lunes, 15 de febrero de 2021

Front, edició de dimarts, 9 Març 1937, pàg. 2

Gustau Cochet a Terrassa

Convé, treballadors terrassencs, que demà dimecres assistiu a la conferència que el camarada Gustau Cochet ─gran talent artístic i revolucionari─ donarà a l’entitat “Amics de les Arts”, sobre el tema “L’Art i la Revolució”.

No es molt freqüent sentir conferències d’homes de gran intel·ligència artística. Per això cal que tots els treballadors corresponguin a qui d’una manera senzilla i bondadosa ha volgut dedicar-nos una part de les seves experiències artístiques i intel·lectuals a nosaltres.

Hem de procurar, no tan solament instruir-nos, sinó també gaudir de les emocions vibrants que emanen del cor dels veritables artistes.

Escolteu, treballadors tots, demà a les deu de la nit, a “Amics de les Arts”, el pintor proletari Gustau Cochet.

ROSA L.

DEMÀ NO ES VENDRÀ PA

El Comitè Administratiu de la Indústria Flequera Socialitzada, ha acordat amb les centrals sindicals C. N. T., i U.G.T., que demà no es vendrà pa degut a què la farina que teníem disponible per elaborar en aquest dia l'hem destinada a socórrer els nostres germans de Madrid;

El Comitè Administratiu

EL CENS DE SEMOVENTS

Acabant-se el proper dissabte, dia 13, el termini assenyalat per a la Inscripció del bestiar cavallí, de tir i mular un el Cens ordenat per Decret de la Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya, a què fa referència el Ban publicat en data 4 del corrent, recordem als propietaris de dita classe de semovents; el deure que tenen de passar pel Negociat d'Estadística abans de finir la present setmana per tal de fer la inscripció del cas, en evitació de les sancions que per l'incompliment d'aquest precepte els hi serien penyorats.

NOTA DE L'ESCOLA "DOKTORO ZAMENHOF”, PARELLADA, 2 (EX-ZONA)

Els pares dels alumnes d'aquesta escola i els veïns interessats en la mateixa, són convocats a una reunió que tindrà lloc el vinent diumenge, dia 14, a les deu del mati, a l'esmentat local, a l'objecte de constituir l’Associació dc pares i amics de l'Escola, projectada el gener de 1935 i nomenar-ne el Consell permanent.

"AMICS DE LA NOVA RUSSIA”

Havent quedat ja definitivament constituït el Comitè Local dels “Amics de la Nova Rússia” (Unió Soviètica), que té a l’ensems la delegació local del Comitè Nacional “Pro-Komsomol”, aquest es compara en notificar a tot el poble antifeixista de Terrassa, que tindrà oberta la seva secretaria instal·lada al carrer Milícies Catalanes (segon pis d’Amics de les Arts), tots els divendres i dissabtes de sis a vuit de la vetlla.

Essent la seva tasca d’un gran valor cultural i social, a l’ensems que de fraternitzar amb la nació germana, no dubta aquest Comitè que trobarà l’ajut del proletariat terrassenc.

EL CONTROL DELS LLOGUERS

La Conselleria d’Obres i vivenda d’aquesta ciutat, d’acord amb el ban publicat per l’Alcaldia, recorda a tots els inquilins que satisfan els rebuts de lloguers, als respectius propietaris, que en el successiu han de pagar-los a les oficines del Comissariat de la vivenda, carrer del Passeig, a partir del dia 10 dels corrents, durant les hores de 9 a 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda. Per tal de facilitar el treball d’oficines, son pregats de presentar-se amb l’últim rebut de lloguer satisfet.

Els que es trobin en la impossibilitat d’atendre l’obligació esposada, passaran per les dites oficines a fer les al·legacions corresponents.

Els administradors cobraran els lloguers dels sous administrats amb els rebuts segellats per aquesta Conselleria, podent exigir-los per la seva seguretat, la credencial estesa per la mateixa.

RESULTAT D'UN FESTIVAL BENÈFIC

En el festival organitzat pels milicians de la columna Durruti, han estat recaptades a profit dels Hospitals de sang, 762’75 pessetes.

HOM HA PERDUT UN PORTAMONEDES

En el despatx de la Comissió Municipal de Sanitat hom s'hi deixà, el dissabte passat, el portamonedes amb una quantitat. Aquell qui acrediti ésser-ne el posseïdor, li serà tornat.

DISPENSARI D'URGÈNCIA

Persones assistides:

Eduard Marcos, de nou anys i domiciliat al Pla de l’Ametllera, 80, el qual presentava, segons diagnòstic del facultatiu, mossegada de gos a la cara dorsal. Després d'assistit ha passat al seu domicili.

Daniel Pujol, de 15 anys d'edat, presentava ferida contusa al dit mig de la mà dreta. Ha passat al seu domicili, Galvany, 115

MOLT IMPORTANT PER ALS VENEDORS DE VI

Per a tractar d'un assumpte de la màxima importància, tots els venedors de VI, sense excepció, d'aquesta ciutat, són pregats d'assistir a una reunió general extraordinària convocada pel Gremi d'Expenedors de VI de la Unió Comercial i industrial, la qual tindrà lloc a les vuit del vespre del vinent dijous, dia 11 del corrent, a l'estatge social del dit Gremi, Raval de Fermin Galan, 2.

Per la transcendència de la reunió, es prega l'assistència a la mateixa,

CUINA POPULAR

Dijous, de tres a cinc de la tarda, es liquidaran les factures acompanyades dels corresponents ''vals" fins el dia u de març.

Es fa avinent que si dijous no s'han presentat els "vals" fins a la data 3 de novembre, es consideraran nuls.

BAN

JAUME FIGUERES I SALELLES, President del Consell Municipal d'aquesta ciutat, en compliment de l'acord del Ple, en sessió celebrada el dia 4 del corrent mes de març.

FA AVINENT:

PRIMER.—Que fins i tant no es determini el nou règim jurídic a què ha de sotmetre’s la propietat urbana, la Comissió Municipal d'Obres i Vivenda, assumirà a la nostra ciutat les funcions similars assignades pel Decret de la Generalitat de Catalunya, de data 27 del proppassat mes de febrer, a la Comissió Mixta d'Organització i Control de la Propietat Urbana, de Barcelona, i per tant, es farà càrrec de l'administració de totes les finques urbanes radicades en aquest terme municipal, començant seguidament el cobrament de tots els lloguers vençuts.

SEGON.—Tota .persona; natural o jurídica, ja sigui amb caràcter dc propietari, d'administrador, o fent ús d'algun altre títol, s'abstindrà d'intervenir en aquesta ciutat, en l'administració de finques urbanes i en el cobrament de les respectives rendes, sense la prèvia autorització de la Comissió Municipal d'Obres i Vivenda.

TERCER.—No estaran subjectes a l'administració al·ludida, les finques ocupades pels respectius propietaris ni tampoc els locals destinats a indústries o comerços, propietat dels titulars d'aquests.

QUARTA.—La Comissió realitzarà les obres de de reparació, conservació i millora que siguin indispensables a judici de la pròpia Comissió i abonarà l'import amb càrrec a les rondes de les finques del mateix propietari, liquidant així mateix, tota mena de contribucions i arbitris que gravin els immobles, sempre, però amb càrrec a l'import dels lloguers percebuts.

CINQUÈ.─ Tots els llogaters de finques que abonaven l'import dels respectius lloguers per mitjà d'administradors, continuaran fent-ho pel mateix procediment, no essent vàlid cap rebut quo no vingui avalat amb el segell de la Comissió Municipal d'Obres i Vivenda.

SISE.— Tots aquells llogaters que abonaven directament les rendes de les finques als respectius propietaris o persones no qualificades, com administradors de finques, dintre del termini de quinze dies comptats a partir de la publicació d’aquest BAN, passaran per les Oficines de la Vivenda, Passeig, 1, per tal d’abonar l’import dels lloguers vençuts, amb el ben entès, que tots aquells que no es personin en dites oficines dintre del termini fixat, seran considerats com a sabotejadors del nou sistema, i posats a disposició del Tribunal Popular.

SETE.─ Mensualment es practicarà la corresponent liquidació, fent lliurament als que en dret correspongui, de les respectives rendes.

Terrassa, 5 de març de 1937

El President, J. FIGUERES I SALELLES.

No hay comentarios: