viernes, 5 de marzo de 2021

Front, edició de dimarts, 23 Març 1937, pàg. 2

“Infeliços trotsquistes"

No ho sabíeu? "L'Acció" ha descobert trotsquistes a Terrassa i pel que sembla ens ha pres a nosaltres com a seguidors del revolucionari rus. Es un descobriment que no els fa cap honor. Anteriorment els descobrí "El Dia", el qual, per, no volgué o no sapigué donar-nos una resposta sobre en què consistia els nostre trotsquistes. Ara, seria perdre el temps adreçar la mateixa pregunta als de “L’Acció”. No els la volem fer.

Es ben divertida la manera que tenen certs periòdics locals d’adoptar la seva terminologia al dictat de les versions i qualificatius que "treball" s'ha encarregat de divulgar. Cal reconèixer, però, que "L'Acció" hi ha volgut posar quelcom de collita pròpia i hi ha afegit un epítet que és tot un poema “Infeliços trotsquistes”.

Es completament necessari obrir una enquesta, per a il·lustrar els que ens desconeixen, sobre les directrius que segueix el P.O.U.M. Perquè francament, això va degenerant en una olla de grills. El comunistes, oficials ens diuen venuts a Franco. Trotski ens acusa de vacil·lacions i de claudicar, davant de la democràcia burgesa i els republicans ens acusen de seguir les ordres de Trotski, Deplorable, sense. Pal·liatius.

I a desgrat de tot, el P, O. U. M, parla ben clar, perquè tothom l’entengui. En el fons, doncs, hem de suposar que el que es pretén amb tota aquesta sèrie d’embulls i calúmnies és sembrar el confusionisme per a poder presentar-nos pel que no som.

Es davant d'això que creiem necessària l'enquesta. Una enquesta tal com la va proposar el nostre Partit. De caràcter Internacional i amb la participació de totes les tendències obreres. Potser llavors hi haurà una mica de llum i s'acabarà la desorientació actual.

Mentre aquesta enquesta no demostri el contrari, nosaltres creurem que el P. O. U. M, segueix el curs que li dicten els seus militants i que l'apel·latiu de trotsquista és completament gratuït, tan gratuït com innocent l'epítet d’infeliços.

PETER.

CONCERT POPULAR AL RAMBLA

EI magne concert simfònic que es donarà al cinema Rambla, el proper dia 31, a càrrec de la Banda Municipal de Barcelona, ha despertat gran interès en els medis artístics i culturals. Era de preveure.

La Comissió de Cultura de l'Ajuntament, organitzadora d’aquest acte, a fi de donar a aquest caire popular, ha establert el preu únic d’una pesseta.

Dintre breus dies donarem a conèixer el selecte programa l llocs de venda de localitats.

DE MOLT INTERÈS PER ALS VENEDORS DE VI

Tots els venedors de vi que no estiguin inserits a la Cooperativització de Venedors de VI, cal que passin a fer-ho a la Unió Comercial i Industrial, els dies 23 i 24 del present mes de març, de dos quarts de set a les vuit de la tarda.

DISPENSARI D'URGÈNCIA

Persones assistides:

Maria Soler Martínez, de 9 anys d'edat i amb domicili al carrer Raval,. 34, que ha presentat segons diagnòstic del doctor de guàrdia, esquinç regió escapular i monyeca esquerra.

Basília Benito, de 40 anys d'edat, ha estat curada de cremades de primer ordre a ambdues mons. Després d'assistida ha passat al seu domicili, Galileu, 3.

Ha estat curat de cremades de primer i segon grau a la mà dreta Camil Aguilar, de 22 anys d’edat i domiciliat al carrer del Primer de Maig, 64.

Claudi Parera, de 57 anys d'edat i amb domicili a la carretera de Moncada, 124, el qual presentava segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida incisa-contusa regió frontal, a causa d'un accident a la via pública.

Ha estat curada de ferida incisa regió mentó, Marta Echenique de tres anys d'edat i amb domicili al carrer Pantà, 65.

NOTA DE L'ALCALDIA

En compliment del decretat pel Govern de la Generalitat, la Presidència del Consell Municipal fa avinent que transcorreguts els deu primers dies de cada mes, no serà autoritzat el pagament de cap factura o servei prestat á aquesta Municipalitat, sense que el titular perceptor, subjecte al gravamen sobre la "xifra de negocis", no justifiqui prèviament que ha ingressat l'import corresponent al mes anterior.

UN ALTRE CAMARADA CAIGUT

Ens arriba la nova que en l'operació efectuada del dia 17 al 18 per forces de la Divisió Lenin per a prendre una posició important enfront el Manicomi d'Osca, caigué el nostre camarada. Antoni Sentin Fernández, el qual estava enrolat, en les Milícies del P. O. U. M., des dels primers dies de lluita al front d'Aragó.

EI camarada Sentin, s'havia distingit en diverses operacions i havia estat ferit dues vegades anteriorment. Ara ha caigut per a sempre en l'operació efectuada pel Batalló de Xoc del P. O. U. M. Nosaltres el recordarem per sempre més.

AVIS DEL SECRETARIAT FEMENÍ DEL P. O. U. M.

Aquest Secretariat assabenta a les companyes afiliades i simpatitzants que ja ha sortit el segon número d’”Emancipación" i de la necessitat ineludible que tenen totes de venir a buscar-lo a aquesta Secretaria, de 6 a 7 del vespre; Milícies Catalanes, 55.

EXEMPLE A IMITAR

Amb data d'avui, ha estat tramès un comunicat a les organitzacions sindicals de la nostra ciutat, que diu:

Camarades:

En nom de 170 treballadors de la fàbrica ANÓNIMA FONT BATALLÉ, EMPRESA COL·LECTIVITZADA, per acord unànime pres en l'Assemblea celebrada, el passat dissabte, dia 20 de març, us exposem:

Que per a portar endavant la Revolució i la victòria de la classe obrera, és necessària, ineludible, la UNITAT SINDICAL. Si TOTS els treballadors senten la necessitat d'aquesta unió, no deu continuar-se més amb aquest estat de coses; i cal que vosaltres, els dirigents, interpreteu aquest sentir de les masses, donant una forma concreta i efectiva a les seves. aspiracions.

Per tant, insistint en el contingut del nostre comunicat del mes de gener passat, esperem que des dels vostres llocs realitzareu les tasques més immediates per a fer cristal·litzar la UNITAT SINDICAL, tan esperada i exigida per tots els treballadors que tenen consciència de classe i dels moments que vivim.

Demanem, que transmeteu al vostre Secretariat Regional l'aspiració d'aquests. treballadors, perquè es facin ressò de les veritables necessitats de la classe treballadora.

Vostres i de la Revolució.

Es d'aquesta manera que els treballadors de totes les fàbriques, tallers i empreses, haurien de pressionar a les centrals sindicals, per a obligar que la. Unitat Sindical, que tots propugnem, tingui una ràpida realització.

ARRAN DEL DECRET DE MOBILITZACIÓ

El Comitè d'Enllaç dels Sindicats Fabrils U. G. T. i C. N. T., posa en coneixement de tots els Comitès de Control i Consells d'Empresa l'obligació que tenen de vetllar i procurar que es compleixin íntegrament les disposicions del decret de mobilització en el sentit de que tenen l'obligació de denunciar a tots aquells que estiguin compresos en l'ordre d'incorporació i per causes indeterminades encara no ho hagin fet.

Considerant el Comitè d'Enllaç que és necessari en els moments crítics que travessem que tots sense excepció tenen l'obligació d'incorporar-se ràpidament, sols es limita a fer responsables als Comitès de tot el que entorpeixi les disposicions del Decret de Mobilització.

CIRCULAR SOBRE LA VENDA DE LA MITJA COTTON

Havent estat presentada al Consell d'Economia una sol·licitud per la qual es demanada una ampliació de termini per a concórrer a la informació oberta sobre la unificació de preus mínims de venda a l'engròs de la mitja Cotton a tot Catalunya, segons la circular inserida al Diari Oficial del 2 de març, el Consell d'Economia, en sessió, celebrada avui, ha acordat atesa la importància de la unificació de preus esmentada, i de conformitat amb el que disposa l'article 4 de l'Ordre de la Conselleria d’Economia del 28 de novembre proppassat, ampliar per una sola vegada i pel termini de quinze dies el període d'Informació, a partir de la data de la publicació de la present circular al Diari Oficial.

(Diari Oficial 20 de març del 1937.)

CIRCULAR QUE INVITA ALS DEL RAM DE PEIXETERIA

Presentat al Consell d'Economia un projecte d'agrupament i concentració de la indústria del ram de peixateria de Terrassa, és obert un període d'Informació de quinze dies, des de la data de la publicació de la present circular al Diari Oficial i invita especialment a concórrer les empreses del ram i organitzacions sindicals així com els interessats que es considerin afectats per l'agrupació esmentada

(Diari Oficial, 11 d» març del 1937.)

No hay comentarios: