viernes, 26 de marzo de 2021

El Dia, edició de dimecres 7 d’abril de 1.937, pàg. 2 i 3.

IMPORTANT SERVEI DEL COS DE VIGILÀNCIA LOCAL :: DIES D’ASSALT DE LA NOSTRA CIUTAT PROCEDEIXEN, A OLESA, A LA DETENCIÓ DELS SUPOSATS AUTORS DE L’AGRESSIÓ O ASSASSINAT CONTRA DOS GUÀRDIES NACIONALS.

Tal com va manifestar ahir el Cap Superior de Serveis de la Comissaria General d'Ordre Públic, així com el propi Comissari, camarada Rodríguez Salas, ambdós donaren les instruccions oportunes a agents de les seves ordres, per tal que es traslladessin ràpidament a Olesa de Montserrat per tal de fer una informació i tractar de trobar els autors dels criminals fets que ocasionaren la mort d'un guàrdia nacional republicà, a més que un company seu resultà greument ferit.

Els agents que reberen l'ordre de traslladar-se a la veïna localitat, foren els components de la inspecció de vigilància de la nostra ciutat.

Sortiren a primeres hores de la tarda. L'expedició estava composta per 8 parelles de guàrdies d'assalt, que amb la corresponents camioneta es dirigiren a Olesa, una vegada allí les forces d'assalt, obeint les disposicions del cap del cos de vigilància, practicaren les corresponents gestions que donaren per resultat la detenció de vuit elements, que segons referència donada ahir vespre per la Comissaria General d'Ordre Públic, són els següents:

Joan Monforte Calvo, Josep Martín Ferrándiz, Jaume Grau Martínez, Josep Múrcia Martínez, Josep Marcos Martínez. Marc Torres Garcia, Francesc Garcia, Vilobí i Francesc Serra Franch.

Una vegada practicades aquestes importants gestions, els detinguts foren traslladats amb la camioneta cap a Barcelona.

Abans, però, els agents de vigilància practicaren registres en els domicilis dels individus de referència. Com a resultat dels mateixos, la policia ocupà e! següent material a casa dos d'ells: alguns màusers, 14 paquets de dinamita, una bomba, vuit pistoles i altre material explosiu.

En ésser vespre, els detinguts arribaren a la Comissaria General d'Ordre Públic de la capital, on després d'ésser fitxats convenientment, foren posats a l'acte, a la disposició dels Tribunals Populars.

TROBALLA D'UN HOME PENJAT.

Ahir, a primeres hores de la tarda, un vailet que passava pel camí vell de Can Palet, va quedar sorprès com no cal dir en sorprendre un home penjat en una olivera.

Avisat el Jutjat d'Instrucció, ràpidament és personà al lloc del fet el Jutge popular, accidentalment en funcions de jutge d'instrucció, company Sallent junt amb el secretari del jutjat referit, els quals conjuntament amb el metge Duran, avisat oportunament, ordenaren el despenjament del cadàver. .

Aquest es trobava en una olivera que hi ha prop d'una caseta situada a uns tres quilòmetres del Camí Vell de Can Petit, en mig d'un pla llaurat on s'hi troben diverses altres oliveres.

L'home penjat vestia de color gris fosc, tela d'estam, amb suèter i es deixava barba. reconegut pel metge, aquest certificà que el suïcida havia deixat d'existir.

Va practicar-se un registre de les seves robes, el qual donà per resultat la troballa de diversos objectes de poca importància i a més una cèdula personal, nom de Manuel Sampietro Guillem, de 53 anys d'edat, domiciliat al carrer Santa Magdalena, 22.

Una vegada reconeguda la personalitat del suïcida, per l'ambulància de la Creu Roja es procedí al trasllat del cadàver al Dipòsit Judicial, on aquest matí, els metges Josep Claveria i Josep Boya, han verificat l'autòpsia del mateix.

El difunt deixa dona i fills, als quals s'haurà interrogat probablement avui, per tal de tractar de esbrinar les causes que poden haver mogut el Sampietro a prendre semblant determinació.

ELS DIES QUE HI HAURÀ PA.

La Presidència del Consell Municipal, conjuntament amb la Conselleria de Proveïments i el Comitè Administratiu de la indústria Flequera, han pres l'acord de regular els dies de la venda de pa per a la present setmana i pròxima sempre que no ho impossibiliti la manca de farina:

Avui dimecres ració sencera.

Divendres: mitja ració.

Dissabte: ració sencera.

El propvinent dilluns; mitja ració. Dimarts: ració sencera. Dijous: ració sencera. Dissabte: ració sencera.

Els organismes esmentats esperen que el poble de Terrassa en prendrà bona nota a fi d'evitar els falsos rumors, els quals sempre són posats en voga pels pertorbadors de rereguarda.

LA VENDA DE PATATES.

La Conselleria de Proveïments assabenta el públic que demà dijous serà posada a la venda una partida de patates, destinades al consum d'aquesta ciutat. 

Aquestes patates seran lliurades prèvia presentació del carnet de racionament. i havent-se de donar els tiquets corresponents als dos dijous, que en el mateix consten, obtenint la ració normal fixada per un tiquet.

Els socis de la Unió de Cooperadors hauran de regir-se per les mateixes disposicions que per a la venda de cigrons.

Els establiments fixats per aquesta Conselleria per al repartiment de patates, d'aquest torn. són tots els quioscos dels Mercadals destinats a aquest objecte i els establiments següents:

Manuel Azaña, 109; Pare Llauradó, 98; Jodis, 34; Torrella, 24; Ignasi Iglésies. 134; Valentí Almirall; Volta, 65; Francesc Macià, 45; Martí Alegre, 32; Francesc Catasús, 10; Aviador Cabré, 59; Anselm Lorenzo, 73: Salmerón, 153, Nord 118; Anselm Lorenzo. 72; Rutlla, 68; Carretera de Rubí, 95. Lepant. 13; Vallparadís, 42: Víctimes 6 d'octubre, 3; Joaquim Maurin, 40; Miquel Vives, 96: Topete, 100; Infant Marti, 68; Newton, 96; Blasco de Garay, 143: Ramon Llull, 38; Wat, 126; Pintor Torres, 138; Carretera Moncada, 41; Llúria 32, Carretera Matadepera, 3; Bartrina, 102: Bartrina, 190; Carretera Matadepera. 194; Ample, 74; Salvador Seguí, 33,- Carretera de Rellinars 245 i Ignasi Iglésies, 135.

ARRIBADA DE GUÀRDIES D'ASSALT.

Avui han ingressat a la plantilla local de vigilància, altres vint números més de guàrdies d'assalt, els quals han restat instal·lats a la nostra ciutat.

Van comanats pel corresponent sergent i respectius caporals.

REOBERTURA DEL PARC MUNICIPAL.

Després de les millores realitzades al nostre Parc Municipal, sota el projecte del Departament d'Obres Públiques i Vivenda del Consell Municipal, el proper dissabte dia 10 es celebrarà la seva reobertura.

Per aital celebració la Banda Municipal de la nostra ciutat, sota la direcció del mestre Serrat, hi executarà dos concerts, que tindran lloc, l'un el dissabte a la tarda i l’altre el diumenge al matí.

El programa dels esmentats concerts els publicarem en l'edició oportuna.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident a l'esmentat Dispensari:

Ha estat curada de contusió a la regió pulmonar dreta Emília Espinosa de 21 anys d'edat, casada, amb domicili al carrer dc Santa Magdalena, 13.

CONVOCATORIES.

Es convoca a tota la joventut i secció femenina pel dijous a dos quarts de deu de la nit, per tal de començar l’assaig de cançons i himnes antifeixistes.

No hay comentarios: