jueves, 18 de marzo de 2021

L’Acció, edició divendres, 2 d’Abril de 1.937, pàg. 2

DETENCIONS I PENYORES.

El President del Consell Municipal en funció de delegat d'Ordre Públic ens assabenta que la Comissaria d'Ordre Públic, inspecció de vigilància de Terrassa, ha posat a la seva disposició en Alfons Vall Sanmartí, natural de Manresa. domiciliat en aquesta ciutat al carrer de la Rutlla núm. 40, el qual és considerat facciós. Ha estat penyorat amb 500 pessetes i ingressat a la presó.

També ha estat penyorat amb mil pessetes i ingressat a la presó en Lluis Pigrau Salas, domiciliat en aquesta ciutat al carrer Topete 21 baixos, el qual entre altres coses era facciós.

Per la conselleria de Seguretat Local (Departament d'Investigació) ha estat detingut i posat a la presó el ciutadà Dimitri Álvarez Tomàs que habita en el carrer Salvador Segui núm. 173 per haver afanat alfals.

CONSTITUCIÓ DEL COMITÈ PERMANENT D'AJUT A MADRID.

Ha quedat definitivament constituït el Comitè Permanent d'Ajut a Madrid, en la nostra localitat, integrat per totes les organitzacions antifeixistes, C.N.T. U.G.T.-F.A.I.-P.O.U.M.-P.S.U.C. - Esquerra Republicana de Catalunya, Acció Catalana, Partit Federal Ibèric, Unió de Rabassaires, Socors Roig Internacional i Socors Roig del P.O.U.M.

Interinament s'ha fixat com a local del Comitè Permanent d'Ajut a Madrid el que actualment té la Borsa del Treball da la Indústria Fabril i Tèxtil C.N.T. - U.G.T., carrer Nou núm. 62.

Es prega a tots els Consells d' Empresa, Comitès de Control, Entitats i a tots aquells que tinguin subscripcions obertes o donatius , preparats per ajudar a Madrid, i que a partir d'avui divendres, poden fer-ne entrega en I ‘expressat Comitè de 6 a 8 del vespre

SOBRE LES DENÚNCIES.

La Presidència del Consell Municipal ens ha manifestat amb tota claredat que posa en coneixement del poble de Terrassa, que les denúncies o anònims que són cursats en aquest departament, no seran considerats vàlids si no van amb la corresponent signatura i avalades.

INAUGURACIÓ D'UN SALÓ PERMANENT DE PINTURES A AMICS DE LES ARTS.

Atenent Amics de les Arts una suggerència deis pintors associats de l'entitat, ha decidit destinar el seu Saló d'Exposicions per a l'exhibició permanent de pintures, degudes als artistes adscrits a l'entitat.

Aquest Saló Permanent funcionarà sempre que en l'entitat no hi exposi cap altre artista forà. El Saló estarà obert els dissabtes i diumenges tot el dia i els altres dies durant les hores que hi ha claror natural i en l’esmentat hom hi podrà admirar les darreres produccions artístiques dels nostres pintors, dibuixants i escultors, els quals aniran renovant periòdicament les obres que exposin en l'espai que els serà destinat, per tal que el públic en general i la critica, puguin admirar el desenrotllament de la seva labor.

Demà dissabte, s’obrirà aquest Saló Permanent que podrà ésser visitat sempre, on es trobaran representats els artistes de la nostra primera entitat artística.

EL MALTRACTE D'UN PARE.

Francesca Barbero de 25 anys d'edat domiciliada al carrer de Menéndez Pelayo número 87, ha denunciat al Jutjat Municipal el maltracte que li dona el seu pare cada nit, aprofitant que el marit de Barbero és desaparegut del 29 d'octubre ençà.

L'autoritat està realitzant les gestions pertinents del cas.

TARJA DE RACIONAMENT.

El Director dels Mercadals de la localitat ens ha facilitat la nota que és rigorosament indispensable a fi que hom pugui entrar als mercadals, la presentació del carnet familiar, especialment els dissabtes

DEL SEGELL PRO INFÀNCIA.

Abans d'ahir s'iniciaren novament pel Comitè del Segell Pro-Infància les activitats preparatòries per a la campanya d'enguany. A fi de prosseguir una bona organització i recaptació han estat invitades totes les entitats culturals, recreatives, socials i polítiques de la nostra ciutat, al ple que celebrarà l’esmentat comitè el proper dilluns.

SINDICAT ART FABRIL I TÈXTIL U.L.S.O.-U.G.T.

Assistiu a la magna Assemblea que es celebrarà avui divendres dia 2 a dos quarts de deu del vespre al nostre estatge. Milícies Catalanes 40, per tractar del següent ordre del dia:

1er, Lectura i aprovació de l’acta de l'Assemblea anterior.

2on. Constitució dels Sindicats d’Industria.

a) Agrupaments de Sindicats.

b) Aprovació del nou Reglament de la Federació Local.

3er. Assumptes generals.

Per disciplina Sindical, Assistiu-hi.

ELS MILICIANS D'E.R. DESTACATS A ALCANAR A FAVOR DE LA DIADA DE MADRID.

El S.R.I. ha rebut la següent lletra:

«Alcanar 19-3-1927

S.R.I. (Terrassa),

Volguts Companys: Salut.

El motiu d'aquestes ratlles al mateix temps que per a saludar-vos, és per a dir-vos que aquesta secció «Els Gavilans» hem recaptat per mitjà del full Pro-Diada de Madrid la quantitat de 116'50 pessetes que posem a les vostres mans perquè vagin a engruixir l’aportació que Terrassa fa a l'heroic poble de Madrid per a alleugerir els sofriments d'aquests germans que tan heroicament defensen la nostra llibertat i la del proletariat mundial.

Vostres i de la causa antifeixista, pel Comitè, J. Robledo Ortiga».

REUNIÓ DE TOCINAIRES.

Es convoca tots els tocinaires a la Assemblea Extraordinària que tindrà lloc diumenge dia 4 a dos quarts de deu de primera convocatòria, i a les 10 de segona, al. local de la U.G.T., carrer Milícies Catalanes 48, la qual serà continuació de la tinguda el passat dissabte dia 27 amb el mateix ordre del dia.

Per ésser d’extraordinari interès es prega l’assistència de tots.

SESSIÓ DE CINEMA SONOR ORGANITZADA PER L'A.E.M.A.O.T.

Avui divendres, a dos quarts de nou de la vetlla, tindrà lloc al saló d'actes de l’Escola Municipal d'Arts i Oficis de Terrassa, una sessió de cinema sonor patrocinada per' la Generalitat de Catalunya.

Probablement es projectaran els films:

Un documental de gran interès.

David Cooperfield pel precoç i diminut astre Freddie Bartalomew CH. W. Fields i altres de renom.

Finirà el programa, projectant-se un film en colors.

L'entrada per a aquesta sessió de cinema serà lliure.

No hay comentarios: