miércoles, 24 de marzo de 2021

Front, edició de dimarts, 6 Abril 1937, pàg. 2

Ball

Era un dia que les coses a casa nostra anaven bé, però era només que temporalment. El feixisme s'havia aixecat i entre tots li havíem barrat el pas, perquè a tots ens perjudicava. Però  heus ací que quan et tracta de posar-nos d'acord sobre el règim que ens hem de donar, no hi ha manera d'entendre'ns. Els que sempre, havien cridat més i s'havien vanat d'ésser "homes d'idees avançades" han fet marxa enrere. Han vist que et proletariat anava a prendre'ls la direcció dels esdeveniments i ells, per damunt de tot, han estat avançats en voler manar.

Callaren en principi perquè tenien por. Després han deixat de callar. Quan amicalment se'ls ha parlat d'una cosa a realitzar, hi han estat d'acord, per després rebutjar l'acord públicament. Diem això perquè estem informats que referent al ball, aquest afer que ara per alguns sembla haver pres categoria de monument nacional, quan el Front de la Joventut Revolucionaria es proposà fer que Terrassa sentís la guerra i anar paulatinament a la supressió d'espectacles d'embrutiment (ball, varietats i àdhuc el cinema quan no respongués a finalitats de la lluita que sostenim) s'entrevistà amb les diverses empreses que funcionaven a la nostra ciutat, a les quals exposà llurs desigs i de les quals rebé la completa solidaritat, salvant, però la qüestió de trobar per als músics professionals cap solució.

Sembla que ara s’havia trobat una solució o s’anava en camí de trobar-la per aquests companys que es guanyaven la vida amenitzant, els balls. Doncs bé. Ara en nom d'una conveniència política de no trobar bé el que puguin fer els altres, encara que el fons comprenguin que cal fer-ho, s'han adoptat posicions de violència. Es el domini públic que les bombes de mà abundaven. Per què?

Cal que la massa senti la guerra. Des de l'extrema esquerra a l'extrema dreta ho afirma. Ara bé, si quan hi ha un intent per part d'algú de realitzar-ho es torpedina, per ganes de fer-ho i sense arguments de consistència, llavors mai farem res. Els que més demanen la convivència (però sempre acceptant a cegues els seus punts de vista) s'haurien d'adonar del trist paper que fan.

No creiem que s'arribi per una fotesa semblant a posicions extremes. Però cal saber-se responsabilitzar i no posar-se en situacions d'efecte, de cara a la massa que desconeix els fets.

Es pot veure la trampa.

M.

CONFERÈNCIA DE JOSEP RUSINYOL, PER AVUI

Avui al vespre, a dos quarts de deu en punt, el company Josep Rusinyol, que actualment forma part del Comitè Nacional de la C. N. T. a Madrid, donarà una Conferència al local de la Joventut Terrassenca, sobre el tema "La guerra i el moment actual". L'acte serà públic.

COMERCIANT PENYORAT

Per l'Alcaldia, ha estat penyorat amb cinc-centes pessetes el comerciant Manuel Garcia, per vendre la llet adulterada.

TEXT DEL TELEGRAMA CURSAT AVUI PEL FRONT DE LA JOVENTUT REVOLUCIONARIA

“Frente Juventud Revolucionaria a Jefe Gobierno Central. ─Valencia.

─Elevamos protesta enérgica detención Maroto y elementos su columna, asalto C.N.T. del Norte y detención redactores, incautación “El Combatiente Rojo” y emisora P.O.U.M. de Madrid. Exigimos inmediata reparación estas vejaciones para la clase obrera revolucionaria.

CONCERT PER L’ORQUESTRA ESCOLAR DE CORDA DE LA NOSTRA CIUTAT.

La Comissió de Cultura del nostre Consell Municipal, ha cregut a bé oferir al poble de Terrassa un concert popular a càrrec de l’Orquestra Escolar de Corda sota la direcció del mestre M. Cases Bell, de l’Escola Municipal de Música, l’execució del qual serà en data propera.

L’esmentat concert, serà donat al Teatre del Poble.

Oportunament donarem els detalls corresponents.

DISPENSARI D'URGÈNCIA

Ha estat curat d’excoriacions a la cama esquerra el nen de quatre anys Francesc Martínez, domiciliat al carrer Salvador Seguí, 11.

En el dispensari del doctor Cantó Ribot, establert en el Sanatori Mèdic-Quirúrgic, des del 25 de març al primer d'abril, s'han efectuat 120 visites i practicades les següents operacions: Teresa López, hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides; Rosa Mateu, quist ull esquerre; Paquita Antolí, avenitis externa, costat dret.

PER DIJOUS, A LES NOU DEL VESPRE, REUNIÓ GENERAL DE LA J.C.I.

La Joventut Comunista Ibèrica celebrarà el proper dijous, dia 8, a les nou del vespre i en el seu estatge social, Joaquim Maurin, 40, una reunió general extraordinària per tal de tractar d'importants assumptes, sota el següent ordre del dia:

Primer.—Informe del Comitè.

Segon.—Qüestió militar.

Tercer.—Organització.

Quart.—Ple del Partit.

Cinquè.—Precs i preguntes.

Donada la importància d'aquesta reunió, l'assistència dels militants és obligatòria.

PARTIT OBRER D'UNIFICACIÓ MARXISTA

Es convoca a totes les cèl·lules, a les Joventuts, la Secció Femenina, els delegats de la comarca i els representants dels nostres combatents al Ple Extraordinari local, que tindrà lloc dissabte i diumenge vinents dies 10 i 11, sota els següents punts de discussió:

1. Informe del Comitè Local.

2. Resolucions.

a) organització.

b) propaganda.

c) orientacions polítiques.

3. Segon congrés del Partit.

La importància que té aquest ple per la marxa en el futur de la nostra organització local, obliga tots els nostres militants a assistir-hi, sense excusa de cap mena.

La primera sessió començarà dissabte, dia 10, a les 10 en punt del motí.

El Comitè Local

SINDICAT D'INDUSTRIES GRÀFIQUES I SIMILABS (U.G.T.)

Es convoca a tots els afiliats a aquest sindicat a l'assemblea general que tindrà lloc avui dimarts, a dos quarts de deu del vespre en el local social, Milícies Catalanes, 48, per tal de tractar el següent ordre del dia:

1 Lectura de l'acta anterior.

2 Reorganització local.

a) Projecte d'agrupament de Sindicats.

b) Projecte de modificació dels Estatuts de la U.L.S.O. (U.G.T.).

3 Col·lectivitzacions i controls.

4 Assumptes generals.

SINDICAT D'ESPECTACLES PÚBLICS (U. G. T.)

Per tal de tractar dels assumptes anotats a continuació, aquest Sindicat convoca. Reunió Extraordinària, de socis que tindrà lloc demà dimecres, dia 7, a dos quarts de 10 del vespre, en aquest estatge social. Milícies Catalanes, 48:

Primer.— Lectura i aprovació de l'acta anterior.

Segon.—Discussió de la proposta feta a la nostra "secció música" per les Joventuts Revolucionàries locals.

Tercer.—Quina actitud ha d'optar en el futur aquest Sindicat davant els moments presents?

Quart—Precs i preguntes.

Demanem l'assistència de tots els associats, ja que els punts a discutir són d'un interès vital per al nostre Sindicat.

—La Junta.

AVÍS DE REUNIÓ

Avui, a les nou de la vetlla, al local de la C.N.T., es reuniran els empleats municipals que han d'ingressar al nou sindicat de la Distribució i Administració, per tal de constituir les diverses seccions i designar els corresponents delegats.

Donada la importància a tractar en l'esmentada reunió, hom espera l'assistència de tots els empleats municipals.

LA CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS NO ADMET QUEIXES DEL PA

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic que a partir d'avui no admetrà cap queixa ni demanda relacionada amb la venda o distribució de pa, car tot el que es refereixi a dit article és de l'única incumbència del Comitè de Control de la Indústria Flequera Socialitzada.

ATENCIÓ ALS CIGRONS

La Conselleria de Proveïments assabenta al públic en general que durant dimecres i dijous d'aquesta setmana seran posats a la venda als mercadals i establiments especialitzats, una partida de cigrons destinats al consum d'aquesta ciutat.

Per l'adquisició del dit gènere serà necessària la presentació del carnet de racionament, havent-se d'entregar durant els dos dies els tiquets corresponents als dos dimecres que conté el dit carnet, quedant anul·lats els dels dies intermitjos i obtenint, prèvia presentació dels dits tiquets, doble ració de la consignada o un tiquet de dia normal.

La Conselleria espera de la comprensió de tots els ciutadans, sàpiguen abstenir-se de fer cua, doncs ha pres les mesures necessàries perquè ningú pugui quedar sense la part d'aquesta llegum que li correspongui i dona facilitat de temps amb els dos dies per a poder-la adquirir sense cap classe d'aglomeracions.

Així mateix prega als afiliats a la unió de cooperadors s'abstinguin de pretendre adquirir el dit article als llocs citats, doncs les respectives sucursals cuidaran de proveir-los.

Per adquirir dita llegum, els ciutadans poden escollir l'establiment que millor comoditat els reporti.

No hay comentarios: