lunes, 1 de febrero de 2021

L’Acció, edició divendres, 26 de Febrer de 1.937, pàg. 2

DONATIU DELS OBRERS DE LA SECCIÓ CARRETERES.

Els obrers de la Secció Carreteres, han lliurat a aquesta Conselleria de Defensa, Departament de Guerra, sis dotzenes de mitjons i sis dotzenes de camisetes a profit de les milícies.

AVÍS DE LA CONSELLERIA DE DEFENSA.

Es posa en coneixement de tots els familiars dels Milicians sortits del Quarter Lluis de Sirval (abans Escolapis), que a partir de dimarts vinent sortirà un camió correu per al Front.

Recollida de paquets el Comitè de Control del Quarter.

UNA CONFERENCIA TÈXTIL DEL PROFESSOR BLANXARD.

Patrocinada per la nostra Conselleria d’Economia, tindrà lloc el propvinent diumenge dia 28 del corrent a les 11 del matí en el Saló de Sessions de l’Ajuntament d'aquesta Ciutat. una conferència a càrrec del professor Daniel Blanxart, el qual donarà a conèixer els resultats dels treballs i experiments efectuats fins a la data respecte l'aprofitament industrial de la fibra de la ginesta.

La Conselleria d'Economia, invita a tot el personal tècnic de la indústria tèxtil de la nostra ciutat a l'esmentada conferència, que el professor Blanxart dedica especialment a dits elements, atès el caràcter eminentment tècnic de la mateixa.

UNA ALTRA BANDERA QUE SERÀ OFRENADA A LA U.R.S.S.

Els obrers de Matèries Industrials de Sabadell i de Terrassa diumenge el mati aniran per ofrenar al Cònsol de la U.R.S.S, d'una bandera.

NOI DE 17 ANYS QUE DESAPAREIX.

Ahir la ciutadana Magdalena Giménez i Giménez va denunciar a la policia que el seu fill de 17 anys. Francesc Giménez havia desaparegut del seu domicili Milícies Catalanes, 50, el dia 23 d'aquest mes sense que pugui saber et seu parador.

Amb tot, la seva mare creu que es devia enrolar a una columna de les que marxen al front.

CONSELLERIA DE PROVEÏMENTS.

Aquesta Conselleria recorda als majoristes i detallistes de cereals l'obligació ineludible que tenen de portar a registrar els talons de ferrocarril i factures de dits articles, doncs dita Conselleria no ha dictat cap ordre en contra per prescindir d'aquest requisit, com hi ha qui pretén fer-ho.

Els infractors d'aquesta ordre seran sancionats amb el càstig que tes circumstàncies aconsellin.

LA COMISSIO DE CULTURA DE L'ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS A TOTS ELS SEUS AFILIATS I SIMPATITZANTS.

Avui a les 7 del vespre tindrà lloc en el saló d'actes de la U.G.T., Milícies Catalanes, 48, una conferència organitzada, per la Comissió de Cultura de l’Associació d' Empleats i Tècnics, a càrrec del Company Eduard Ballbé, qui dissertarà sobre el tema: Els Tècnics i la Revolució.

SINDICAT DEL RAM DE LA FUSTA U.G.T.

Aquest Sindicat assabenta a tots els seus afiliats i simpatitzants, que demà dissabte dia 27, a les cinc de la tarda, tindrà lloc una conferència a càrrec del company Sebastià Fio, desenrotllant el tema: Plasmació d'una nova economia.

La Junta del Sindicat del Ram de la Fusta, recomana l'assistència en aquest acte, que tindrà lloc en el saló d'actes de la U.G.T., Milícies Catalanes 48.

LA FEDERACIÓ CATALANA DE TREBALLADORS DE L'ENSENYANÇA ALS SEUS AFILIATS I SIMPATITZANTS.

El proper dia 1.er de març. tots els catalans, tots els espanyols lleials i de bons sentiments, trametran al poble de Madrid els articles alimentaris i de vestir que els sigui possible aconseguir fins a tal data per mitjà dels organismes responsables de Catalunya.

Company !, no regategis la teva aportació, passa si cal un dia abstenint-se fins si convé del pa, per tal que aquells que porten tantes i tantes jornades de sacrifici, abnegats lluitant amb les més horroroses dificultats, no puguin maldir del nostre egoisme que no existeix.

La F. E.T. E. sabrà una vegada més posar-se a l'alçària de! seu prestigi i farà un nou esforç en ares de la fraternitat humana demostrant que aquest mot no és una paraula buida més, sinó  que correspon als sentiments del Magisteri Català.

Envieu el vostre donatiu directament o per mitjà de l’habilitat, al carrer Cremat, 27, pral.

Visca la Fraternitat!

Visca l'heroic poble madrileny!.

EXCURSIÓ A LES CASTELLASSES.

La secció excursionista de l’Associació d'alumnes i ex alumnes de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis de Terrassa (A.E.M.A.O.T.) ha organitzat per a demà passat diumenge una excursió matinal a Les Castellasses.

L'hora de sortida serà a les 6 del matí. d'enfront l'estatge suplementari .Milícies Catalanes 56.

PREC DE LA CREU ROJA DE TERRASSA.

Amb motiu de les obres de reforma i ampliació de local que està fent el Comitè Local de la Creu Roja, necessita una taula escriptori amb el seu silló o cadira corresponent i 2 sillons, tot per a despatx de metge i 6 cadires per a sala d'espera.

Totes aquelles persones que sentin l'obra humanitària de la Institució i puguin oferir alguns dels objectes que es demanen, poden avisar a Arquímedes 263, Tel. 1141.

CONSELLERIA D'ECONOMIA

La Conselleria d'Economia d'aquesta ciutat posa en coneixement de les empreses productores d'articles militars (mantes, capots, etc.) o destinats a la confecció dels mateixos, que per tal d'unificar la producció de la indústria tèxtil de guerra de la nostra localitat, ha disposat que en el successiu totes les demandes dels expressats articles hauran d'ésser tramitades i servides necessàriament per mitjà d'aquest Departament.

Aquesta Conselleria desautoritza. des d'ara, totes les comandes dels repetits articles que les diferents empreses venien servint pel seu compte i està disposada a adoptar aquelles mesures . que cregui convenient per tal d'aplicar aquesta disposició amb la màxima energia i reprimir qualsevulla infracció de la mateixa.

No hay comentarios: