domingo, 14 de marzo de 2021

L'HORA NOVA (Vic) - 30/03/1937, Pàgina 1 de 8

Honorem la memòria dels caiguts.

Un altre company nostre ha caigut al sector de Tardienta, mort en la presa de Vicién, defensant la causa antifeixista per la llibertat del nostre Poble.

Aquest malaguanyat company i compatrici, conegut de tots, era N’Emili Rodríguez Pons (fill del matrimoni Rodríguez que viu al carrer Màrtirs d’aquesta ciutat). Militava en el nostre Partit Radi Terrassa, des d'on s'enquadra, els primers moments, a la 3ª Centúria del Barrio al front d'Aragó i allí ha deixat la seva preuada vida, lluitant enfront de les hordes faccioses per tal d’assolir la victòria que tots anhelem.

Treballadors honrats, tinguem present a la memòria la pèrdua d'aquest company i que ha donat exemple d'una heroïcitat digne de respecte i procurem honorar-la, perquè representa molt per la lluita que sostenim, la pèrdua d'un company que , s'ha lliurat en defensa de la causa revolucionaria, perdent la vida per nosaltres, i per tant té d'ésser preocupació profunda de tots els antifeixistes i dels homes responsables del moviment obrer.

Encara que el cos d'aquest company ha mort, resta entre nosaltres la memòria del seu esperit coratjós que fecundarà en benefici de la causa que defensem.

Des d'aquestes columnes trametem el nostre més sentit condol a la seva família que el plora i els diem que intensificarem els esforços per a venjar a ell i als altres companys caiguts en defensa de la nostra llibertat.

Pel P. S. U. - Radi Vic

M. Fàbregas

No hay comentarios: