domingo, 21 de marzo de 2021

Front, edició de dissabte, 3 Abril 1937, pàg. 2

El nostre extraordinari

Avui “Front” surt a vuit pàgines. En les seves columnes hi trobareu la col·laboració de camarades dirigents del Partit, articles que tracten els problemes candents de la Revolució, reportatges d’actualitat i treballs per homenatjar les figures rellevants del socialisme científic.

“Front” ha volgut, aprofitant la seva represa en tamany normal, que aquest primer número constituís una reafirmació de posicions. Quan el confusionisme més insensat campeja entre els nuclis que s’anomenen revolucionaris i que per més paradoxa s’arredossen en les doctrines de Marx i Lenin, es molt oportú recordar els veritables objectius del marxisme, de l’únic marxisme que existeix, el que elaborà Marx com a doctrina científica i que Lenin, amb una visió insospitada i combatuda per molts, sabé aplicar a la realitat russa: doctrina que nosaltres avui tenim el deure d’utilitzar per a donar la solució adequada als nostres problemes revolucionaris.

Al mateix temps, aquest número extraordinari, servirà de compensació als nostres lectors, després d’haver publicat el nostre diari en tamany petit durant més de quinze dies. Avui, feta la renovació de maquinaria que anunciàvem oportunament, oferim als treballadors de Terrassa un periòdic totalment renovat, el qual continuarà la seva tasca en defensa de les posicions revolucionaries elaborades del P. O. U. M., exponent de la interpretació marxista de l’actual Revolució espanyola.

“S”.

DECLARACIONS DE LA XIFRA DE NEGOCI

Hom recorda que fins el dia 10 d'abril s'han de presentar per duplicat les declaracions de les operacions efectuades durant el passat mes de març, a la Recaptació de Contribucions, Puignovell. 13, on es practicarà a l'acte la liquidació provisional i se'ls lliurarà el rebut corresponent acreditatiu d'haver fet efectiu el dit import.

A. E. M. A. O. T.

L'Associació d'Alumnes i Ex-Alumnes de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis de Terrassa, efectuarà demà diumenge una excursió visita a Montserrat.

L'hora de sortida serà a tres quarts de set pels F. C. del Nord.

TORNS PER A DEMÀ

Demà diumenge estaran de torn al Dispensari Mèdic del Sanatori Mèdic-Quirúrgic els doctors següents:

De 8 a 10; doctor Perellada.

De 10 a 12: doctor Sala.

De 12 a 2: doctor Sanmartin,

De 2 a 4: doctor Tarrés.

De 4 a 6: doctor Trinxeria.

De 6 a 8: doctor Vinyals.

EI RAM DE LA CONSTRUCCIÓ TRASLLADA EL SEU LOCAL

EI Consell d'Empresa del Ram de la Construcció (secció paletes) posa en coneixement de tots els ciutadans, haver traslladat el seu estatge que fins avui tenia en el Passeig de Garcia Hernández. 26, al carrer Puignovell, 36.

El que fa públic pel general coneixement.

L’AGRUPACIÓ DE MUTILATS, FERITS I MALALTS PROCEDENTS DEL FRONT, S'ADREÇA A LA CONSELLERIA DE SANITAT

El comitè de l’Agrupació de Mutilats, Ferits i Malalts procedents dels fronts de Guerra d'aquesta localitat, ha fet lliurament al company Conseller de Sanitat, del següent document:

Els Mutilats, Ferits i Malalts procedents dels fronts de Guerra, reunits al local d’”Amics de les Arts" el dia 2 d'abril del 1937, a les onze del matí, acorden presentar-vos les següents conclusions:

1.ª Exigir es legalitzi l'Hospital de Terrassa com a Hospital de Guerra.

2.ª Que immediatament es posin metges de confiança, si és que no la tenen a l'actual.

3.ª Protestem de que es consideri als mutilats i malalts de Guerra com a vulgars accidentats de treball i per tant, exigim els sigui donat el sou de milicià fins a trobar-les-hi un treball que els garanteixi la vida.

4.ª Els malalts crònics, que ho siguin per haver-ho agafat al front, els considerem com a mutilats, de Guerra.

5.ª Veient que diferents companys després de la revisió al Tribunal de Barcelona, han hagut de fer llit altra vegada per infecció de les ferides, exigim que els reconeixements es facin a l'Hospital de la localitat.

6.ª El cobrament de salaris dels mutilats, ferits, i malalts, també exigim es faci a la localitat, doncs ens fem càrrec de la crisi de l'economia nacional, i per això ja no volem passis de lliure circulació, i per tant, proposem que ens paguin els nostres salaris a l'Hospital o a la Conselleria de Sanitat.

Terrassa, 2 d’abril del 1937.

DISPENSARI D'URGÈNCIA

Persones assistides:

Ramona Nasarre Hernández, de 20 anys d'edat domiciliada al carrer Galvany, 73. Ha estat curada de ferides de pronòstic reservat a ambdues mans, peu esquerre, cama dreta i arrencament  dels extrems dels dits polze i anul·lar drets i multitud de pintures a les cames produïdes per petits projectils a causa d'una explosió.

Manuel Manyà Benedicte, de 21 anys d'edat, amb domicili al carrer de Cabanes, de ferides produïdes per cremades i petites puntures a la cara, coll i mans, a causa de l’explosió que, s'esmenta.

I pel mateix motiu, a Joan Guadayol, de 21 anys d'edat, que viu al carrer de Galvany, 162. el qual presentava puntures a la regió temporal dreta i a ambdues mans, produïdes per petits projectils.

Salvadora Casado, de 18 anys d'edat, domiciliada al carrer 22 de Juliol, 598, de contusió al genoll esquerra, produïda per una caiguda.

UN CAMIÓ ES DESPISTA

El camió matrícula 42.264-B, conduït per Jaume Pau, al servei de la "Campsa", ahir es desvià anant pel carrer de Manuel Azaña, davant mateix de les cases 6 i 7, ocupades per Elvira Torres Vilalta.

Pujà sobre la voravia, destrossant unes claraboies. Es calcula, de moment, que els danys ascendeixen a un miler de pessetes.

DOBLE RECTIFICACIÓ

En la nota lliurada ahir pel Departament de Premsa referent a detencions i penyores, publicàvem que la Conselleria de Seguretat Local havia detingut i posat a la presó el ciutadà Demetri Álvarez Tomàs, en lloc d'haver de dir que el Delegat local ens havia comunicat la presó al ciutadà Agustí Soler Relui, habitant al carrer de Monturiol.

NOTA ACLARATORIA

Hem llegit a la premsa local i ens ha sorprès, una nota que no ha donat aquesta Conselleria de Seguretat, Departament d’Investigació, la qual diu així:

"Per la Conselleria de Seguretat. Departament d'Investigació, ha estat detingut i posat a la presó, el ciutadà Demetri Álvarez Tomàs, que habita en el carrer Salvador Seguí. 173, per haver robat alfals en un camp."

El que va a continuació, és la veritat dels fets:

Havent arribat una denúncia del company Demetri Álvarez Tomàs, habitant en el carrer Salvador Seguí, 173. de què a dos quarts de dues del migdia del dia 1 d’Abril del 1937, ha .sorprès a Agustí Soler ReIuy, habitant al carrer Monturiol, 9, collint alfals de la propietat del denunciant. en ésser interrogat Agustí Soler Reluy, no ho negà a la interrogació feta per aquest Departament.

NOTA—Preguem als que donin notes a la premsa, tinguin el màxim mirament per no ferir la dignitat de cap ciutadà, com s'ha donat en aquest ens, que el company perjudicat, Demetri Álvarez Tomàs, ha aparegut a la premsa local com si ell hagués estat el veritable culpable, ja que de fet en l'aclariment fet més amunt, hom pot comprovar que no és així, com tampoc és cert que l'individu empresonat, Agustí Soler, ho hagi estat per aquest Departament, puix ha estat posat a disposició de la primera Autoritat i ella ha estat la que ha ordenat el seu empresonament.

Terrassa a 3 d'abril del 1937.

Pel Departament d'Investigació,

Pere Alcocer.

TRASLLAT DE VUIT EX-MONGES

Han estat traslladades a la Comissaria de Policia de Barcelona, vuit ex-monges, entre elles una ex-superiora, les quals foren detingudes i posades a la presó local amb motiu d'estar complicades en un servei d'expedició dc passaports falsos.

S'HA SUSPÈS EL PLE DEL PARTIT QUE S'HAVIA DE CELEBRAR DEMÀ

Per tal de poder facilitar l'assistència dels nostres militants al míting que demà celebrarà el nostre Partit a Pins del Vallès,, s'ha .suspès el Ple del Partit que havia de celebrar-se demà al matí.

No hay comentarios: