sábado, 20 de febrero de 2021

El Dia, edició de divendres 12 de març de 1.937, pàg. 2 i 3

Els components del Front de Joventuts de la nostra ciutat es reuneixen al Saló Catalunya, i prenen importants acords.

A hora prèviament anunciada, va començar al Saló Catalunya la Reunió dels militants que componen el Front de Joventuts acabat de constituir a la nostra ciutat. Es trobaven en el local de referència, representacions de les Joventuts Socialistes Unificades, les Joventuts d'Esquerra Estat Català, les Joventuts d'Acció Catalana, de la Federació Nacional d'Estudiants Catalans, dels Grups d’Estudiants d’Esquerra, del Grups d’Estudiants Marxistes i les seccions femenines d’Esquerra i del Partit Socialista Unificat, o sigui, comissiona de totes les entitats que formen el bloc juvenil terrassenc. Cal remarcar que prengueren part a la reunió, així mateix, gran nombre de simpatitzants, que demostraren amb llur presència en l'acte, que estaven interessats respecte la constitució del Front.

En primer terme, va donar-se compte a tots els assistents de les gestions practicades per tal de constituir el Front juvenil, que esdevenia una gran necessitat i que seguint l’exemple de moltes localitats catalanes, havia de formar-se immediatament.

.A continuació va llegir-se a tots els presents el Programa de Front de Joventuts, que fou molt ben rebut i causà excel·lent impressió entre els reunits, per tractar-se de l’exposició d’unes consignes que tots hem convingut són les més necessàries per tal d'aconseguir una victòria al front i crear la rereguarda que convé, d’acord amb aquest ambient de guerra. Va acceptar-se amb gran entusiasme sobretot, el punt referent a treballar per la creació de l’Exèrcit Popular Regular que tothom demana i així mateix va reconèixer que calia divulgar en el possible, no tant sols les consignes que feien referència a aquest important punt, sinó també les relacions amb els altres aspiracions del Front de Joventuts.

Va parlar-se també de la formació de grups de xoc industrial, per tal de mantenir i superar el ritme normal de les fàbriques i tot seguit, es feu al·lusió al gran acte que tindrà lloc el proper diumenge, en el qual i gràcies a la manifestació que tindrà lloc a les 10 del matí d'aquell dia, vol aconseguir-se que el nostre poble es manifesti en favor de la creació urgent de l'Exèrcit Popular i a la vegada sobre la formació de l'ambient de guerra que convé ací. Va considerar-se que aquesta manifestació tindria lloc amb caire apolític i sols amb l'afany de recollir un afany popular. A la vegada es prengué l'acord que les organitzacions totes que prendran part a la manifestació, formaran sense banderes d'organització i tan sols exhibint els colors republicans i les senyeres de l'Exèrcit Popular.

Aprovats tots aquests punts, va passar-se a Precs i Preguntes i aleshores alguns elements presents a la sala volgueren manifestar-se, dient que ells trotaven bé que es fes el front, però qui es trobaven disconformes en mani punt del programa. Com que semblava que anava a promoure’s una discussió, aquesta va restar encertadament tallada manifestant la presidència que si ells volien discutir punts de programa havien de fer-ho prop del Comitè dirigent del Front de Joventuts, però no en una assemblea com la present.

Havent-ho reconegut així, va cloure’s l’acte, car cap altre company feu us de la paraula, sortint tots els presents molt ben animats pel resultat d’aquesta primera reunió, que tan patentment havia reflectit els propòsits encaminats a treballar el més eficaçment per la solidaritat juvenil i per la guerra, a base la pràctica de les mesures més efectives i adequades al moment present.

GRAN MÍTING DE CLAUSURA DE LA "DIADA DE MADRID".

Demà passat diumenge, a les 11 del matí, tindrà lloc a l'ampli local del Cinema Rambla, un importantíssim míting, que ha organitzat el Comitè d'Ajut Permanent a Madrid, per la clausura de la "Diada de Madrid".

Prendran part en el mateix els oradors Teresa Pàmies pel P. S. U.; Marià Hurtado pel S. R. I.; Dolors Bargalló per l’E. R. C. i Règul Martínez pel Comitè de Defensa de Madrid.

Es d'esperar de tots els ciutadans que senten veritablement la causa antifeixista i volen que Madrid sigui realment inexpugnable, faran acte de presència demà passat diumenge, al Cinema La Rambla.

CAL OUE TOTS ELS VEHICLES CIRCULIN DE NIT PROVEÏTS DEL CORRESPONENT LLUM.

La Comissió Municipal de Serveis Públics havent pogut comprovar que durant aquests darrers temps, per part de molts conductors de vehicles de tracció animal circulen per la nostra ciutat durant les hores de nit sense el corresponent llum. I amb la finalitat d’evitar sensibles accidents a conseqüència de no observar les Ordenances Municipals es fa avinent que a partir d’aquesta data seran sancionats amb les penyores reglamentàries tots els infractors.

Aquestes disposicions també seran aplicades als qui circulin amb bicicleta durant la nit i no portin llum, i ensems que a tots els conductors de vehicles i bicicletes que no vagin proveïts del corresponent permís municipal.

PER A L'ADQUISICIÓ DE PA.

Com a resultat de la reunió celebrada la nit proppassada a la Presidència del Consell Municipal i amb assistència de la representació de Proveïments, conjuntament amb el Comitè Econòmic de Flequers, ha estat pres l’acord que el públic terrassenc tingui en compte que ha d' anar a adquirir el pa a la mateixa expenedoria que l'ha adquirit avui, per tal de facilitar la bona marxa en tots els conceptes relacionats al nostre poble.

FESTIVAL BENEFIC.

A profit dels infants i persones refugiades de la nostra ciutat, es celebrarà al Casino del Comerç uns festivals benèfics, a base d’audicions de sardanes i la celebració d’un ball.

a base d’audicions de sardanes i la celebració d’un ball.

El ball, es celebrarà demà a les 10 de la nit i les sardanes el diumenge a les 12 del migdia.

L’ENSENYAMENT DE LA INSTRUCCIÓ.

Hom recorda a tots els militants del Partit, que no deixin de fer acte de presència, demà dissabte, a la tarda pel local social, per tal de practicar la instrucció militar, preparatòria de la desfilada que tindrà lloc el diumenge dia 14, a les 10 dei matí.

TRENTA-QUATRE ESCOLES MES A LA NOSTRA CIUTAT.

Ha aparegut en Decret del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del dia 10 del present mes de març, i d’acord del nostre Ajuntament, pres en les sessions dels dies 24 de febrer i 1 de març d'enguany, amb el qual foren cedides a la Generalitat de Catalunya en destinació a Escoles d'ensenyament primari, els edificis que ostentaven els religiosos.

Les Escoles creades per la Generalitat de Catalunya a la nostra ciutat sumen el número respectable de 34 dividides en els següents grups: carrer Vall, 19-21; carrer Bartomeu Amat, 10; caner Anselm Lorenzo, 19; carrer Colom i Pérez Galdós; carrer Primer de Maig, 44 al 50; carrer Bonaventura Durruti, 29 al 33 i carrers infant .Marti i Galvany.

Es una nota afalagadora que la Comissió de Cultura d'aquest Ajuntament li plau palesar al nostre poble que aquesta acceptació de 7 grups Escolars per part de la Generalitat de Catalunya representa un gran pas en pro dels nostres infants, tota vegada que el conjunt total que podrem educar a les noves escoles ascendeix a 1.700 infants.

Hem aconseguit veritablement per a la nostra ciutat una gran millora.

TRIOMF D'UN ARTISTA TERRASSENC.

Ens escriuen de París, que junt amb la Cobla Barcelona, el ballarí Magrinyà, el tenor Emili Vendrell i grups de ballarins, ha aconseguit un gran èxit el nostre compatrici, el pianista Marbà.

Les actuacions han tingut lloc a “La Casa de la Cultura" i altres centres parisencs on la presència dels representants catalans ha estai acollida amb gran ovacions.

Aquests han partit ara amb direcció a Brussel·les on practicaran altres actuacions.

L'EXIT D'UNA EXPOSICIÓ BENÉFICA.

L'exposició de fotografies, organitzada pel Centre Excursionista de la nostra ciutat a profit de la Creu Roja i Hospitals de Sang, és visitada contínuament pel poble de Terrassa, el qual correspon molt atentament a la crida que s'ha fet, vist el caire benèfic de la mateixa.

Hi ha infinitat de fotografies exposades, d'entre les quals, destaquen les de molts companys de la nostra ciutat i altres forans.

Ha constituït un èxit, doncs, aquesta exposició, i és d'esperar es continuarà veient visitada, car totes les fotografies exposades, formen un excel·lent conjunt, com no havíem tingut ocasió de veure’n a la nostra ciutat.

No hay comentarios: