lunes, 22 de marzo de 2021

L’Acció, edició dissabte, 3 d’Abril de 1.937, pàg. 2

TRASLLAT DE 8 EX-MONGES.

Han estat traslladades a la Comissaria de Policia de Barcelona 8 ex-monges, entre elles una ex-superiora, les quals foren detingudes i posades a la presó local en motiu d'estar complicades en un servei d'expedició de passaports falsos.

DECLARACIONS DE LA XIFRA DE NEGOCIS.

Hom recorda que fins el dia 10 d'abril es tenen de presentar per duplicat les declaracions efectuades durant el passat mes de de març a la Recaptació de Contribucions (carrer de Puignovell núm. 13) on es practicarà a l’acte el rebut corresponent acreditatiu d'haver fet efectiu dit import.

METGES DE TORN.

Durant el dia de demà estaran de torn al Dispensari, en intervals de dues hores els segments facultatius:

M ATÍ.

Dr. Parellada, de 8 a 10.

Dr. Sala, de 10 a 12.

Dr. Sanmartin, de 12 a 2.

TARDA

Dr. Tarrés. de 2 a 4.

Dr. Trincheria, de 4 a 6.

Dr. Vinyals, de 6 a 8.

DONATIUS EN METÀL·LIC FETS A LA CUINA POPULAR DURANT EL MES DE MARÇ.

Comissariat de la Vivenda, 1.000 pessetes.

Caixa d'Estalvis de Terrassa, 2.000.

Companys de la Conselleria de Defensa, 2.000.

Redacció «Vida Nueva» 70.

Total 5.070 pessetes.

PAGAMENT ALS MILICIANS DEL P.O.U.M.

S'assabenta a tots els familiars dels milicians del P.O.U.M que demà diumenge al matí, serà abonat l'import corresponent a la primera quinzena del mes. de març per la qual cosa hauran-.de passar pel local social del P.O.U.M. Font Vella, 40.

BUTLLETÍ DE L'E.C. SALA I BADRINAS.

A la redacció hem rebut els dos primers números dei « Butlletí» que editen els obrers de l’Empresa Col·lectivitzada «Sala i Badrinas», corresponents als mesos de febrer i març.

Aquesta publicació, redactada pels mateixos treballadors i tirada pel sistema ciclostil, representa per a ells com diu un article del seu primer número «la constatació que els treballadors ens administrem la producció i règim els nostres destins».

Ni cal dir com desitgem una llarga vida a aquest nou modest company de premsa i no cal manifestar com anhelem que en tots els temps reflecteixi la marxa ascendent que desitgem tingui la referida Empresa obrera.

NATALICI.

La llar del nostre bon amic i company de redacció Pere Elies Busqueta s'ha vist augmentada amb la naixença d'un hereu fresc com una rosa. La nostra felicitació ben coral a llurs pares, i desitgem que el nou nat els faci llur vida més venturosa.

UN AUTOCAMIÓ QUE S'EXALTA.

Un autocamió de la Campsa portat per Jaume Pou, va sortir-se del seu lloc i pujant damunt la voravia va escometre els aparadors de la casa 5 i 7 del carrer de Manuel Azaña, causant desperfectes valorats en mil pessetes.

CONSTITUCIÓ DEL COMITÈ PERMANENT D'AJUT A MADRID.

Ha quedat definitivament constituït el Comitè Permanent d'Ajut a Madrid, en la nostra localitat, integrat per toles les organitzacions antifeixistes, C.N.T.─ U.G.T.-F.A.I.-P.O.U.M.-P.S.U.C. - Esquerra Republicana de Catalunya, Acció Catalana, Partit Federal Ibèric, Unió de Rabassaires, Socors Roig Internacional i Socors Roig del P.O.U.M.

Interinament s'ha fixat com a local del Comitè Permanent d'Ajut a Madrid ei que actualment té i la Borsa del Treball de la Indústria Fabril i Tèxtil C.N.T. - U.G.T., carrer Nou, núm. 62.

Es prega a tots els Consells d' Empresa, Comitès de Control, Entitats i a tots, aquells que tinguin subscripcions obertes o donatius preparats per ajudar a Madrid, que a partir d'avui divendres, poden fer-ne entrega en l'expressat Comitè de 6 a 8 del vespre.

CANVI DE DOMICILI.

El Consell d'Empresa del Ram de Construcció (secció paletes) posa en coneixement de tots els ciutadans haver traslladat el seu estatge que fins avui tenia en el Passeig de Garcia Hernández, 26, al carrer Puignovell 36.

ËÏ que fa públic pel general coneixement.

LA VUITENA VOLTA A TERRASSA.

La U.E. local ens assabenta que per el proper dia 11. del corrent organitza la vuitena volta a la nostra ciutat.

Enguany però, els organitzadors, fent-se ressò dels moments tràgics que estem vivint. disposa que l'Import íntegre de la recapta que s'efectuarà sigui destinat a Ajut a Madrid.

Dintre pocs dies es donaran a conèixer tots els detalls d'aquest esdeveniment benèfic esportiu.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Ramon Navarro Hernández, de 20 anys d'edat domiciliat al carrer Galvany 73. Ha estat curat de ferides de pronòstic reservat a ambdues mans, peu esquerre cama dreta i arrencament dels extrems dels dits polze i anular drets i multituds de puntures a les cames produïdes per petits projectil a causa d'una explosió.

Manuel Manyà Benedicto, de 24 anys d'edat, amb domicili al carrer de Cabanes, presentava ferides produïdes per cremades i petites puntures a la cara coll i mans a causa dc l'explosió , que s'esmenta.

I pel mateix motiu ha estat assistit Joan Guadayol de 21 anys d'edat que viu al carrer de Galvany 162, el qual presentava puntures a la regió temporal dreta i, a ambdues mans produïdes per petits projectils.

Salvadora Casado de 18 anys d'edat, domiciliada al carrer 22 de juliol 528, la qual ha estat curada 4e contusió al genoll esquerre, produïda per una caiguda.

NOVES TARIFES DE FRANQUEIX DE LA CORRESPONDÈNCIA.

Des del primer d'abril, regeixen les següents tarifes per al franqueig de la correspondència.

ESPANYA 

Cartes: la primera fracció de 25 grams, 45 cèntims; les successives fraccions de 25 grams, 35 cèntims.

Per a l'interior de les localitats, cada 20 grams, 35 cèntims.

Targetes postals: senzilles. 25 cèntims; dobles, 45 cèntims.

Targetes de visita: senzilles, 25 cèntims.

Periòdics: cada 500 grams, 5 cèntims. Per a l'interior de les localitats, 40 cèntims fins els 700 grams i 5 cèntims per cada 500 grams més.

Impresos: Cada 100 grams, 5 cèntims. Per a l’interior de les localitats (qualsevol pes), 10 cèntims.

Papers de negocis: cada 50 grams, 10 cèntims.

Mostres i medicaments: cada 20 grams, 10 cèntims.

Despatx de certificats 45 cèntims.

ESTRANGER

Cartes: la primera fracció de 20 grams, 60 cèntims les successives fraccions de 20 grams, 40 cèntims.

Targetes postals: senzilles, 40 cèntims: dobles, 80 cèntims.

Impresos: cada 50 grams, 16 cèntims.

Mostres: cada 50 grams, 15 cèntims (franqueig mínim de.25 cèntims').

Papers de negoci: cada 50 grams, 15 cèntims (franqueig mínim de 60 cèntims).

Dret de certificat: 60 cèntims.

ISIDRE ROVIRA S'HA CASAT AVUI.

Aquest matí al saló del Consistori s'ha mullerat el nostre excel·lent amic Isidre Rovira, secretari particular del nostre Alcalde, amb la gentil senyora Consol Esteban Ferrer.

Els han apadrinat el President del Consell Municipal Jaume Figueres i el Conseller de Cultura Miquel Palet i Martí. En el saló s’hi han reunit tots els empleats municipals que han estat els primers de felicitar  a la jove parella.

No hay comentarios: