miércoles, 31 de marzo de 2021

Vida Nueva, edición del sábado, 10 de abril de 1.937, pág. 2 y 3

EL COBRO DE ALQUILERES.

La Consejería de la Vivienda recuerda a todos los inquilinos, lo mismo los de vivienda que los industriales y comerciantes, que tienen la ineludible obligación de satisfacer los alquileres de las fincas que ocupan, el cual cobro se efectúa en las oficinas de la calle del Paseo, 7, todos los días y durante las horas de 9 a 1 de la mañana y de 4 a 7 de la tarde.

El incumplimiento de esta orden sin motivo justificado dará lugar a las sanciones que las circunstancias actuales requieren.

TALONARIO DE VALES PARA EL APROVISIONAMIENTO DE PATATAS.

El Departamento de Sanidad, deseando facilitar este producto a los enfermos y niños que precisen de él, ha establecido un talonario do "vales" que será entregado a los que tengan "hojas" de enfermos. La entrega se efectuará a partir del próximo día 19.

Este Departamento, avisa a todas las tiendas, que a partir de la fecha antes citada, no podrán vender patatas a nadie que no esté provisto del "vale" de referencia.

EDICTE

Existint vacants, en el Mercat de la Independència, dos quioscos assenyalats amb els números 744 i 435 situats al pati del mateix, mercadal destinats circumstancialment a la venda de fruites, es fa avinent que el pròxim dia 15 del mes que som i a les onze hores del matí, es posaran en pública subhasta, amb el caràcter de concessió definitiva, pel tipus inicial de 27 pessetes cada quiosc, amb la condició que.

Tenint en compte que els referits quioscos estaven destinats per establir llocs reguladors per a la venda de carn, mesura que de moment està en suspens, la concessió dels mateixos restarà limitada per les decisions que, l’Ajuntament adopti en cas de considerar necessari la seva utilització per als fins expressats, ve obligat el concessionari, previ requeriment, a abandonar el lloc motiu d'aquesta concessió, atenent-se en aquest aspecte al disposat en l’article quart del vigent Reglament de Mercadals d'aquesta ciutat

Terrassa. 9 d'abril del 1937.

El Conseller de Proveïments, Miquel Domingo.

DEL CONCIERTO POR LA ORQUESTA ESCOLAR DE CUERDA DE NUESTRA CIUDAD.

La próxima semana podremos dar detalles definitivos del importante concierto popular que la Orquesta Escolar de Cuerda de la Escuela Municipal de Música dirigida por el maestro M. Casas Bell, dará en el Teatro del Pueblo.

La Comisión de Cultura de nuestro Ayuntamiento ha sido la organizadora de este acto musical, ya que quiere hacer oír al pueblo, las selectas obras interpretadas por la antedicha orquesta.

DISPENSARIO DE URGENCIA.

Durante las últimas 24 horas han sido asistidos los siguientes casos:

Curado de hernia contusa en el lado superior, Federico Vives, del 13 años de edad, domiciliado en Navas de Tolosa,, 47.

Emilio Castaño, de 35 años, de herida contusa en la región occipital, domiciliado en Arquímedes, 188.

Eduardo Vieta, de 12 años, con domicilio en Joaquín Maurín, 88, de esguince en la mano derecha.

César Sánchez Guillem, de 6 años, habitante en la Rambla de Egara, 44, de fractura en el cúbito tercio medio del brazo derecho.

AJUNTAMENT DE TERRASSA

Confeccionat ell Padró que ha de regir per a l'exacció dels drets sobre tinència d'aparadors i altres exhibicions de propaganda comercial o industrial, visibles des de, la via pública corresponent al present exercici del 1937, resta de manifest al públic en el Negociat d'Arbitris, pel termini de quinze dies hàbils, durant el qual podran formular-se les reclamacions que contra l’indicat document cobratori s'estimin pertinents.

Terrassa, 9 d'abril del 1937.

L'Alcalde, President del Consell Municipal, Jaume Figueres.

Nota de la Industria Flequera Socialitzada

En "L'Acció" del dimarts diu així:

"Aquesta Conselleria assabenta al públic que a partir d'avui no admetrà cap queixa ni demanda relacionada amb la venda i distribució del pa, car tot el que fa referència a dit article es de l'única incumbència del Comitè de Control de la Indústria Flequera Socialitzada."

EL COMITÈ DE CONTROL DE LA INDUSTRIA DEL PA, contestant, exposa el que segueix:

D'acord amb lo convingut, en una reunió celebrada a l'Ajuntament entre aquest Comitè i totes les representacions sindicals i polítiques amb data 27 de febrer, acceptant que la qualitat i distribució i venda de pa, es d'incumbència del Comitè de la Indústria Flequera, però per aclarir, cal que tingui en compte ei Conseller Domingo, i això ho posem en coneixement de tots els companys ciutadans perquè també ho tinguin en compte, que també es va acordar en la dita reunió que l'abastiment de farina; es incumbència de la Conselleria de Proveïments. Per tant, aquest Comitè, fa constar, per una part. la qüestió de l'abastiment del pa va totalment lligada amb l'abastiment de la farina i això està a l'abast de tothom, perquè senzillament si no hi ha la corresponent quantitat de farina no hi pot haver la corresponent quantitat de pa i per altra part, aquest Comitè de Control, sempre ha empleat totes les hores que han sigut necessàries durant dia i nit i també dies festius per tal d'elaborar tota la farina que el conseller Domingo li ha entregat a fi de poder expendre el corresponent pa amb la màxima normalitat als companys ciutadans, d’acord amb la quantitat de farina que li ha sigut entregada. Això sense voler remarcar de la manera anormal i desastrosa amb que han sigut tirades al carrer les TARJES DE RACIONAMENT FAMILIAR les que ens han impossibilitat i segueixen impossibilitant-nos la bona marxa de la distribució del pa.

Això queda ben aclarit que el dia. que a Terrassa manqui pa, serà senzillament per manca de farina. Recomanem, doncs, a tots els companys ciutadans que degudament aclarida la qüestió, s'abstinguin de fer cap mena de reclamació prop del Comitè de la Indústria Flequera Socialitzada en el sentit de demanda de Pa i amb tot cas que o facin en demanda de farina i prop de l'organisme que sigui de la seva incumbència.

EL COMITÈ DE I.A INDUSTRIA FLEQUERA SOCIALITZADA.

ATENEO POPULAR ESTUDIOS.

Este Ateneo invita a todos los amantes de la cultura para el domingo a las 5 y media de la tarde en su local social, Bartolomé Amat, 42, para comentar una conferencia pronunciada por Eliseo Reclus, ante la Logia Masónica "Amís Philantrophes" de Bruselas, que leeremos y comentaremos

1.—La Anarquía, el ideal del Anarquismo y los Anarquistas.

2.—El Anarquismo y el poder.

3—La moral del Anarquismo.

4.—El Anarquismo está, en todas partes.

5.─Cuanto más Anarquista es la sociedad. más progresa,

6.—Ejemplo de Anarquismo.

7.—El Anarquismo única solución.

No dudamos que os interesará conocer los conceptos expuestos por el gran maestro, os espera. La Junta.

No hay comentarios: