sábado, 6 de marzo de 2021

Front, edició de dimecres, 24 Març 1937, pàg. 2

Sobre el Carnet de Racionament

S'està repartint activament el Carnet de Racionament familiar d'acord amb les orientacions de la Conselleria local de Proveïments.

Tots hem demanat que aquest racionament es realitzés i si alguna cosa hem d'objectar es que no s'hagi portat a cap amb més rapidesa per a evitar els abusos que s'han comès per part de particulars i d'expenedors en la qüestió dels queviures.

Però ens creiem obligats a cridar l'atenció sobre la forma com s'efectua la destinació i distribució dels compradors pels. diversos establiments de queviures de la localitat. No s'ha acabat encara el repartiment dels carnets i hom ha fer arribar a coneixement nostre la forma una mica irregular que s'efectua la distribució dels compradors per zones.

Resulta que molts dels compradors que ara van a adquirir els productes a quatre portes de la casa seva, com podríem dir, en virtut del nou règim de distribució es veuran obligats a desplaçar-se a indrets allunyats, que els dificultarà enormement el proveïment.

Ja sabem que és difícil establir un règim de proveïments ideal per a tothom i més encara que des del primer moment tot rutlli a satisfacció però ens permetem trametre aquesta qüestió als elements responsables dels proveïments per tal que les tinguin en compte.

No hem d'oblidar que la qüestió dels proveïments és molt susceptible d’apassionar a la massa. Ja en tenim exemples a la nostra ciutat mateixa. I com que val més prevenir que trobar-se ennuegat, fem aquest advertiment públic, en interès de la marxa normal dels proveïments a la nostra ciutat.

PETER.

LES LOCALITATS PER AL CONCERT DE LA BANDA MUNCIPAL DE BARCELONA

EI concert que donarà la Banda Municipal de Barcelona el dia 31 del mes en curs, la seva recaptació total serà destinada a la Creu Roja i Hospitals de Sang.

Es per aquest motiu que la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament ha cregut convenient per tal de donar tota classe de facilitats que abans de posar a la venda les localitats per el públic en general, els simpatitzants i militants dels sindicats, partits i societats que es detallen a continuació, puguin adquirir-lo al seu lloc respectiu:

Casino del Comerç, tot el dia fins a les onze de la vetlla.

Amics de les Arts, tot el dia.

Centre Aragonès, tot el dia.

Joventut Terrassenca, tot el dia.

E. R. C. (Casal del Poble) tot el dia.

U.G.T. tot el dia.

C. N. T. tot el dia.

A. C. R., de 2 a 3 i de 7 a 8 de la tarda.

P. S. U. C., de 3 a 8 de la tarda.

Joventut Comunista Ibèrica, tota la tarda.

La venda en aquestes organitzacions serà de demà dijous al dilluns al vespre. Des d’aleshores, la venda serà per al públic a la taquilla del Cinema Rambla.

El preu de la localitat, que ja anunciàrem anteriorment, és exclusivament d’una pesseta.

La Comissió de Cultura del Consell Municipal espera que per la finalitat benèfica i per l’extraordinari concert, que tots els terrassencs amants de la música no deixaran d’assistir-hi.

DISPENSARI D'URGÈNCIA

Persones assistides:

Carme Prat, de 18 anys, domiciliada al carrer. Avinyó, 37, que ha presentat, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, contusió peu esquerre, a causa d'haver-la atropellada un auto.

En el Sanatori Mèdic Quirúrgic (Dispensari del doctor Cantó) s’han fet des del dia 13 al 22 de març 148 visites. A més les operacions següents: Rosa Senar, Cacriocistitis ull dret; Pepeta Viciana, quist ull dret; Joan Padró; rinitis hipertròfica, Fredes Linda, hipertròfia de les amígdales.

ADVERTIMENT

Es fa avinent als contribuents de l’Estat, i d’acord amb el que disposa l’article segon del Decret del Ministeri d’Hisenda de la República del 13 de gener proppassat que fins el dia 30 de juny propvinent els deutes per tots conceptes podran ésser fets efectius sense més recàrrec que el del 5 per cent; en altre cas, finit l’esmentat termini, sense cap més tràmit ni requisit, les finques i béns de llur propietat seran apropiades, tant si es troben al seu poder com en el d’altres persones o organismes.

Ensems, tindran igual recàrrec els deutors per les Contribucions de Territorial, i gaudiran d’idèntic benefici que els anteriors, d’acord amb l’Ordre de l’honorable Conseller de Finances de la Generalitat de Catalunya, del 3 del mes de febrer.

OBERTURA DE LA NOVA CUINA POPULAR

La Conselleria d’Assistència Social assabenta als concurrents de la Cuina Popular, que divendres serà oberta la nova Cuina Popular, emplaçada al carrer de Concili Egarenc (Ex Monges Josefines).

El motiu del canvi ha estat per haver destinat el primer establiment a institucions escolars.

AGRAÏMENT DE LA CONSELLERIA D’ECONOMIA

La Conselleria d’Economia es complau en manifestar el seu agraïment vers els ciutadans que desinteressadament col·laboren en els diferents aspectes de la lluita antifeixista cedint tota classe d’utensilis d’alumini d’ús domèstic perquè puguin ésser utilitzats per a les necessitats de guerra.

Els lliuraments dels susdits objectes han d’ésser efectuats al local instal·lat al carrer de Pare Llaurador, 115, bis.

A. E. M. A. O. T.

Avui, dia 24 de març, a dos quarts de deu de la vetlla, tindrà lloc a l'estatge suplementari de l'A. E. M. A. O. T., una conversa professional a càrrec del company Antoni Vives sobre el tema: "Els motors d'explosió i combustió".

ALTAVEU DE LA REVOLUCIÓ SOCIALISTA

Des de l’altaveu instal·lat per Departament de Propaganda del P. O. U. M. A la Plaça de Zamenoff, es donarà diàriament una sessió radiofònica de dos quarts de set a dos quarts de vuit de la tarda. El programa serà el següent:

Música proletària.

Editorial del FRONT.

Darrers comunicats de Guerra.

Conferència per un militant del P.O.U. M. que s'anunciarà diàriament.

Noticiari del Partit.

Oportunament es donarà la data que començaran aquestes emissions.

CORREU DEL FRONT

Es prega al camarada Lluís Rodríguez del carrer de Monistrol, 80, que passi per les oficines del Socors Roig de sis a vuit del vespre, per recollir un encàrrec procedent de Quicena.

El camarada Carné també és pregat de venir per un encàrrec del front que li cal recollir.

El Comitè del P.O.U.M. de Castellbisbal, té igualment una carta del front a recollir.

DIVENDRES A LA MATINADA SORTIRÀ EL CORREU PER AL FRONT D'OSCA

Com de costum, el divendres de la corrent setmana, al matí, sortirà el cotxe amb el correu setmanal.

El secretariat del Socors Roig del P. O. U. M., Milícies Catalanes, 55, fa avinent a tots els familiars i coneguts que tenen milicians.al front d'Osca, la necessitat de portar els paquets i demés, tot el més tard, fins el dijous a la nit.

JOVENTUT COMUNISTA IBÉRICA

Tots els companys pertanyents a la joventut, queden convocats a la reunió que tindrà lloc el proper divendres, dia 26 del corrent, a les 7 en punt de la tardo, en el nostre estatge social, carrer de Joaquim Maurin, 40, sota el següent ordre del dia:

1 Informe del Comitè.

2 Front de la Joventut Revolucionà-ria.

3 Assumptes generals.

Donada la importància de la reunió, teniu l'obligació d'assistit-hi.

EL COMITÈ LOCAL

No hay comentarios: