jueves, 25 de febrero de 2021

Front, edició de dimarts, 16 Març 1937, pàg. 2 i 3

El carnet de racionament familiar

Sembla que va en vies d'establir-se definitivament a la nostra ciutat. el carnet de racionament familiar. Fins ara, cada vegada que hi ha hagut un defecte de aprovisionament de queviures, tothom ha posat les seves esperances en el Carnet que si no sofreix cap nou ajornament serà repartit entre els dies del 22 al 26 del corrent març.

Tenim noticies que s'utilitzarà el local del cinema Catalunya per a muntar-hl les oficines de distribució del mateix. Per ta mostra que n'hem vist del mateix, suposem que esmera els actuals defectes de proveïments, com són les cues i el defectuós repartiment de queviures. Però, potser caldrà organitzar el servei de renovació dels blocs de tiquets. Suposem que tots els blocs tindran la mateixa durada, la qual cosa pressuposa que en els tres dies durant els quals es podran canviar, haurà de posar per les oficines de Proveïments tota la població de Terrassa. I voleu dir que aquelles cues que s'evitaran a que es pretén evitar davant dels forners i de les tendes no és produirà molt més grossa davant de les oficines de Proveïments ?. No sabem si s'haurà previst aquesta possibilitat. Si no s'hagués previst valdria la pena de tenir-ho en compte.

El que no resoldrà el carnet aquest serà el problema del proveïment generat de la ciutat. Tindrem això sí, la seguretat que el poc que hi hagi serà repartit equitativament.

JJ.

EL DILLUNS, DIA 22, ES COMENÇARÀ EL LLIURAMENT DEL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT

La Comissió Municipal de Serveis Públics ha establert que durant els dies del 22 al 26 del mes corrent es procedirà al lliurament del Carnet Familiar de Racionament.

Cal que tots els ciutadans estiguin atents. a les consignes i a les ordres que per al millor repartiment del Carnet farà públiques la Comissió de Serveis Públics.

Podem avançar que s’establirà una oficina central en un local cèntric de la nostra ciutat i per a millor comoditat del públic seran cridats els veïns per rigorós torn alfabètic de carrers.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC-QUIRÚRGIC

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Antònia Bach, de 14 anys d'edat i amb domicili a la Ctra. de Rellinars, 281, que ha presentat, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, contusió a la mà dreta, a causa d'una caiguda.

Maria Orriols, de 3 anys d'edat, la qual ha estat curada de diverses ferides incises a la regió occipital i coll, produïdes per mossegada d'un gos. Després d'assistida, ha passat al seu domicili.

UN DONATIU IMPORTANT

El President del Consell Municipal ha rebut de !a Cooperativa de Teixits de la localitat, mil pessetes, de les quals, cinc Centes són destinades al Sanatori Mèdic Quirúrgic i cinc centes al Socors Roig Internacional, amb motiu de la Setmana d'Ajut a Madrid.

No cal dir que ens plau sincerament posar de manifest aquestes notícies.

PAGAMENT DE SUBSIDIS

Els familiars dels milicians de la columna "Roja i Negra" de l'arma d'artilleria, que cobren llurs subsidis en aquesta ciutat, poden passar per lo Conselleria de Defensa, per tal de cobrar .la primera quinzena de febrer.

CONCERT PER LA BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA

Podem avançar al poble de Terrassa, que la Comissió de Cultura i Propaganda d’aquest Ajuntament ha ultimat els treballs per a la celebració a la nostra ciutat d’un selecte concert a càrrec de la Banda Municipal de Barcelona.

El concert esmentat s’efectuarà al Cinema Rambla a últims del mes en curs. D’aquest important concert, anirem donant les dades corresponents.

PER A LA INSCRIPCIÓ DE BESTIAR

El proper dijous, dia 18, fineix el termini assenyalat per a la inscripció del bestiar cavallí de tir i mular, en el Cens que s'està confeccionant per ordre de la Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya el qual detall es fa present als propietaris del susdit bestiar que no hagin complert encara amb aquesta obligació.

A TOTS ELS TALLERS DE METAL·LÚRGIA I SIMILARS

"La Indústria de la Foneria Col·lectivitzada", d'aquesta ciutat, posa a coneixement dels tallers dedicats a la construcció i reparació de maquinària, que dins el termini de tres dies han de recollir tots els models que, de la seva propietat, es trobin en les foneries afectades per aquesta Col·lectivitat. Passat aquest termini, no es respondrà dels dits models, ja que és necessari precedir a una reorganització de Foneries,

Es demana al mateix temps, que siguin retirades també, totes les peces ja foses per compte de les coses, les quals seran facturades als preus actuals.

El Consell Interí

Cases que integren la Col·lectivitat:

Melcior Divorra Andreu Puntí, Foneria "El Nord" i Foneria Trevila.

EDICTE

Confeccionat el Padró dels cafès, cerveseries, bars, tavernes i altres establiments similars, que ha de servir de base. per a l’exacció dels drets establerts per raó de vigilància especial de dits establiments, corresponent al present exercici, resta de manifest en el Negociat Municipal d'Arbitris, pel termini de quinze; dies. als efectes de reclamació.

Terrassa a 16 de Març del 1937.

El President del Consell Municipal,

JAUME FIGUERES

S'HAN EDITAT TARGES POSTALS DELS CARTELLS DEL P. O. U. M.

Han estat editades unes belles targes postals, en les quals hi ha reproduïts els diversos cartells de propaganda que fins ara ha editat el nostre Partit. Podeu utilitzar-los en la vostra correspondència. Demaneu-les al Departament d'Organització i Propaganda del P. O. U. M., Milícies Catalanes, 52. El preu de cada una, és de deu cèntims.

AVÍS ALS MILICIANS EN PERMÍS

Tots els milicians de la Bandera Llovera, Divisió Lenin, que formaven part del batalló expedicionari que va anar a Martin del Rio (Sector Montalban) i estan actualment de permís a la nostra ciutat, tenen l'obligació d'assistir a la reunió que tindrà lloc dijous, a dos quarts de vuit del vespre, al local del Partit, Joaquim Maurin, 40.

LA TÓMBOLA QUE ORGANITZA EL SOCORS ROIG DEL P. O. U. M.

Continuen els treballs d'organització de la tómbola que prepara el Socors Roig del P. O. U. M., a benefici de les seves múltiples activitats, en ajut de les víctimes de la lluita antifeixista.

Aviat serà demanada la cooperació del poble terrassenc en aquesta humanitària obra que ve portant a terme el Socors Roig del P. O. U. M.

No hay comentarios: