miércoles, 10 de marzo de 2021

El Dia, edició de dissabte 27 de març de 1.937, pàg. 2 i 3.

DEMÀ DIUMENGE TINDRÀ LLOC LA INAUGURACIÓ DEL NOU DISPENSARI DE LA CREU ROJA.

Demà. diumenge, .s'inaugurarà les reformes del local que en els últims temps ha vingut realitzant el Comitè de la Creu Roja de la nostra ciutat.

 Aquestes reformes consisteixen, principalment, en un Lloc de Socors, per primeres cures d'accidentats i ferits que amb penós esforç i amb la col·laboració desinteressada del personal a la Creu Roja afecte, i a l'ajut que en tot moment li ha prestat el poble de Terrassa. ha portat a cap el Comitè Local.

No cal posar de relleu el fi benemèrit a què estarà destinada la nova instal·lació, ni la voluntat enorme amb què el personal afecte a la Creu Roja porta a cap el seu comés.

Esperem del nostre poble que sabrà correspondre amb la seva presència, demà diumenge a les 11 del matí, a l'esforç i abnegació del personal de la Creu Roja i del Comitè local, prestant brillantor a la inauguració del nou Dispensari, nosaltres ho recomanem perquè el seu esforç s'ho mereix.

NOTA DE LA CREU ROJA.

Ens comunica ei Comitè local de la Creu Roja. que degut a la premura del temps, potser a algun dels seus socis no se li ha repartit la invitació per a l'acte de demà. Serveixi aquesta nota com a tal, esperant-se que els associats es faran càrrec del treball intens que suposa la creació i posta en marxa del nou Dispensari i d'aquesta manera perdonaran aquest oblit involuntari.

També fan extensiva aquesta invitació a tot el poble de Terrassa.

A TOTS ELS JOVES SIMPATITZANTS DEL COOPERATIVISME.

La comissió organitzadora de la Joventut Cooperativista fa una crida a tota la joventut j simpatitzants per tal d'assabentar-los que s'està organitzant a la localitat aquesta nova entitat juvenil que treballarà incansablement per una cultura cooperativista, per l'estudi de totes les manifestacions socials que són un complement del cooperativisme i de tots els problemes que tenen un fons social dignificador de la nostra consciència envers la col·lectivitat.

Joves! Per a crear-vos una Cultura cooperativista, ingresseu en els nostres rengles!.

GRAN ACTE D’AFIRMACIÓ COOPERATISTA PER A DEMÀ.

Demà diumenge, a dos quarts d'onze del mati, assistiu al gran acte de reafirmació Cooperatista que es celebrarà al Gran Price, organitzat, per la Confederació de Cooperatives de Catalunya.

Per la importància d'aquest acte preguem a tots els simpatitzants vulguin assistir-hi.

La sortida ha estat fixada a les nou pels F. C. de Catalunya.

COMERCIANTS PENYORATS.

Han estat penyorats per l'Alcaldia els comerciants que detallem a continuació per haver incorregut en la falta d'adulteració de llurs mercaderies.

Maria Barbarà, per vendre cigarretes falses, dues-centes pessetes.

Gregori Soleres, per vendre llet adulterada. cinc-centes pessetes.

Josep Valls, per vendre llet amb les condicions més o menys com l’anterior, tres-centes pessetes.

EL PAGAMENT DE LLOGUERS.

La Conselleria de la Vivenda recomana a tots els llogaters que el pròxim dimecres dia 21 dels corrents, acabarà el termini pel pagament de lloguers corresponent als mesos de gener i febrer últims, i el pròxim dia 5 d'abril es començarà a cobrar el mes de març en les seves oficines del carrer del Passeig, 7.

Als que hagin deixat de satisfer llurs lloguers sense motius justificats, que aquesta CONSELLERIA tindrà cura de comprovar, seran sancionats d'acord amb les circumstàncies en què vivim.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat els següent accident al dispensari:

Magí Escofet. de 31 anys d'edat i amb domicili al carrer de Salmerón, 173. que ha presentat segons diagnòstic del metge de guàrdia distensió al puny dret a causa d' una caiguda a la via pública.

DE LA CONTRIBUCIÓ.

Es recorda novament que fins el dia 31 del corrent, es cobrarà la Contribució en període voluntari. L'Oficina Recaptadora és al carrer de Puignovell, 1,3. Hores de 9 a 12.

NOTA IMPORTANT DE LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

Per la Conselleria de Proveïments de la nostra ciutat ha estat imposada una penyora de mil pessetes a ta tenda propietat de Joan Soler del carrer de Transversal, per vendre el porc més car del preu de taxa.

Aquesta Conselleria demana al poble de Terrassa que totes aquelles persones que paguin el porc i els altres articles més cars del preu que estigui taxat, han de denunciar-ho a la dita Conselleria, puix aquesta, desitjosa de vetllar per al bé de tots els ciutadans, castigarà degudament als infractors de les disposicions establertes i està disposada a acabar, sigui com sigui, tota mena d'abusos.

HA PERDUT LA CARTERA.

El company Àngel Carné, ha perdut la seva cartera, la qual contenia certa quantitat en metàl·lic, carnets i altres documents d'importància.

L'esmentat company, demana a la persona que la trobi, es servei-xi lliurar-li. amb la seguretat que serà gratificada.

PROPAGANDA ANTIFEIXISTA.

Tots els ciutadans, que han tingut ocasió de passar pel Raval, han pogut admirar el gros davantal que la Comissió de Propaganda da la Generalitat de Catalunya, ha instal·lat de part a part del carrer, davant el nostre Ajuntament.

El cartell de referència, porta les següents consignes: "Disciplina, Ordre. Voluntat: Les victòries de la rereguarda".

Que les mateixes, tinguin l’acolliment que és de desitjar entre la massa de ciutadans conscients i antifeixistes de veritat.

PAMFLET DEL PARTIT.

Camarada! Ciutadà! Company! Dones! Joves!:

L'ordenació de la rereguarda obliga tots els ciutadans a definir-se i a actuar rectament. Cap ciutadà conscient pot quedar al marge de la renovació social. Tots hem de fer l'esforç constructiu que el moment reclama. Si no l'has forjat encara un parer i un. criteri de la societat que anem a bastir, assisteix a les conferències que es donen en el local dei P. S. U. de Terrassa i possiblement et donaràs compte de la importància que per a la vida futura té el concepte socialista.

EL GRAN CONCERT DE DEMÀ A L'ALEGRIA.

D'acord amb el programa que ja anunciarem, a les 10 del matí de demà tindrà lloc al Teatre Alegria l'important festival artístic de música clàssica i revolucionària, organitzat per la Federació Local de Joventuts Llibertàries.

L'entrada serà gratuïta.

SERA RADIAT A TOT EL MON EL CONCERT DEL DIMECRES AL CINEMA RAMBLA?.

Per la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament s'estan fent gestions per tal d'aconseguir la transmissió a tot el món, del magne esdeveniment musical que es celebrarà al Cinema Rambla el propvinent dimecres a les 9 de la vetlla i a càrrec de la insuperable Banda Municipal de Barcelona.

Es d'esperar que serà un fet l’anhel de la Comissió esmentada, tota vegada que és justícia que els amants a la bona música puguin oir l’harmonia dels 80 professors que componen la Banda al·ludida, el prestigi dels quals no és solament reconegut nacionalment, sinó internacionalment.

Donarem més detalls sobre aquesta iniciativa important per al poble de Terrassa, per a la Banda de referència i especialment per a Catalunya.

No hay comentarios: