domingo, 7 de marzo de 2021

L’Acció, edició dimecres, 24 de Març de 1.937, pàg. 2

Llista de carrers, els quals demà dijous, han d'anar a recollir el carnet familiar de racionament

DIJOUS.25DE MARÇ.

Navas de Tolosa, Newton, Nou, Núria, Palla, Pantà, Pardo Bazán, Pare Llauradó, Parras, Passatge A. Sallent, Passatge Comerma, Passatge Monistrol, Passatge Obrer, Passatge Pintor Torres, Passatge quart, Passatge Salmeron, Passeig, Passeig Garcia Hernández, Passeig 22 de Juliol, Pasteur, Pau Iglésies, Pau Marsal, Paz, Pedrell, Pere de Fices. Pérez Galdós, Pi i Margall, Pintor Jaume Huguet, Pintor Sorolla. Pintor Torres, Pintor Viver, Pitàgoras, Pia Ametllera, Plaça Clavé, Plaça Dr. Cadevall, Plaça Dr. Robert. Plaça Estació Nord, Plaça Lluis Bello, Plaça Maragall. Plaça del Progrés, Plaça República,, Plaça Segle XX. Plaça 16 de Febrer, Plaça Triomf, Plaça Mn. Cinto Verdaguer, Plaça Zamenhoff, Pompeu Fabra, Ponent, Porta Nova, Pous, Prat de la Riba, Prim, Primer de Maig, Prior Tapias, Puignovell; Quaranta quatre E., Rafael de Casanova, Rambla d'Egara, Rambla Jaume Compte, Ramon Borrell, Ramon i Cajal, Ramon Llull.

Les Oficines expenedores del Carnet Familiar de Racionament estaran instal·lades en el Saló Catalunya. de 9 a 1 del matí i de 4 a 8 tarda.

LES LOCALITATS PER AL CONCERT DE LA BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA.

El Concert que donarà la Banda Municipal de Barcelona el dia 31 del mes en curs, la seva recaptació total serà destinada a la Creu Roja i Hospitals de Sang.

Es per aquest motiu que la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament ha cregut convenient per tai de donar tota classe de. facultats, que abans de posar a la venda les localitats per al públic en general, que els simpatitzants i militants dels sindicats, partits i societats que detallem a continuació, puguin adquirir-la ai seu lloc respectiu.

Casino del Comerç. tot el dia fins a les 11 de la vetlla.

«Amics de les Arts», tot el dia.

Centre Aragonés, tot el dia.

Joventut Terrassenca, tot el dia.

U.G.T., tot el dia.

C.N.T., de 6 a 8 de la tarda.

E.R. de C. (Casa del Poble), tot el dia.

Acció Catalana Republicana, de 2 a 3 i 7 a 8 de la tarda.

Partit Socialista Unificat de Catalunya,, de 3 a 8 de la tarda.

Joventut Comunista Ibèrica, tota la tarda.

La venda en aquestes organitzacions serà de demà dijous al dilluns vespre. Des d'aleshores la venda serà per al públic a la taquilla del Cinema Rambla.

El preu de la localitat, com ja anunciarem anteriorment, és exclusivament d'una pesseta.

La Comissió de Cultura espera que per la finalitat benèfica i per l'extraordinari concert, que tots els terrassencs amants de la música no deixaran d'assistir-hi.

OBERTURA DE LA NOVA CUINA POPULAR.

La Conselleria d'Assistència Social assabenta als concurrents de la Cuina Popular, que divendres serà oberta la nova Cuina Popular emplaçada al carrer de Concili Egarenc (Ex-Monges Josefines). El motiu del canvi ha estat per ésser destinat a institucions escolars l'edifici del carrer del Nord.

AGRAÏMENT DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA.

La Conselleria d'Economia es complau en manifestar el seu agraïment vers els ciutadans que desinteressadament col·laboren en els diferents aspectes de la Iluita antifeixista cedint tota classe d'utensilis d'us domèstic d'alumini perquè puguin ésser utilitzats per a les necessitats de guerra.

Els lliuraments dels susdits objectes han ésser efectuats al local instal·lat al carrer de Pare Llauradó, número 115 bis.

SESSIÓ DE LA COMISSIÓ PERMANENT DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà la Comissió Permanent del Consell Municipal, avui dimecres dia 24 de març 1937, a les 22 bores.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

DAMUNT LA TAULA

c) Proposició de Sanitat relativa al nomenament de Llevadores de la Maternitat.

DE NOU DESPATX

d) Permisos per a obres.

e) Comptes d'Obres i Vivenda.

f) Comptes de Serveis Públics.

g) D/. relatiu al trasllat de documents de caràcter històric existents a l'Arxiu municipal.

h) Comptes de Sanitat.

i) D/proposant lliurar a l'administrador del Casal dels Infants Busquets, determinada quantitat per al pagament de despeses d'aquell establiment.

j) Comptes de Proveïments.

k) D/. proposant la reforma d'un lloc de venda del Mercadal de la Independència.

l) Aprovació del Padró per a l'exacció de drets sobre l'ocupació aèria i del subsol.

m) Extractes dels acords adoptats pel Ple del Consell municipal, i per la Comissió Permanent en les seves respectives sessions,

n) Proposicions, i

o) Precs i preguntes.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre bores s'ha registrat. el següent accident:

Carme Prat de 18 anys d'edat i amb domicili al carrer Avinyò 37, que ha presentat segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, contusió peu esquerre. a causa d'haver-la atropellat un auto.

En el Sanatori Mèdic Quirúrgic (Dispensari del Dr. Cantó) s' han fet des del dia 13 al 22 de març 148 visites, a més les operacions següents:

Rosa Senar, Cacriocistitis ull dret.

Pepeta Viciana, Quist ull dret.

Joan Padró, Rinitis hipertròfica.

Frades Linda, hipertròfia de les amígdales.

AVÍS IMPORTANT ALS POSSEIDORS DE «VALS» DE LA CUINA POPULAR.

Els posseïdors de «vals» de la Cuina Popular, corresponents a la setmana del 13 al 30 del corrent, cal que demà dijous de 3 a 5 de la tarda passin per aquell local on es procedirà el seu pagament. També s’adverteix als posseïdors de «vals» de dates anteriors al 1.er d'aquest mes, que si per tota aquesta setmana no passen a cobrar-les, els seran considerats nuls, i per tant sense dret al cobrament.

ADVERTIMENT.

Es fa avinent als Contribuents a l'Estat, i d'acord amb el que disposa l'article segon del Ministeri d'Hisenda de la República del 13 de gener proppassat, que fins el dia 30 de juny propvinent els deutes per tot concepte podran ésser fets efectius sense més recàrrec que el del 5 %; en altre cas, finit l'esmentat termini, sense cap més tràmit ni requisit, les finques i béns de llur propietat seran apropiades, tant si es troben al seu poder com en el d'altres persones o organismes.

Ensems tindran igual recàrrec els deutors per les Contribucions de Territorial, i gaudiran d'idèntic benefici que els anteriors, d'acord amb l'Ordre de l'honorable Conseller de Finances de la Generalitat de Catalunya, del 3 del mes de febrer.

CONFERÈNCIA.

Avui 24 de març a dos quarts de deu de.la vetlla tindrà lloc a l'estatge suplementari de l'A.E.M.A.O.T. una conversa professional a càrrec del company Antoni Vives sobre el tema: «Els motors d'explosió i combustió».

EL SERIÓS CONTRATEMPS SOFERT AQUEST MATÍ PER L'AGRICULTURA.

Noticies provinents de la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat ens donen compte dels estralls que a tot el territori de Barcelona i principalment a la comarca de la Maresma ha produït la calamarsada d'ahir. Patatars, ceps i tota mena d'esplets han resultat molt mal parats de la maltempsada.

A la nostra ciutat, malgrat que el gruix de pedra caiguda no  assolí les proporcions d'altres llocs, també són quantiosos danys soferts per l'agricultura. A les tres de la passada matinada, en mig d'una nit sereníssima i platejada per la lluna, la glaçada tenia ja dos dits de gruix. Més tard, la boira vacarisana s'ha estès per les muntanyes nord de Terrassa, i ha començat el vent rúfol que ha durat tot el dia. Això ha fet que els danys no fossin tan importants, malgrat ésser-ho molt, com ho haurien estat si hagués persistit la nit serena i la humitat matinal.

L'estrall, com és natural, ha desesperat la nostra soferta classe pagesa i ha posat el pròleg del desencís als nombrosos pagesos «amateurs» que amb motiu de la guerra tenen sembradures.

NOU SECRETARI DEL JUTJAT POPULAR DE TERRASSA.

El «Diari Oficial de la Generalitat» ha publicat una ordre de Justícia, nomenant secretari del Jutjat Popular Local de la nostra ciutat, el ciutadà, bon amic nostre, Paulí Marturi i Salient.

No hay comentarios: