martes, 9 de febrero de 2021

El Dia, edició de dijous 04 de març de 1.937, pàg. 2 i 3

PER TAL D'ACABAR AMB LES CUES :: NOTA DE LA PRESIDENCIA MUNICIPAL.

Essent les cues una causa d'alarma injustificada, un camp abonat dels emboscats de la cinquena columna, i que de consegüent no tendeixen a altra finalitat que promoure en qualsevol moment possibles alteracions d'ordre públic, han determinat a aquesta Presidència d'acord amb la Comissió de Seguretat local, a prendre enèrgiques mesures per a terminar d'una vegada amb aquest estat de coses, improcedent, en les actuals circumstàncies del moment revolucionari que travessem.

Per tant.

FAIG AVINENT:

Primer.—A partir de la publicació d'aquest Avis, queda terminantment prohibit formar cues davant d'establiments de venda de queviures de tota mena, de venda de pa i d'expenedories de Tabac, fins UN QUART D'HORA ABANS de l'assenyalada per a la que ordinàriament tenen destinada per a la venda.

Segon.—Per les Patrulles de Control i altres forces armades depenent de la Conselleria de Seguretat local, s'establirà el corresponent servei de vigilància per a l'exacte compliment del disposat.

Tercer.—Els contraventors d'aquesta disposició seran detinguts i penyorats d'acord amb la gravetat i circumstància de cada cas per l'esmentada Conselleria de Seguretat, sense atendre per cap concepte ni motiu, qualsevulla reclamació que pogués formular-se en suposada ignorància.

El que es posa a coneixement dels ciutadans als efectes del seu compliment.

Terrassa, 4 de març del 1937.

El President del Consell Municipal, Jaume Figueres i Salelles.

NOTA DE LA CONSELLERIA D' ECONOMIA I TREBALL QUE INTERESSA ALS OBRERS PARATS DEL RAM DE LA CONSTRUCCIÓ.

Es posa en coneixement de tots els treballadors de Terrassa i el seu terme municipal, de] grup professional de les indústries de la Construcció, que es troben en atur forçós que passin el més aviat possible, per aquesta Oficina coordinadora.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents al Dispensari:

Miquel Milan, de 14 anys d'edat i amb domicili al carrer Salvador Seguí, 112. Presentava a causa d'una caiguda, ferida contusa a l'arrel del nas.

Lluís Berenys, de 22 anys d'edat, ha estat assistit de probable fractura del polse esquerre i ferida contusa. Ha passat al seu domicili carrer Puignovell, 20.

A causa d'haver-la mossegat un gat ha estat assistida, Carme Corcoy, de 26 anys d'edat, domiciliada al carrer de la Palla, 8.

CONTINUEN ACTUANT ELS ACAPARADORS.

A la casa del carrer Seguí, propietat de Pasqual Zapater, han estat trobats en quantitat crescuda, varis objectes alimenticis, els quals han estat lliurats ai Sanatori Mèdic Quirúrgic.

IMPOSICIÓ D'UNA PENYORA

Per la Conselleria de Seguretat Local, ha estat imposada al ciutadà Ramon Carreras, una penyora de 2.000 pessetes per vendre embotits en males condicions.

Segons anàlisi del Laboratori Municipal de Sanitat, tals embotits presentaven principis de fermentació àcida, contenint excessiva matèria grassa i molt poca carn. el que ja per si constitueix un frau.

L'olor àcida que desprenien podria ésser produïda-per altres substàncies de caràcter volàtil, com per exemple l'èter o alcohol.

COMISSIÓ SOVIÈTICA A LA NOSTRA CIUTAT.

Avui han estat a la nostra ciutat quatre camarades de la URSS, els quals han visitat algunes fàbriques i centres comercials i industrials, probablement amb la intenció d'adquirir gèneres per al seu país.

Han estat rebuts i acompanyats per alguns dirigents de la U. G. T local i sembla que han marxa't molt satisfets de la seva visita.

ACTIVITATS DELS "AMICS DE LES ARTS".

Avui dijous, ha restat closa l'Exposició de Cartells Antifeixistes que tan gran èxit ha aconseguit i tan visitada ha estat en tot moment.

Dissabte vinent, "Amics de les Arts" obrirà altra Exposició, en la qual. .seran presentades les obres del gran artista revolucionari Gustau Cochet, pintor que està considerat com un dels més grans valors que ha sabut registrar amb enorme encert les inquietuds proletàries a les teles, per mitjà dels més bells colors.

Aquest pintor, a la vegada destacat conferenciant, com ha vingut demostrant-lo amb les seves interessants dissertacions des del micròfon de les emissores barcelonines, el proper dimecres, a dos quarts de 10 en punt de la nit, oferirà una interessant conferència, a base del tema "L'Art i la Revolució".

"Amics de les Arts" ha rebut ja alguns contes destinats al Concurs que n'ha organitzat, de caire .social, ço que fa preveure que el mateix esdevindrà un èxit. A. de les A., recorda que el proper dia 15, acaba el termini d'admissió de contes per al mateix.

No hay comentarios: