domingo, 14 de marzo de 2021

Front, edició de dimarts, 30 Març 1937, pàg. 2

Forgem l'ambient de guerra

Hi ha qui parlant de raons i no volent-la concedir als altres, ha cercat la seva i després de filosofar prop d'aquest mot tan simple i concís ha acabat els seus raonaments esdevenint un vulgar "cerca-raons''.

Ens ha sortit un defensor dels balls que plany als pobres, "sarauistes" que tornen del front amb et deliri de giravoltar al so de quatre instruments, donant voltes a una sala.

Si aquests són els argumenta que aconsellen mantenir aquestes diversions, haurem d'objectar a aquest comentarista que tanmateix coneix ben poc la moral dels nostres milicians. L'efecte que produeix en ells aquest viure nostre, d'esquena a ta guerra, gràcies als balls i espectacles desmoralitzadors, no pot ésser més aclaparador. Per ells és una demostració de com la reraguarda no els presta el suport moral què els deu i no viu la guerra en la forma abnegada que ells la viuen.

Què pot reconfortar més al milicià que retorna de la trinxera? L'espectacle d'una, reraguarda abandonada al divertiment més insuls o el cerciorament de què nosaltres comprenem el seu sacrifici ordenant la vida de cara a les necessitats de la guerra i corresponent al seu esforç instaurant un règim socialista? I quin pobre concepte en té aquest "cerca-raons" dels milicians que lluiten per la causa antifeixista i que poc comprèn les ànsies reivindicadores del proletariat !. El sou d'uns músics l'aprofita per a dir quatre penjaments de nosaltres. Aquest problema és de fàcil solució. Bastaria amb carregar amb cinc o deu cèntims les entrades del cinema.

Quan després dels balls hàgim pogut reduir els espectacles desmoralitzadors, serà llavors potser quan ens preocuparem de prendre mesures més enèrgiques per a forjar el necessari ambient de guerra que necessitem.

LL.

SORTIDA DE MINYONS CAP EL FRONT

Aquest matí, han sortit cop el front d'Aragó els soldats que estaven hostatjats a la Caserna dels Escolapis.

Uniformats han passat per les vies, més cèntriques de la nostra ciutat, acompanyats de la Banda Municipal fins a l'Estació del Nord, on s'han acomiadat d'amics l familiars.

AVIS DE L'ASSOCIACIÓ DE LLOGATERS DE TERRASSA (Carrer del Recó, 28, primer)

Aquesta Junta Directiva, posa a coneixement dels associats i del públic en general, que a partir del dia primer d'abril, els dies i les hores de despatx, seran les següents:

Dimarts i dijous de cada setmana (no festius), de les 7 a les 8 hores del vespre.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

Ha estat curat d’excoriacions a la regió frontal i mà dreta el noi de 12 anys Josep Canet, domiciliat al carrer Francesc Macià, 2.

SINDICAT DE CONTRAMESTRES U. G. T.

Es convoca a la reunió general que tindrà lloc en el nostre estatge social el dia 2 d'abril a dos quarts de set de la tarda, sota el següent ordre del dia:

1 Lectura de l'acta anterior.

2 Orientacions sindicals.

3 Precs i preguntes.

Per la transcendència dels assumptes a tractar és imprescindible la vostra assistència. — La Junta.

RAM DE CONSTRUCCIÓ U. G. T.

Es convoca a les seccions de Paletes, Manobres, Fusters i Pintors, a l'Assemblea extraordinària que tindrà lloc el proper dijous, dia 1 d'abril, a les nou de la vetlla, en el local social, Milícies Catalanes, 48, sota el següent ordre del dia:

1 Projecte d'agrupament de Sindicats.

2 Assumptes diversos.

Per la importància de la mateixa es prega que no hi manqui ningú.—La Junta.

DETENCIONS

El President del Consell Municipal, en funció de Delegat d'Ordre Públic, ens assabenta que la Comissaria d'Ordre Públic, Inspecció de Vigilància de Terrassa, ha rebut un comunicat del camarada Eroles, Cap de Serveis d'Ordre Públic, per efectuar registres i detencions a casa de certs elements considerats facciosos pel personal afecte a la mateixa, s'han efectuat les següents detencions: Josep Massagué, Jesús Osco, Josep Vilaseca, Jaume Fabrés, Salvador Turull i Marcel·lí Pou. Els esmentats es troben en els calabossos de Comissaria General d'Ordre Públic.

I per ordre del Conseller de Proveïments ha estat penyorat amb cinc-centes pessetes i després detingut i ingressat a la presó dcl Partit l'industrial Pere Pujol Perramón, per vendre a alt preu i tenir alterades les mercaderies als afectes de Justícia.

EL CONCERT DE DEMÀ AL CINEMA RAMBLA SERÀ RADIAT A TOT EL MÓN

Tal com anuncià la Comissió de Cultura del Consell Municipal que estava fent les gestions a fi de poder retransmetre a tot el món el magne concert popular i simfònic que executarà demà la Banda Municipal de Barcelona al Cinema Rambla, avui assabenta al nostre poble que aquesta ha pogut assolir el seu objectiu.

Aquesta notícia donarà un gran nom a la nostra ciutat arreu del món.

El poble de Terrassa no pot deixar d'assistir a l’esdeveniment musical de referència, puix a més de gaudir de bella música, contribuirà a l'ajut a la Creu Roja i Hospitals de Sang.

Es fa. avinent al públic que el concert començarà a un quart de deu en punt. Aquell qui hi arribi i aquest sigui ja començat haurà d'esperar la segona part.

No hay comentarios: