lunes, 22 de marzo de 2021

L’Acció, edició dilluns, 5 d’Abril de 1.937, pàg. 2

LES ACTIVITATS DE LA CONSELLERIA  D'AGRICULTURA.

Patates venudes pels Sindicats de camperols  (C.N.T.) i Rabassaires, entre els diferents treballadors de la terra d'aquesta ciutat, per dedicar-les a la sembra.

Patates Bufet, 123.376 quilos; Patates Majèstic, 20.000; Patates Anglesa Primerenca, 17.000, Patates Bufet anglès, 1.000; en una totalitat de 161.976 quilos.

Essent la producció de patates per terme mig de 7 quilos per quilo de sembradura resulta:

161.976 quilos de Patates sembradura per 7 quilos de producció, 1.133.832 quilos de collita.

Les facilitats que es donen per conrear la terra es una de les tasques que la Conselleria, ha pres amb més entusiasme, car els 1.285 permisos concedits en son bona prova, amb una cabuda total aproximada de 4.816 quartans equivalents a 401  quarteres de que no produïa ,i  què en l’actualitat es conrea tota, i no solament estriba l'activitat en aquest sentit sinó que àdhuc es reparteix el suficient adob i que actualment la quantitat repartida suma entre els treballadors de la terra, a 20.000 cargues, les quals han estat repartides gratuïtament.

Actualment aquesta Conselleria d'Agricultura està procedint a la confecció de dos Censos de treballadors de la terra, l’un dedicat directament als camperols i l'altre als altres que treballant terra es viuen de les fàbriques i altres indústries de la ciutat.

Aquesta Conselleria té la satisfacció de fer notar que des del seu funcionament manté una cordial relació entre tots els diferents sectors, en els quals hi conviuen els treballadors de la terra d'aquesta ciutat.

DETENCIONS AL QUARTERET.

Han estat posats al quarteret els ciutadans Daniel Prats Lluch i Josep Sáez Vasco, amb domicili al carrer la Gran Via, números 208 i 217, respectivament, en haver furtat d'uns horts diverses verdures.

ACCIDENT? SUICIDI?.

A les vuit d'aquest matí, en el pas a nivell de la carretera de Castellar, el tren número 2214, procedent, de Barcelona ha aconseguit el veí d'aquesta ciutat Marià Vilagrasa, d'uns quaranta anys d'edat, casat, i que  vivia al carrer Pardo Bazán, 35. Ha quedat mort a l’acte. Al lloc del succés ha acudit el Jutjat d'Instrucció que ha ordenat l'aixecament del cadàver el qual ha estat traslladat al dipòsit judicial.

Hom ignora la causa d'aquest accident.

NOTA  DEL  RAM  DEL  VESTIR U.G.T.

Es convoca per a demà, dimarts, dia 7 de març, assemblea extraordinària de sindicat que tindrà lloc al nostre estatge sindical del carrer Milícies Catalanes, 48, a les set del vespre, sota el següent ordre del dia:

1. Lectura de l'acta anterior.

2. Reorganització local

a) Projecte d’agrupament de sindicats.

b) projecte de reorganització dels estatuts.

3. Organització de la secció de les modistes.

4. Assumptes varis.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres quaranta vuit hores s'han registrat els següents accidents:

Ha estat curada d'hematoma al llavi superior i escoriacions la nena de sis anys Carme Molina, domiciliada a la casa núm. 67 del carrer del (Nord) Bonaventura Durruti. Ha passat al seu domicili.

Ha estat curada de ferida contusa al genoll dret, la nena de 14 anys Teresa Salallasera, domiciliada al carrer de la Creu 15.

Elisa Calvo de 11 anys d'edat amb domicili al carrer del Vall 11 de ferida al genoll dret la qual havia estat mossegada per una mona.

PROPERA DIADA PRO KOMSOMOL.

El Comitè local de l'Associació Amics de la Nova Rússia delegació local Pro Komsomol, està organitzant amb tota activitat una diada Pro Komsomol, diada que a Jutjar per les referències que se'n tenen actualment promet revestir tota la importància que requereix la finalitat per a la qual està destinada.

Sabem que ultra el míting a celebrar al matí, es celebraran sengles festivals a la tarda i a la nit, amb la cooperació de diverses agrupacions artístiques de ta localitat i de la capital.

La data senyalada per la seva celebració es la del dia 17 dels corrents. En les edicions vinents anirem donant detalls de l'organització del festival esmentat.

CIUTADANS PENYORATS.

Ens comunica el Delegat d’Ordre Públic d'aquesta ciutat que han estat penyorats amb deu pessetes cadascuna, set joves que oscil·len entre els 19 als 30 anys, per haver-se orinat ahir a la nit a la via pública.

MATERIAL RELIGIÓS.

La Inspecció de Vigilància de Terrassa ha comunicat al company delegat d'Ordre Públic de la mateixa ciutat que en els domicilis de les ex-monges Josefines que detallem a continuació més avall, es practicaren una sèrie de registres als quals donà per resultat la troballa d'una quantitat remarcable de material  religiós.

Aquestes religioses que també estaven complicades en un servei de passaports falsos s'anomenen Juliana González  Novarida, Ludovica González Argüelles, GuiIlermina Goñi Sunday, Maria González Argüelles i Fidela González Argüelles, Julia Jaime Sanses. Juliana Armandaces i Josepa Iturria Tomás les quals un cop detingudes han estat traslladades als calabossos de la Comissaria General d'Ordre Públic de la capital, tal com publicàrem el dissabte passat per què els sigui aplicada la justícia corresponent.

CARNET FAMILIAR REPARTIMENT DELS BLOCS DE RACIONAMENT.

Es fa avinent al públic que durant el dimarts, dimecres, dijous i divendres de la present setmana, es procedirà en el cinema Catalunya de 9 a 1 i de 4 a 8 el repartiment dels blocs de racionament i compra corresponents a cada carnet per a la segona quinzena del corrent mes d'abril, el repartiment del qual es portarà a terme seguin rigorosament el número d'ordre dels carnets, i amb la següent forma:

Dimarts dia 6 del número 1 al 3000.

Dimecres dia 7 del número 3001 al 6000.

Dijous dia 8 del número 6001 al 9000.

Divendres dia 9 del número 9001 al 12500.

Per a l'entrega del bloc és imprescindible. la presentació del carnet.

DONATIUS PER A ASSISTÈNCIA SOCIAL DE L’ÚLTIMA QUINZENA.

Filatures Armengol i Aurell, 300 pessetes.

Brigada de treballadors de la Generalitat (secció Terrassa ), 272.

Obrers de la casa B. Puig, 18’40.

Total, 590’40 pessetes.

DONATIUS PER ALS REFUGIATS DELS FRONTS DE GUERRA.

Grup d’instrucció militar, 45 pessetes.

Casino del Comerç, 242’50.

Total, 287'50 pessetes.

DONATIUS EN ROBES PER ALS REFUGIATS.

Ràdio Club Terrassa, 8 vestits, de nena, vestits nen, 4 parells de sabates, 1 parell de pantalons, 15 jerseis, 4 bufandes, 1 samarreta i uns calçotets d'home.

Julia Barcante, 2 llençols, 1 coixinera i una tovallola.

Dolors Llonch, 2 vestits d'home.

S'ha rebut de la recapta feta al carrer de Newton per 4 company es de l'Ateneu Amics del Llibre (secció femenina), 6 jerseis, 8 parells de mitjons i un vestit.

No hay comentarios: