lunes, 8 de marzo de 2021

L’Acció, edició dijous, 25 de Març de 1.937, pàg. 2

Incorporació de les lleves del 1932, 1933, 1934, 1935 i 1936 

A continuació transcrivim íntegre el Decret aparegut en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del dia 20 del mes en curs, per tal que els joves de Terrassa afectats per aquest, s'enterin en detall del seu contingut, el qual ha estat confeccionat a les necessitats de les actuals circumstàncies i crear amb tota disciplina l'Exèrcit Popular, que ha d'ésser l'exèrcit de la nostra victòria.

Art. 1.—Tots els ciutadans pertanyents al cupus d'instrucció de les lleves del 1934 i del 1935, així com les pròrrogues d'aquestes, es presentaran en llurs Caixes de reclutament els dies que a continuació s’esmenten.

Els qui foren destinats a Infanteria, ho faran els dies 22 i 23 d'aquest mes.

Els qui foren destinats a Cavalleria i Enginyers, ho faran el dia 25, i els altres, incloses les pròrrogues, ho faran el dia 27.

Art. 2.—Tots els ciutadans pertanyents als cupus d'instrucció de les lleves del 1932 i del 1933, així com les pròrrogues d'aquestes, es presentaran en llurs Caixes de reclutament el dia 5 d’abril vinent.

Art. 3.—Els qui resideixen a Catalunya i llurs Caixes de reclutament es trobin en la zona facciosa efectuaran llur presentació en la més propera a llur residència.

Art. 4.—Queden exceptuats de la incorporació, els qui es troben actualment prestant servei a l'Exèrcit Popular, Carrabiners i Cos de Seguretat Interior, així com els inútils totals i els fills de vídua pobra, que treballin al camp.

Els qui per llur especialització es considerin imprescindibles en llur actual ocupació, serà necessari perquè quedin «mobilitzats» industrialment una sol·licitud del Comitè de fàbrica, de taller, de laboratori, etc., on treballen,  informada per la Comissió de la Indústria de Guerra, la qual es remetrà al Conseller de Defensa per la seva resolució definitiva.

Art. 5.—Els acollits als beneficis del cap. XVII de la vigent Llei de reclutament, que essent sergents, caporals i soldats pertanyin als cupus de  files  i d'instrucció de les lleves del 1934 i del 1936, s'incorporaran igualment a files.

Art. 6,—-Una vegada acabada la incorporació dels pertanyents a les lleves del 1934 i del 1935, començarà el dia 30 del mes corrent la dels ciutadans pertanyents a la lleva del 1936, al qual efecte rebran els Ajuntaments les corresponents citacions de les Caixes de reclutament respectives.

Per a la incorporació de les lleves del 1932 i del 1933, es dictaran instruccions posteriorment 

ASSOCIACIÓ D’EMPLEATS I TÈCNICS U.G.T. (Secció Ram d'Alimentació).

Convoquem a tots els dependents, mossos i patrons de cansaladeries a la reunió que tindrà lloc el proper dissabte a les 4 de la tarda de primera convocatòria i a dos quarts de cinc de segona, en el saló d'actes de la U.G.T., Milícies Catalanes 45, en la qual es discutirà el següent ordre del dia:

1. Informe de la Comissió de cansaladers que va nomenar-se en la reunió celebrada el dia 23 de desembre proppassat.

2. Nomenament de taula de discussió i aprovació del projecte que presenta la ponència.

3. Precs preguntes.

Degut a la molta importància de la tasca realitzada per aquesta comissió i atesos els moments actuals, es prega que no hi manqui ningú del nostre Ram.

MILÍCIES U.G.T.

El propvinent divendres, dia 26, sortirà el cotxe correu de l’organització cap a Lanaja i Torralba de Aragon. S'avisa tots els familiars a què portin paquets i encàrrecs, per tot avui.

ASSEMBLEA  DEL SOCORS ROIG INTERNACIONAL.

Avui a les 9 de la vetlla tindrà lloc en el Cinema Doré una assemblea general d'afiliats al S.R.I. (secció Terrassa) sota el següent ordre del dia:

1. Informe del Comitè Central.

2. Informe del Comitè Local.

3. Nomenament d'un delegat al Congrés.

4. Assumptes generals.

LA DIADA DE CLAVÉ.

La «Federació Euterpense de Cors i Orfeons de Clavé» junt amb el Comissariat de Propaganda de la Generalitat, han organitzat arreu de Catalunya la diada de Clavé, a profit dels refugiats i hospitals de sang. Col·laborant dones a aquesta diada, la S.C. Joventut Terrassenca celebrarà dissabte dia 27 a dos quarts de deu de la vetlla, un escollit festival, en el qual hi prendran part la Secció Coral i Liceu de Música, els alumnes del qual posaran en escena una petita obra musical.

Ciutadans, aporteu el vostre ajut a aquesta obra, la que ensems d'ajudar els nostres germans, honorarem la memòria de Clavé.

DISPENSARI D’URGENCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'ha registrat el següent accident:

Lluis Garcia de 18 anys d'edat i amb domicili al carrer de Sant  Ildefons 3, el qual presentava segons diagnòstic del Dr. de guàrdia contusions regió occipital i ambdues cuixes.

Ha estat curada de ferida tallant a la monyeca esquerra, a causa d'una caiguda, la joveneta de 19 anys ,Neus Sarinyena, domiciliada al carrer de Santiago Rossinyol 39.

DENUNCIA.

E. Codina que viu al carrer Beethoven 8 denuncià al seu marit J. Estany, per què li ha fet objecte de mals tractes i l'ha amenaçada de mort, per aconseguir que abandoni el seu domicili.

DEMÀ DIVENDRES NO HI HAURÀ PA.

La Conselleria Municipal de Proveïments assabenta al públic en general que per dificultats sorgides en la molturació del blat, es veu obligada a suprimir la ració de pa de demà divendres.

No obstant, el dissabte es donarà la ració sencera.

ULTIMANT EL PROGRAMA DEL CONCERT AL CINEMA RAMBLA.

La Comissió de Cultura està ultimant el programa del selecte concert popular que executarà la Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció del mestre Lamotte de Grignon, el dia 31 proper.

Per Terrassa serà el dia d'art musical, insuperable.

Demà, tota la premsa local donarà a conèixer l'escollit programa popular que tant és esperat pel nostre poble.

LES RECLAMACIONS DEL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT.

L'Oficina del Carnet Familiar de Racionament fa avinent a tots els ciutadans que hagin d'efectuar alguna reclamació o esmena en el Carnet de Racionament que a partir del proper dia 29 de març podran passar per les Oficines d'Estadística de l'Ajuntament (segon pis).

ADVERTIMENT.

Es fa avinent als Contribuents a l'Estat, i d'acord amb el que disposa l'article segon del Ministeri d'Hisenda de la República del 13 de gener proppassat, que fins el dia 30 de juny propvinent els deutes per tot concepte podran ésser fets efectius sense més recàrrec que el del 5 en altre cas, finit l'esmentat termini, sense cap més tràmit ni requisit, les finques i bens de llur propietat seran apropiades, tant si es troben al seu poder com en el d'altres persones o organismes.

Ensems tindran igual recàrrec els deutors per a les Contribucions de Territorial, i gaudiran d'idèntic benefici que els anteriors, d'acord amb l'Ordre de l'honorable Conseller de Finances de la Generalitat de Catalunya, del 3 del mes de febrer.

Llista de carrers. els quals demà divendres, han d'anar a recollir el carnet familiar de racionament

DIVENDRES, 26 DE MARÇ.

Ramon Font, Raval Fermí Galan, Racó, Riba, Ricard Caro, Ricard Wagner,  Riera del Palau, Roca i Roca. Roser d'Acunya, Rutlla, Sal·lari. Salmeron, Salut Salvà, Salvador Busquets, Salvador Seguí, Sant Jordi, Santa Magdalena, Santiago Rusiñol, Serrano, Sindicat, Societat. Soler i Palet, Suris. Tarragona, Teatre, Topete, Torra, Torrella, Torrent, Transversal, Trenta Vuit A., Unió, Urquinaona, Valentí Almirall. Vall, Vallhonrat, Vallparadís, Vázquez de Mella, Vinyals, Viveret, Volta, Watt, Wilson, X., Cases de Camp, inclús Les Fonts.

Les Oficines expenedores del Carnet Familiar de Racionament estaran instal·lades en el Saló Catalunya, de 9 a 1 del matí i de 4 a 8 tarda.

No hay comentarios: