lunes, 8 de marzo de 2021

Front, edició de dijous, 25 Març 1937, pàg. 2

Uns mots més sobre el Carnet...

Per fi el carnet de racionament és donat a les nostres mans. Dintre breus dies, aquelles cues, aquells maldecaps domèstics, quedaran resolts, si en el seu lloc no surten nous problemes.

Potser el primer inconvenient que s'haurà presentat, haurà estat el que ahir dèiem en la nostra segona plana. El d'anar a cercar el menjar a llocs que facin perdre molt temps als compradors.

Però avui creiem que cal tenir en compte la qüestió dels preus. Ja suposem que el venedor no podrà posar els preus que li vingui més de gust a ell. Tenint en compte que la Conselleria li controlarà el que ha de repartir, hom s'atura a pensar que la Conselleria haurà també imposat un màxim de preu de venda al venedor, per tal que aquest no en faci de les seves, com fins ara ve succeint. Ja sabem que els venedors no tenen manies en el referent a aquestes qüestions, car sempre han fet el que han volgut.

Però ara cal que se'ls acabi. Cal que ells tinguin .també una taxa, amb la qual els nostres treballadors puguin saber de quin mal han de patir. Ja suposem .que si això es fa, ho serà en una mesura el més apropiada a la realitat.

Si aquests petits, però importants, problemes es resolen, haurem donat el pas que les circumstàncies requerien. I el poble ja sabem que respon sempre als bons tractaments de que és objecte.

O.

LES RECLAMACIONS DEL CARNET FARMILIAR DE RACIONAMENT

L'Oficina del "Carnet Familiar de Racionament'' fa avinent a tots els ciutadans que hagin d'efectuar alguna reclamació o esmena en el Carnet de Racionament que a partir del proper dia 29 de Març, podran passar per les Oficines d'Estadística de l'Ajuntament (segon pis).

EL DIVENDRES NO HI HAURÀ PA

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta al públic en general que per dificultats sorgides en la molturació del blat, es veu obligada a suprimir la ració de pa de demà divendres.

No obstant, el dissabte es donarà la ració sencera.

ESCÂNDOL MATRIMONIAL

Ahir al Jutjat Popular local, E. Codina, que viu al carrer Beethoven, número 8, ha denunciat el seu marit, J. Estany, perquè li ha fet objecte de mals tractes, amenaçant-la a mort per aconseguir que abandoni el seu domicili.

F. E. T. E.

(Vallès Occidental) .

Tots els afiliats d'aquesta sindical, queden convocats pel proper dissabte a les dotze, el Saló d'Actes de la U. G. T. per tal de canviar impressions sobre la marxa de l'entitat i plantejar assumptes d'ordre sindical de gran transcendència per a la vida de l’organització.

DISPENSARI D’URGÈNCIA

Persones assistides:

Lluís Garcia, de 18 anys, amb domicili al carrer S. Ildefons, 3, el qual presentava contusions regió occipital i ambdues cuixes.

Ha estat curada de ferida tallant a la monyeca esquerra, a causa d’una caiguda, Neus Sarinyena, de 19 anys, amb domicili al carrer Santiago Rossinyol, 31.

ULTIMANT EL PROGRAMA DEL CONCERT AL CINEMA RAMBLA

La Comissió de Cultura està ultimant el programa del selecte concert popular que executarà la Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció del gran mestre Lamote de Grignon el dimecres que ve, dia 31.

Serà un esdeveniment musical de primer ordre.

Demà, tota la premsa local donarà a conèixer l'escollit programa popular que tant és esperat pel nostre poble.

FEDERACIÓ LOCAL DE JJ. LL

Diumenge, diu 28, al cinema Alegria i a les deu del matí, gran concert clàssic sota el següent programa:

Primera part

La nena de sis anys,- Marujita Sendra, tocarà al piano "Marxa turca", de Mozart, "Moment musical", de Schubert i himnes revolucionaris.

La dansarina clàssica, Emma Maleres, executora "Cadis", d'Albèniz, "Dansa àrab", de Txaikovski i "El amor Brujo", de Falla.

Segona part

Concert a càrrec de la "Banda Oficial de les Milícies Antifeixistes de Catalunya C.N.T - F.A.I. - JJ. LL.", sota el següent programa:

"Egmont", Beethoven.

"L'arlesienne" a) Pastoral, b) intermezzo, c) Farandola, Bizet.

"Maruxa", Vives, "La revoltosa", Chapí.

"El príncep Igor", (danses), Borodin.

110 professors Director, mestre Toldrà

Poble: com sigui que no ens mou cap desig lucratiu en organitzar aquest acte, sinó un anhel de cultivar el nostre poble per a engrandir el radi de la nostra cultura, és per això que oferim aquest magne concert. Es el primer que organitzem, però prometem que no serà el darrer, i sempre animant-nos el mateix desig. Per això l'entrada serà gratis.

ASSOCIACIÓ D’EMPLEATS I TÈCNICS U. G. T.

Secció Ram d'Alimentació

A tots els dependents, mossos i patrons de cansaladeries se'ls convoca a la reunió que tindrà lloc el proper, dissabte, a les quatre de la tarda de primera convocatòria i a dos quarts de cinc de segona en el saló d'actes de la U. G. T., Milícies Catalanes, 45, en la qual es discutirà el següent ordre del dia:

1 Informe de la comissió de cansaladers que va nomenar-se en la reunió celebrada el dia 28 de desembre proppassat.

2  Nomenament de taula de discussió i aprovació del projecte que presenta la ponència.

3   Precs i preguntes.

Es prega encaridament l'assistència.

MILÍCIES U. G. T

El propvinent divendres, dia 26, sortirà el cotxe correu de l'organització., cap a Lanaja i Torralba de Aragón. S'avisa a tots els familiars que portin paquets i encàrrecs per tot el dijous el vespre.

INCORPORACIÓ DE LES LLEVES DEL 1932, 1933, 1934, 1935 I 1936

A continuació transcrivim íntegre el Decret aparegut en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del dia 20 del mes en curs, per tal que els joves de Terrassa afectats per aquest, s'enterin en detall del seu contingut, el qual ha estat confeccionat a les necessitats de les actuals circumstàncies i crear amb tota disciplina l'Exèrcit Popular, que ha d'ésser l’Exèrcit de la nostra victòria.

Article Primer. — Tots els ciutadans pertanyents al cupo d'instrucció de les lleves del 1934 í del 1935, així com les pròrrogues d'aquestes, es presentaran en llurs Caixes de Reclutament els dies que a continuació s’esmenten.:

Els qui foren destinats a Infanteria ho faran els dies 22 i 23 d’aquest mes.

Els qui foren destinats a Cavalleria i Enginyers, ho faran el dia 25; i els altres, incloses les pròrrogues, ho faran el dia 27.

Art Segon.—Tots els ciutadans pertanyents als cupus d'Instrucció de les, lleves del 1932 í del 1933, així com les pròrrogues d'aquestes, es presentaran en llurs Caixes de reclutament el dia 5 d’abril vinent.

Art Tercer.—Els que resideixen a Catalunya i llurs Caixes de reclutament es trobin en la Zona facciosa, efectuaran llur presentació en la més propera a llur residència.

Art Quart.—Queden exceptuats de la incorporació, els que es troben actualment prestant servei a l'Exèrcit Popular, Carrabiners i Cos de Seguretat Interior, així com els inútils totals i els fills de vídua pobra, que treballin al camp.

Els qui per llur especialització es considerin imprescindibles en llur actual ocupació, serà necessari perquè quedin "mobilitzats" industrialment, una sol·licitud del Comitè de fàbrica, de taller, de laboratori, etc., on treballen, informada per la Comissió de la Indústria de Guerra, la qual es remetrà al Conseller de Defensa per a la seva resolució definitiva.

Art Cinquè.—Els acollits als beneficis del cap. XVII de la vigent Llei de Reclutament, que essent sergents, caporals i soldats pertanyin als cupus de files i d' Instrucció de les lleves del 1934 i del. 1935, s'incorporaran igualment a files.

Art Sisè.—Una vegada acabada la incorporació dels pertanyents a les lleves del 1934 i del 1935 començarà el dia 30 del mes corrent la dels ciutadans pertanyents a la lleva del 1936, al qual efecte rebran els Ajuntaments les corresponents citacions de les Caixes de reclutament respectives.

Per a la incorporació de les lleves del 1932 i del 1933, es dictaran instruccions posteriorment.

No hay comentarios: