, i ensems comunica que aquella entitat en la qual existeixi Grup o Secció Femenina i no hagi estat avisada directament, que aquesta es doni per invitada pregant a una representació de la mateixa faci acte de presència a la reunió extraordinària de referència, en benefici dels infants de la nostra ciutat.

PER ALS LECTORS DE LA BIBLIOTECA SOLER I PALET.

La Conselleria de Cultura i Propaganda assabenta tots els lectors de la Biblioteca Soler i Palet i públic en general, que a partir del dia 18 del corrent, tots els diumenges aquesta Biblioteca romandrà tancada en observança del descans dominical. En els altres dies, regirà l'horari de costum.

ALS MILITANTS.

Recordeu-vos, camarades, dels nostres companys del front que volen llegir; durant les seves hores de lleure, i que no poden llegir per manca de llibres. Porteu-nos llibres que ja hàgiu llegit i fareu una obra de companyonia, car el Partit tindrà cura d'enviar-los-hi.

L'INFORME MILITAR.

El proper diumenge, a les quatre de la tarda, continuarà l’informe militar de la situació actual, a càrrec del company secretari militar del Radi Terrassa.

Camarades, no hi manqueu, i sigueu puntuals.

No hay comentarios: