domingo, 21 de febrero de 2021

L’Acció, edició divendres, 12 de Març de 1.937, pàg. 2

TRENTA QUATRE ESCOLES MÉS A LA NOSTRA CIUTAT.

Ha aparegut en Decret del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del dia 10 del present mes de març, l'acord del nostre Ajuntament, pres en les sessions dels dies 24 de febrer i 1 de març d'enguany, amb el qual foren cedides a la Generalitat de Catalunya en destinació a Escoles d'ensenyament primari, els edificis que ostentaven els religiosos.

Les escoles creades per la Generalitat de Catalunya a la nostra ciutat sumen el número respectable de 34,dividides en els següents grups: carrer Vall, 19-21; carrer Bartomeu Amat, 10; carrer Anselm Lorenzo, 19; carrers Colom i Pérez Galdós; carrer Primer de Maig, 44 al 50; carrer Bonaventura Durruti 29 al 33; i carrers Infant Martí i Galvany.

Es una nota afalagadora que la Comissió de Cultura d'aquest Ajuntament li plau palesà al nostre poble que aquesta acceptació de 7 Grups Escolars per part de la Generalitat de Catalunya representa un gran pas en pro dels nostres infants, tota vegada que el conjunt total que podrem educar a les noves escoles ascendeix a 1700 infants més.

Hem aconseguit veritablement per a la nostra ciutat una gran millora.

EL CONCERT DE DIUMENGE.

El proper diumenge a les 12 del migdia la Banda Municipal donarà un concert al Passeig de García Hernández desgranant el programa següent:

Marxa «Suspiros de España», Alonso.

Selecció de l'opereta «La corte de Faraón», Ifeó.

«La Arlesienne» (suite): Preludi, Andantino, Intermezzo, Minuet, Farandola, de Bizet.

«Poeta y aldeano», obertura, Suppe.

«La santa espina», sardana. Morera.

Direcció, mestre R. Serrat Fajula.

DIUMENGE AL MATÍ GRAN MÍTING AL CINEMA RAMBLA.

Diumenge dia 14 del corrent a les 11 del mati es celebrarà al Cinema Rambla un grandiós míting organitzat pel Comitè d'Ajut Permanent a Madrid per la clausura de la Diada de Madrid, prenent-hi part els següents oradors:

Teresa Pamies, pel P.S.U.

Maria Hurtado, pel S.R.I.

Dolors Bargalló, per E.R.C.

Regulox Martínez, del Comitè de Defensa de Madrid.

REUNIÓ DE TOTS ELS MILICIANS DE LES COLUMNES DEL P.O.U.M. EN PERMÍS.

-Tots els milicians pertanyents a les columnes del P.O.U.M., actualment en permís, han d'assistir obligatòriament a la reunió que es celebrarà dissabte, a les tres de la tarda, al local social del P.O.U.M. Joaquim Maurin, 40.

PER A L'ADQUISICIÓ DE PA.

Com a resultat de la reunió celebrada la nit proppassada a la Presidència del Consell Municipal i amb assistència de la representació de Proveïments, conjuntament amb el Comitè Econòmic de Flequers, ha estat pres l'acord que el públic terrassenc tingui en compte que ha d'anar a adquirir el pa a la mateixa expenedoria que l'ha adquirit avui, per tal de facilitar la bona marxa en tots els conceptes relacionats al nostre poble.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre bores s'han registrat els següents accidents:

Amor Diaz de 19 anys d'edat i domiciliada al carrer de Marconi 10, la qual presentava segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, escoriació al dit xic de la mà esquerra, a causa d'un accident de treball.

Miquel Soriano de 16 anys d'edat, ha estat curat de fractura terç inferior de l'avantbraç dret. Després d'assistit, ha passat al seu domicili Escultor Blay 27.

Ha estat guarida de ferida contusa a la regió frontal de resultes d'una caiguda la nena de 10 anys Francesca Santacana que habita a la carretera de Rubí 23.

AVÍS IMPORTANT A TOTS ELS PROPIETARIS DE CARRUATGES I BICICLETES.

La Comissió Municipal de Serveis Públics fa avinent a tots els qui posseeixin carruatges i bicicletes que seran aplicades amb tota rigorositat les sancions assenyalades en les Ordenances Municipals sobre el no compliment de l'obligació de portar un llum a la davantera dels vehicles.

Aquesta recomanació va encaminada per a limitar en el possible els accidents produïts per atropellament durant les hores de la nit, en aquestes circumstàncies que travessem en la nostra ciutat per la insuficiència de l'enllumenat.

TÓMBOLA PRO REFUGIATS DEL SOCORS ROIG DEL P.O.U.M.

Han començat ja els treballs d'organització de la tómbola que prepara el Socors Roig del P.O.U.M. a benefici de la caixa de refugiats de Madrid.

Dintre uns dies seran repartides unes circulars demanant la col·laboració de tot el poble terrassenc per aquesta humanitària obra que ve portant a terme el Socors Roig del P.O.U.M.

PARTIT DE FUTBOL A BENEFICI DEL SOCORS ROIG DEL P.O.U.M.

Els camarades que pertanyen a la primera Secció d'Esquiadors del P.O.U.M., aprofitant uns dies de permís, han organitzat un partit de futbol contra el reserva del Terrassa, a benefici del Socors Roig del P.O.U.M., que es celebrarà demà dissabte dia 13 a les 4 de la tarda en el camp del Terrassa.

Formaran part de l'equip dels Esquiadors, Josep Zemp, del Basilea (Suïssa). Aubach i Saurina del Barcelona i els coneguts jugadors locals Rizal, Castro, Lozano, Piñol i Guirado, entre altres.

No hay comentarios: