jueves, 18 de marzo de 2021

L’Acció, edició dijous, 1 d’Abril de 1.937, pàg. 2

NOTA DEL COMITÈ LOCAL DE LA CREU ROJA.

Des de fa algun temps les cases comercials i industrials d'aquesta Ciutat són visitades a l'objecte de lograr certs anuncis o subvencions a profit de la Institució de la Creu Roja.

Aquest Comitè Local de la Creu Roja a Terrassa, en contestació a les moltes consultes se li han fet per persones visitades, ha de posar en coneixement de tots els ciutadans en general i de les cases industrials i comercials en particular que, les esmentades subvencions o donatius i anuncis no són en cap cas a profit del poble de Terrassa i sols a profit del Comitè Local de Barcelona, ja que, dintre la Institució de la Creu Roja cada Comitè Local es mou amb una Independència en quant a l’ordre econòmic i administratiu. Per altre part els individus que realitzen les visites esmentades no ho fan pas autoritzats per aquest Comitè Local com haurien de fer-ho.

Per tant, les úniques sol·licituds d'ajut econòmic que fa el Comitè Local de la Creu Roja d'aquesta Ciutat i a profit de la mateixa, són sempre per escrit i avalades per la signatura d'algun responsable d'aquest Comitè Local o amb el segell del mateix.

FEDERACIÓ CATALANA DE TREBALLADORS DE L'ENSENYANÇA (U.G.T.)

A tots els professors especials de la secció Mercantil se'ls recorda que han d'omplir les fitxes que la Sindical facilita, si voleu optar al títol de capacitat, sol·licitat a la Generalitat de Catalunya i gaudir dels beneficis que tant justa concessió representa.

Els professors especials i d'Acadèmies podran recollir les esmentades fitxes tots els dies de 12 a 1 i de 6 a 8 en el local social, carrer Cremat 27 pral.

SINDICAT ART FABRIL I TÈXTIL U.L.S.O.─ U.G.T.

Assistiu a la magna Assemblea que es celebrarà demà divendres dia 2 a dos quarts de deu del vespre al nostre estatge, Milícies Catalanes 40, per tractar del següent ordre del dia:

1er Lectura i aprovació de l’acta de l'Assemblea anterior.

2on. Constitució dels Sindicats d’Indústria.

a) Agrupaments de Sindicats.

b) Aprovació del nou Reglament de la Federació Local.

3er. Assumptes generals.

Per disciplina Sindical, Assistiu- hi.

COMPTE AMB ELS INFRACTORS.

Ens ha comunicat el president del Consell Municipal en funció de delegat d'Ordre Públic, que volta per Terrassa un individu el qual posseït d'un document fals, diu que recapta pessetes per als refugiats. Aquesta actuació és sense autorització de l'organisme esmentat.

Aquell qui pugui esbrinar el seu parador d'aquest mal subjecte és necessari que el denunciï al lloc de referència.

SINDICAT FABRIL I TÈXTIL (U.G.T.)

Tots els delegats i delegades que encara no hagin repartit el follet «Un any d'actuació» han de passar pel sindicat a fi de rebre instruccions.

SINDICAT DE CONTRAMESTRES (U.G.T.).

Es convoca a la reunió general que tindrà lloc en el nostre estatge social el dia 2 d'Abril a les sis i mitja de la tarda, sota el següent ordre del dia:

1. Lectura de l'acta anterior.

2. Orientacions sindicals.

3. Precs i preguntes.

RECAPTACIÓ DE CONTRIBUCIONS.

Es recorda novament que el termini per retirar la Contribució del 1er. trimestre d'aquest any acaba el dia 10 d'aquest mes.

L'oficina Recaptadora està instal·lada al carrer de Puignovell número 13 i hores de 9 a 12 del matí.

SESSIÓ ORDINÀRIA DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària que celebrarà el Ple del Consell Municipal, avui dijous dia 1 d'abril del 1937, a les deu hores del vespre.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Donar compte dels nomenaments de Vocals no Consellers per formar part de diverses Comissions municipals.

d) Lectura i discussió de les proposicions de caràcter urgent, i

e) Precs i preguntes.

NOTA MUNICIPAL.

Es prega la immediata presentació al Negociat de Registre d'aquest Ajuntament, de la família del milicià Andreu Tarrida i Sabaté per tal d'assabentar-los d'un assumpte que els interessa.

ALS  COMERCIANTS DE LLEGUMS.

La Conselleria Municipal de Proveïments ha acordat prohibir terminantment la venda de llegums cuits a tots els comerciants que no estiguin solament especialitzats en el dit article, per considerar que no estan controlats amb la tarja de racionament i dificultarien la normal distribució de l'article de referència en aquesta plaça.

Ço que es fa avinent a tots els afectats perquè s'abstinguin de contravenir aquesta ordre, del contrari hauran d'atendre's a les conseqüències del cas.

DEMÀ HOM VENDRÀ MONGETES.

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic en general que demà podrà adquirir a qualsevol establiment especialitzat en la venda de llegums cuits, la quantitat de mongetes, que li fou assignada amb la tarja de racionament prèvia presentació del tiquet del dia.

L'esmentat article podrà ésser adquirit a l'establiment que hom desitgi, sense necessitat de regir-se per la tarja.

El preu de taxa que ha fixat aquesta Conselleria per a la venda de l'esmentat llegum es el de 0’65 ptes. lliura.

No hay comentarios: