viernes, 5 de marzo de 2021

L’Acció, edició dimarts, 23 de Març de 1.937, pàg. 2

Avisos oficials

ANUNCI

La Comissió Permanent del Consell Municipal, en sessió celebrada el dia 27 del proppassat mes de gener, acordà:

Aprovar el projecte de construcció de diverses clavegueres i llurs annexes en distints carrers d'aquesta ciutat, com a part integrant del pla General aprovat pel Consistori en sessió celebrada el dia 1er. de juny de 1933, confeccionat per l'Arquitecte Municipal, d'un import total de sis centes cinc mil, tres-centes setanta dues pessetes, amb quaranta cèntims i alhora, imposar les contribucions especials a què fa referència el número 2on. de l'article 316, en relació amb l'apartat (a i b) del 332 de l'Estatut Municipal, de 8 de març de 1924, i aprovar els   documents determinats pels articles 350 i 357 del repetit Estatut, confeccionats per l’Oficina Tècnica Municipal, els quals resten exposats al públic pel termini de trenta i quinze dies respectivament, comptats a partir de l’endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, per tal que, durant dits terminis i set dies més, puguin presentar-se les reclamacions que els interessats estimin pertinents, així mateix, en compliment de l'347 i successius del cos legal esmentat, aquesta Presidència convoca per la present, a tots els propietaris de finques afectades per les obres de clavegueratge, emplaçades als carrers:

Infant Martí; Ramon Borrell; Antonino Pius; Blasco de Garay; Torrella; Jodis; Ireneu, Volta; Granios; Columela; Unió; Newton; Rambla de Jaume Comte; Concili Egarenc; Baldric; Puignovell; Màrtirs del 6 d'octubre; Viveret; Giner de los Ríos; Rafael de Casanova; Francesc Macià; Amadeu Colldeforns; Martí Alegre; Bartomeu Amat; Salvador Seguí; Angel Guimerà; Galileu; Arquímedes i Paz; a la primera reunió de l'Assemblea de contribuents, per tal de designar la Junta, de Delegats que regirà l'Associació de caràcter administratiu, la qual tindrà lloc el dia sis del propvinent mes d'abril, a les onze del matí, al saló d'actes d'aquest Ajuntament.

La qual cosa es fa públic per a general coneixement de les persones interessades.

Terrassa 20 de març de 1937.

El President .—J. Figueres.

CONCERT POPULAR AL RAMBLA.

El magne concert simfònic que es donarà al cinema Rambla el proper dia 31 a càrrec de la Banda Municipal de Barcelona, ha despertat gran interès en els medis artístics i culturals. Era de preveure.

La Comissió de Cultura de l'Ajuntament, organitzadora d'aquest acte, a fi de donar a aquest un caire popular ha establert el preu únic d'una pesseta.

Dintre breus dies donarem a conèixer el selecte programa i llocs de venda de localitats.

CIRCULAR QUE INVITA ALS DEL RAM DE PEIXATERIA.

Presentat al Conseller d'Economia un projecte d'agrupament i concentració de la indústria del ram de peixateria de Terrassa, és obert un període d'informació de quinze dies, des de la data de la publicació de la present circular al Diari Oficial i hi invita especialment a concórrer les empreses del ram i organitzacions sindicals així com els interessos que es considerin afectats per a l'agrupació esmentada.

CIRCULAR SOBRE LA VENDA DE LA MITJA COTTON.

Havent estat presentada al Consell d'Economia una sol·licitud per la qual és demanada una ampliació de termini per a concórrer a la informació oberta sobre la unificació de preus mínims de venda a l’engròs de la mitja Cotton a tot Catalunya, segons la circular inserida al Diari Oficial del 2 de març el Consell d'Economia en sessió celebrada avui, ha acordat atesa la importància de la  unificació de preus esmentada, i de conformitat amb el que disposa l'art. 4 de l'Ordre de la Conselleria d'Economia del 28 de novembre passat, ampliar per una sola vegada i pel termini de quinze dies el període d'informació, a partir de la data de la publicació de la present circular al Diari Oficial.

NOTA IMPORTANT DE LA CONSELLERIA D'OBRES I VIVENDA.

Es posa en coneixement de tots els propietaris, que paguin tota classe de contribucions i arbitris com s'ha fet fins ara, a fi de facilitar la tasca d'aquest departament.

COMUNICAT  TRAMÉS A LES ORGANITZACIONS SINDICALS.

«En nom dels 170 treballadors de la fàbrica (Anónima Font Batallé empresa col·lectivitzada, per acord unànime pres en l'Assemblea celebrada el passat dissabte dia 20 de març, us exposem:

Que per portar endavant la revolució i la victòria de la classe obrera, és necessària, ineludible, a «Unitat Sindical». Si tots els treballadors senten la necessitat d'aquesta unió no deu continuar-se més amb aquest estat de coses, i cal que vosaltres, els dirigents, interpreteu aquest sentir de les masses, donant una forma concreta efectiva a les seves aspiracions.

Per tant, insistint en el contingut del nostre comunicat del mes de gener passat, esperem que des dels vostres llocs realitzareu les tasques més immediates per fer cristal·litzar la «Unitat Sindical», tan esperada i exigida per tots els treballadors que tenen consciència de classe i dels moments que vivim.

Demanem que transmeteu al vostre Secretariat Regional l'aspiració d'aquests treballadors, perquè es facin ressò de les veritables necessitats de la classe treballadora.

Es d'aquesta manera que els treballadors de totes les fàbriques, tallers i empreses, haurien de pressionar a les centrals sindicals, per obligar a que la Unitat Sindical, que tots propugnen, tingui una ràpida realització.

NOTA DE L'ALCALDIA SOBRE L'IMPOST PER XIFRA DE NEGOCIS.

En compliment del decret pel Govern de la Generalitat, la Presidència del Consell Municipal fa advertiment que transcorreguts els deu primers dies de cada mes, no serà autoritzat el pagament de cap factura o servei, prestat a aquesta Municipalitat, sense que el titular perceptor, subjecte al gravamen sobre la «xifra de negocis», no justifiqui prèviament que ha ingressat l'import corresponent al mes anterior.

NO CAL FER CUA PER RECOLLIR EL CARNET DE RACIONAMENT.

L'Oficina del Carnet de Racionament Familiar fa avinent a tots els ciutadans de Terrassa que són absolutament innecessàries les cues que aquests dos dies s'han efectuat per a recollir el Carnet, doncs ja abans del repartiment ,s'havia previst una proporcionalitat per a tots els dies en el sentit que durant les hores establertes per al despatx, són suficients per a repartir els carnets consignats.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres quaranta vuit hores s'han registrat els següents accidents:

Maria Soler Martínez, de 9 anys d'edat, i amb domicili al carrer del Raval 34, que ha presentat segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, esquinç regió escapular i monyeca esquerra.

Basília Benito de 40 anys d'edat, ha estat curada de cremades de primer grau ambdues mans. Després de curada ha passat al seu domicili, Galileu  3.

Ha estat curat de cremades de primer i segon grau a la ma dreta Camil Aguilar de 22 anys d'edat, i domiciliat al carrer del Primer de Maig, 64.

Bernat Borral de 17 anys d'edat, domiciliat al carrer de Marqués de Comillas 117, que ha presentat segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, ferida inciso contusa, regió parietal esquerra.

Josep Abadal Ríus. de 16 anys d'edat, ha estat curat de ferida incisa al genoll dret. Després d'assistit ha passat al seu domicili, Fontbernat, 81.

Claudi Parera, de 57 anys d'edat i amb domicili a la carretera de Montcada 124, el qual presentava segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, ferida incisa contusa regió frontal, a causa d'un accident a la via pública.

Ha estat curada de ferida incisa regió mentó, Marta Echenique de 3 anys d'edat i amb domicili al carrer del Pantà, 65.

Llista de carrers, els quals demà dimecres, han d’anar a recollir el carnet familiar de racionament.

DIMECRES, 24 DE MARÇ.

Galvany, Garcia Humet, Gasòmetre, Gaspar Armengol, Gaudi. Gibert, Giner de los Ríos, Giralt i Serra, Girona, González Alba, Granios, Grup Urbà F., Grup Urbà L, Guttemberg, Ignasi Iglésies. Igualtat, Independència, Infant Marti, Indústria, Ireneu, Iscle Soler, Jacint Barrau, Jaume Jover, Joan Pomés (abans Sant Jaume), Joaquim Costa, Joaquim Maurin (abans Fontvella), Jodis, Josep Sunyol (abans Sant Gaietà), Lavoissier, Lepant, Linneus, Lleida, Lleó XIII, Llibertat, Llúria, Magí Rodó (abans Sant Ildefons), Manuel Azaña, Manyer i Flaquer, Marconi, Marinel·lo, Bosc, Martí Alegre, Martí Diaz, Màrtirs del 6 d'octubre (abans Sant Quirze), Mas Adei, Menéndez Pelayo, Milícies Catalanes (abans Sant Pere), Mina, Miquel Angel, Miquel Servet, Miquel Vives, Mistral, Monistrol, Montseny, Montserrat, Monturiol, Mozart, Mustarol.

Les Oficines expenedores del Carnet Familiar de Racionament estaran instal·lades en el Saló Catalunya, de 9 a 1 del mati i de 4 a 8 tarda.

No hay comentarios: