lunes, 8 de marzo de 2021

Front, edició de divendres, 26 Març 1937, pàg. 2

El nostre redreçament polític

L'obstacle més gran que ha sotjat la Revolució espanyola. tot mixtificant-la, ha estat la submissió humiliant de les ideologies de semblança genuïnament  obrera, en escollir una tàctica que en comptes d'apropar-se cada vegada més a la realitat a la nova realització del seu programa marxista o anarquista, no ha fet més que allunyar-se d’ell fins a caure dintre el terreny de les organitzacions burgeses i pràcticament des del 19 de juliol.

Producte d’aquesta cabdal equivocació ha estat la resurrecció d’una política moralment i socialment atraçada que abonava el terreny al capitalisme i que trobem avui amb la paradoxa que havem destruït l’arrel  d'un sistema corcat i en franca decadència, per la destrucció absoluta del qual avui lluitem amb totes les nostres forces els què havien d'establir el guiatge des dels llocs de govern, han mixtificat la realització d'un programa estrictament obrer i d'acord amb les realitats que el moment revolucionari requerien, per a petjar uns camins que no porten a res més que a una continuació potser més terrible dels antics procediments burgesos.

I com sigui que el Partit Obrer d’Unificació Marxista ha comprés l’abast reaccionari dels nous rumbs de la política espanyola actual, el seu redreçament ha estat més ferm com més humiliant ha estat la submissió del demés partits obrers. Des d’aleshores, comprenent que havia arribat el moment de fer efectiva la raó natural de, l’estat per als propietaris, no ha saltat ni davant les crítiques nocives i rabioses que se li han dirigit.

Aquest es el nostre deure. En l'aspecte nacional, regional o local, el P. O. U. M. seguirà dient la veritat de les conseqüències ruïnoses d'unes especialitats  polítiques que cada cop més frívoles i desplaçades, han esdevingut també cada cop més fracassa-des.

Q.

NOTA DE "AMICS DE LES ARTS"

La Junta Directiva de "Amics de les Arts" fa avinent a tots els seus associats i simpatitzants, que degut a les circumstàncies actuals, es veu obligada a suspendre les sessions radiofòniques que amb el nom de "Les Arts al servei del Poble”, havia donat fins a la data el dilluns de cada setmana a Ràdio Terrassa.

Al mateix temps, fa remarcar que tant prompte com li sigui possible, continuarà aquestes tasques de divulgació cultural, que han obtingut sempre una tan favorable acollida entre els terrassencs amics de les arts en general.

NOTA DEL COMITÈ D'ENLLAÇ C.N.T.-U.G.T:

Prega a tots els afiliats a les dues organitzacions sindicals i a tots els Consells d’Empresa i Comitès de Control que tinguin subscripcions obertes per l’ajuda a Madrid, que suspenguin per uns dies l’entrega de les quantitats recaptades, mentre i tant s’acaba d’estructurar el Comitè d’Ajut Permanent a Madrid.

Dintre breus dies es donarà compte de l’estructuració d’aquest Comitè i de les instruccions necessàries per a l’entrega de les subscripcions i donatius.

ASSEMBLEA D’ESTAT CATALÀ

Dijous vinent, tindrà lloc en l’estatge social d’Estat Català, una assemblea a la qual hi resten convocats tots els associats per a tractar d’assumptes de vital importància per a l’organització.

A TOTS ELS JOVES SIMPATITZANTS DEL COOPERATIVISME

La Comissió organitzadora de la Joventut Cooperativista i simpatitzants per tal d’assabentar-los que s’està organitzant a la localitat aquesta nova entitat juvenil que treballarà incansablement per una cultura cooperativista, per l’estudi de totes les manifestacions socials referents del cooperativisme i de tots els problemes que tenen fons social dignificador de la nostra consciència envers la col·lectivitat.

Joves: per a crear-vos una cultura cooperativista, ingresseu en els nostres rengles.

La Comissió Organitzadora

de la  Joventut Cooperativista.

CANVI DE NÚMERO DE TELÈFON

EI Secretariat d'Organització de la U. G. T. ens comunica que a partir, del dia de la data, el número del telèfon serà el 1403.

ASSISTITS AL DISPENSARI DEL SANATORI MÈDIC MUNICIPAL

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Assumpció Rabassa, de 4 anys d'edat, i amb domicili al carrer de Santiago Rusinyol, 9, que ha presentat, segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, ferida incisa a la regió frontal, a causa d'una caiguda.

Llí Rua, de 3 anys d'edat, ha estat curat d'erosions galta dreta a causa d'una mossegada de gos. Ha passat al seu domicili. Plaça del Dr. Robert, 3.

C. N. T. A. I. T.

SINDICAT UNIC D'EMPLEATS MUNICIPALS

Es convoca a tots els afiliats a aquest Sindicat a l'Assemblea general extraordinària que tindrà lloc el proper diumenge, dia 28 del corrent, en el seu local social, Joaquim Maurin, 79, a les deu del matí, sota el següent ordre del dia:

1 Lectura i aprovació de l'acta anterior.

2 Donar compliment a l'acord del Congrés Regional sobre la constitució dels Sindicats d'Industria.

3 Donar compte de la gestió de la Junta Directiva.

4 Nomenament d'una Comissió revisora de comptes.

5 Assumptes generals.

Donada la importància de l'ordre del dia a discutir, no cal dir com precisa l'assistència de tots els afiliats.

A TOTS ELS MILITANTS I SIMPATITZANTS

El Proper diumenge, a les onze en punt del matí, tindrà lloc a Matadepera l’acte del descobriment de la placa que donarà el nom de Joaquim Maurin al carrer principal del poble.

A la tarda es celebrarà un festival a Benefici del Socors Roig del P. O. U. M.

Per tal d'assistir a aquest acte s’ha organitzat una excursió que sortirà a les nou del matí de la Plaça Clavé amb autocor.

Es convenient que les Joventuts, Pioners, Femení, etc. que estiguin lliures de treball que acudeixi convenientment uniformats a l'hora de sortida del cotxe.

El preu del viatge és de 0’75 ptes.

LA DIADA DE CLAVÉ

La "Federació. Euterpense de Cors i Orfeons de Clavé”, junt amb el Comissariat de Propaganda de la Generalitat, han organitzat arreu de Catalunya la Diada de Clavé, a profit dels refugiats i Hospitals de Sang. Col·laborant, doncs en aquesta diada, la S. C, Joventut Terrassenca celebrarà el dissabte, dia 27 a dos quarts de deu de la vetlla un escollit festival en el que hi prendrà part la Secció Coral i Liceu de Música, els alumnes, del qual posaran en escena una petita obra musical.

Ciutadans: aporteu el vostre ajut a aquesta obra, ja que mentre ajudeu als nostres germans, honrareu la memòria de Clavé.

No hay comentarios: