martes, 2 de marzo de 2021

L’Acció, edició dissabte, 20 de Març de 1.937, pàg. 2

EL GRAN MÍTING ASSEMBLEA DE COINCIDÈNCIA SOCIAL.

Llista d'oradors que prendran part en aquest acte, celebrador demà el matí al Cinema Alegria.

Companys tècnics:

Primer. —Joan Paulís, metge municipal. Tema: Aspectes Mèdics Socials de les agressions aèries contra la població civil.

Segon. ─Salvador Vallès, Farmacèutic Municipal. Tema: Perills per a la Població Civil dels agressius químics.

Tercer. —Lluis Sapés, Enginyer Municipal. Tema: Característiques dels refugis per a protecció de la Població Civil en cas de bombardeig.

Quart. —Enric Aldave, Conseller de Defensa de l'Ajuntament. Tema: Com cal estructurar la defensa activa de la Població Civil?

Companys de les organitzacions sindicals:

Cinquè. —Pere Carbó per la U.G.T.

Sisè. — Baptista Reig per la C.N.T.

Presidirà l'acte el vicepresident de la Junta de Defensa Passiva, company Espartacus Puig.

NECESSITEM ESTRIS D'ALUMINI.

La Conselleria d'Economia prega a tots els ciutadans que senten la causa antifeixista i que posseeixin utensilis d'alumini, deteriorats o retirats d'ús, que es serveixin entregar-los al local instal·lat al carrer Pare Llaurador número, 115, bis, perquè puguin ésser utilitzats per a les necessitats de la guerra.

SOBRE EL CONCERT DE LA BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA.

La Comissió de Cultura del nostre Ajuntament assabenta al poble de Terrassa, que el concert organitzat per aquesta Comissió i a càrrec de la prestigiosa Banda Municipal de la capital catalana, es celebrarà el proper dia 31 al Cinema Rambla.

El concert que constarà de tres parts anirà sota la batata del gran mestre Lamotte de Grignon.

NOTA DE L'ALCALDIA SOBRE L’IMPOST PER XIFRA DE NEGOCIS.

En compliment del decretat pel Govern de la Generalitat, la Presidència del Consell Municipal, fa advertiment que transcorreguts els deu primers dies de cada mes, no serà autoritzat el pagament de cap factura o servei, prestat a aquesta Municipalitat, sense que el titular perceptor, subjecte al gravamen sobre la «xifra de negocis», no justifiqui prèviament que ha ingressat l'import corresponent al mes anterior.

NOTA DE LA UNIÓ LOCAL DE COOPERADORS.

Es posa en coneixement dels associats a la Unió de Cooperadors, que les targes de Racionament que repartirà la Conselleria de Serveis Públics, els seran facilitades a les respectives Sucursals, i per això deuen abstenir-se d'anar-les a re-collir al lloc destinat al públic en general.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següent accident:

Carme Ortega, de 37 anys d'edat, domiciliada a la carretera de Rellinars 248, que ha presentat segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, contusions i escoriacions a la cara i genoll esquerre de resultes d'unes baralles. Després d'assistida ha passat al seu domicili.

AJUDEM ELS FERITS DEL FRONT DE LA LLIBERTAT.

Ja fa set mesos que els braus milicians antifeixistes Iluiten amb energia i coratge contra la bèstia militar-feixista.

No cal pas que remarquem, que en el lloc on hi ha Iluita, hi ha mals per a remeiar; és per això que el Consell de Sanitat de Guerra ha editat un segell pro-hospitals i ferits del front. Aquest segell solament val 5 cèntims.

Utilitzeu doncs aquest segell per a tota activitat comercial: correspondència, paquets, girs, pòlisses, etc.

Al ferit que desgraciadament se li ha d'operar i amputar alguna part del seu cos, bé ha de substituir-se aquesta amb els aparells ortopèdics que millor s'adaptin a ells. Tot això i l'assistència mèdica que tots tenim el deure de pagar-los-hi és al que contribuirem comprant segells pro Sanitat de Guerra.

Al front es Iluita donant la vida. A la reraguarda, be podem donar tot el que tenim.

Ningú no ha d'esser egoista. El despreci amb què els nostres milicians ofereixen llurs vides, és el que ha d'esperonar-nos a sofrir i a contribuir amb totes les nostres forces a l'aixafament del feixisme.

Un segell pro-Sanitat de Guerra, val cinc cèntims.

Ciutadans: Exigiu-lo.

Per comandes; dirigir-vos als Boy-Scouts de Catalunya. Carrer de les Milícies Catalanes. 41, (abans S. Pere).

Els ferits del front, us ho agrairan.

CLAUSURA DE L'EXPOSICIÓ SORTEIG DEL CENTRE EXCURSIONISTA.

Està fixada per a demà dia 21, a les 4 de la tarda, la clausura d'aquesta interessant exposició, que no sols ha estat un èxit per la quantitat d'obres rebudes, sinó també per la qualitat de les mateixes, degudes als millors valors dintre cada una de les especialitats.

La recapta aconseguida ha estat també un altre èxit, esperant que el proper diumenge assolirà el complement amb la venda dels pocs números que resten.

Amb el fi de cloure amb la màxima brillantor aquesta festa organitzada pel degà dels nostres Centres Excursionistes, aquesta entitat ha confeccionat una interessant sessió de projeccions a càrrec de diversos socis i de cinema amateur i professional.

Dita festa es descabdellarà segons el següent ordre:

Sorteig de les obres exposades.

Projecció de diapositives pirinenques i de diverses encontrades de la nostra terra.

Projecció dels films, «Diada de germanor a La Mata», «Excursió a Sant Sebastià», «Les fonts sagrades». Film d'alpinisme interpretat per Lluis Trenker i un film còmic.

Els números premiats en el sorteig estaran exposats. Hom ha fixat els dies dilluns, dimarts i dimecres de la propera setmana, per a retirar els premis.

RECAPTACIÓ DE CONTRIBUCIONS.

La Contribució del primer trimestre de l'any corrent s'està cobrant en el local d'aquesta Recaptació carrer de Puignovell, número 13 i hores de 9 a 12 del mati. En aquest trimestre es cobren els rebuts semestrals d'Urbana i els anuals d'Industrial.

PER ALS AFILIATS DEL S.R.I.

Assemblea General d'afiliats al S.R.I. per al diumenge 21 de març, a les 10 del mati, en Saló Catalunya, sota el següent ordre del dia:

1. Informe del Comitè Central.

2. Informe del Comitè Local.

3. Nomenament d'un Delegat Congrés.

4. Assumptes generals.

Llista de carrers, els quals demà passat, dilluns, han d'anar a recollir el carnet familiar de racionament 

Carrer A, Agricultura, Alagorda, Albéniz, Alexandre Bell. Amadeu Colldeforns (abans Sant Cristòfor), Amadeu de Savoia, Ample, Angel Guimerà, Anselm Lorenzo (abans Major Sant Pere), Antonino Pius, Aragó, Arquímedes, Atenes, Aurora, Autonomia, Aviador Cabré (abans Sant Joan). Avinguda Angel Sallent, Avinguda Barcelona, Avinguda Jacquard, Avinguda Lluis de Sirval, Avinguda 11 de setembre,  Avinguda del 6 d'octubre, Avinyó, Azcàrrate, Baix Plaça, Baldric, Balmes, Bartomeu Amat, Bartrina, Bastard ,Beethoven, Blasco Ibáñez, Blasco de Garai, Bonaventura Durruti (abans Nord), Breton, Bruc, Camí de Sagrament, Camí vell de Castellar, Canonge Rodó, Cantaré, Ctra. de Castellar, Ctra. de Martorell, Ctra. de Matadepera, Ctra. de Montcada.

Les Oficines expenedores del Carnet Familiar de Racionament estaran instal·lades en el Saló Catalunya, de 9 a 1 del matí i de 4 a 8 tarda.

No hay comentarios: