lunes, 1 de marzo de 2021

Front, edició de divendres, 19 Març 1937, pàg. 2

Més sobre els irresponsables

Sembla que la premsa local s'ha desinteressat totalment del que va ocórrer en la darrera sessió del Ple municipal. Els uns per comissió i els altres per omissió, el cas és que els altres 3 diaris que es publiquen a la nostra ciutat no han dit ni una paraula dels Incidents provocats per uns pobres inconscients que exerciren, el paper de provocadors contra el nostre Partit,

Nosaltres volem destacar avui que potser calla que tots plegats haguéssim parlat clar davant d'aquests fets. Quan certs sectors han explotat altres fets per alt seus fins política, desfigurant-los i presentant-los de manera que portessin l'aigua al seu molí, no sabem veure perquè cal silenciar una provocació que conté bastanta gravetat.

Quan els fets de La Fatarella, recordem que hom explotà el fet per a desacreditar la Revolució. I els fets esmentats eren la conseqüència d'una sèrie de petits incidents que els havien precedit i als quals .hom no, donava Importància.

Els incidents ocorreguts el passat dimecres, són aquesta mena de fets minúsculs que no tenen altra finalitat que acumular odis que un dia o altre esclaten. Per això ens creiem amb el dret d'exigir a les organitzacions antifeixistes i més a aquelles que es diuen "serenes" i que oficialment són "responsables", que controlin els seus afiliats encara que només sigui per a evitar que després s'hagin de doldre de desgràcies inevitables.

El P. O. U. M. fins ara s'ha defensat dels atacs verbals i per escrit que se li han adreçat. Els que no ens volen tolerar, han de pensar que si hom ens ataca per altres mitjans, no restaren parats. Que consti, però, que la provocació no partirà de nosaltres. I més en el cas de Terrassa, en el qual de fet la provocació ha partit ja dels més serens dels “responsables”.

UNA VISITA A LA NOSTRA “CASA MATERNITAT” PER UNA COMISSIÓ D’IGUALADA.

AHIR visitaren la Casa de la Dona, distingida amb el nom de "Maternitat", una Comissió de l'Ajuntament d'Igualada, composta pel conseller en cap, el de Sanitat i un doctor tocòleg. L'objecte de la visita fou per tal d'orientar-se com funciona el nostre establiment, tota vegada que desitgen instal·lar-ne un en el mateix sentit a llur ciutat.

Els acompanyaren i els atengueren el doctor López Àries, director de la "Maternitat" i el doctor Paulís, cap dels serveis de Sanitat.

Els visitants en sortiren altament satisfets.

RECAPTACIÓ DE CONTRIBUCIONS

La Contribució del primer trimestre de l'any corrent, s'està cobrant en el local d'aquesta Recaptació, carrer de Puignovell, núm. 13 i hores de 9 a 12 del matí.

En Aquest trimestre, es cobren els rebuts semestrals d'Urbana i els anuals de Industrial.

DISPENSARI D’URGÈNCIA

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Antoni Falqué domiciliat a Barcelona, carrer Diputació, 270, pral, el qual presentava, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida tallant temporal dreta, a causa d'una caiguda a la via pública.

PROPERA VISITA INTERESSANT

EI diumenge dia 21 de març, l'A. E. M. A. O. T., farà una visita a la important fàbrica de gènere de punt "Geis Bosc, E.C". Els qui vulguin assistir a la dita visita, el lloc de reunió serà davant de la mateixa fàbrica, Passeig 22 de Juliol, 448, a dos quarts d'onze del matí.

DEMÀ OBERTURA DEL CURS DE RUS

Tal com hem anat notificant als inscrits dels cursos de llengua russa, organitzada per la Comissió de Cultura del Consell Municipal, demà dissabte, a les tres de la tarda, hom celebrarà l’acte inicial dels al·ludits cursos al saló de sessions del Consell Municipal.

En aquest acte hi assistirà a més de la Comissió de Cultura el professor Dubinsky, representacions antifeixistes locals, del C.A.D.C.I. de la capital catalana i dels Amics de la U.R.S.S. L'acte serà públic i s'hi repartirà un programa en una pàgina del qual hi haurà gravat l'alfabet modern de la llengua russa.

La Comissió de Cultura del Consell Municipal espera que els amants de la llengua germana i simpatitzants del país rus. Vindran a fer acte de presència en la inauguració d'aquest acte purament cultural.

Contínua oberta la inscripció.

UN INTERESSANT PREMI DE L'AJUNTAMENT

La Conselleria de Cultura del nostre Consell Municipal, atenent el prec dels dirigents d’”Amics de les Arts", ha decidit concedir un premi per al Concurs de Contes Socials que ha organitzat la referida entitat, consistent en la publicació d’aquells treballs que per la seva vàlua siguin considerats dignes de tal cosa, els quals, una vegada editats, seran repartits per les nostres escoles.

Aquest interessant premi, serà un motiu més d'al·licient per els concursants de la referida contesa literària que tant èxit ha aconseguit.

LA CONFERÈNCIA DE J. OLTRA PICÓ A LA U. G. T.

Avui, a les 7 del vespre, al local de la U. G.T. tindrà lloc la conferència que desenrotllarà el company J. Oltra Picó, dissertant sobre el tema "La nova Economia Proletària".

Es recomana l'assistència de tots els afiliats i simpatitzants.

No hay comentarios: