viernes, 12 de febrero de 2021

El Dia, edició de dissabte 06 de març de 1.937, pàg. 2 i 3

NOTA DEL DEPARTAMENT DE SEGURETAT LOCAL

"Se continua encontrando comestibles clandestinos en los registros efectuados por las patrullas de control, estos excelentes camaradas que trabajan con entusiasmo y celo, en bien de la causa revolucionaria.

Hoy le toca el turno a la casa número 139, de la calle Viveret, propiedad de Pedro Marcet, el cual ha dado por resultado, lo siguiente: 55 pastillas de jabón, 12 paquetes de escamas, 30 latas de conservas, 18 pastillas de chocolate y 30 kilos de arroz, fideos, garbanzos y otros artículos alimenticios, los cuales han pasado al Sanatorio Médico-Quirúrgico.

También se han entregado artículos alimenticios, por valor de 1.000 pesetas que han sido cobradas por una multa impuesta al ciudadano Ramón Carrera, que vive en la Plaza de la Cruz (Tocinería), al cual se le ha impuesto una multa de 2.000 pesetas. De éstas, mil las ha hecho efectivas en metálico las cuales han sido  entregadas a la Consejería de Asistencia Social y las otras mil, se han cobrado en géneros alimenticios, tal como más arriba mencionamos.

"LA SETMANA DE MADRID".

Un exemple de solidaritat dels obrers de la Indústria Col·lectivitzada  Pont Aurell i Armengol S. A.

Els obrers d'aquesta casa, han fet lliurament de 170'90 metres de 'panyo" per a caçadores, d'un import de 1.700 pessetes en junt per contribuir a la "Setmana de Madrid".

Creiem i desitgem que tinguin molts altres imitadors.

TERRASSENCS QUE CAUEN EN DEFENSA DE LES NOSTRES LLIBERTATS.

E. R de C. de la nostra ciutat, ha rebut una notificació, donant compte que els milicians terrassencs Valentí Vives i Antoni Gibert, han caigut en la lluita contra el feixisme.

La referida organització política, també ha rebut informacions que donen compte de la desaparició dels companys Joan Alfons i Joan Comadrán.

PERSONES QUE HAN DE PASSAR PER LA CREU ROJA.

Ignorant l'actual parador de les persones que més avall es mencionen per no haver-les trobat en el domicili que anotaren quan demanaren per mitjà del Comitè Local de la Creu Roja, notícies de familiars seus, per la present nota se'ls comunica que poden passar pel domicili de la Institució, qualsevol dia de 7 a 8 del vespre:

Maria Ignacia Aramburu, Joaquima Otero i Júlia Mora Arbiol.

Volta. 5; Rambla d'Egara, 257,baixos; Rambla Jaume Compte, 52, primer.

ENCARA HI HAN OBJECTES RELIGIOSOS.

En un registre efectuat, per les Brigades de la Conselleria de Seguretat Local, a la casa situada ai carrer de Montorio, 4. propietat de Francisco Buisán, han estat trobats varis objectes del caràcter religiós, unes arracades de senyora i una verge.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGENCIA.

En les vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents al Dispensari: Francesc Ruiz, de 18 anys d'edat, amb domicili al carrer Salvador Seguí. 57. el qual presentava segons diagnòstic del doctor de guàrdia, una ferida de metralla al genoll dret

Josep Vilaplana, de 5 anys d'edat, ha estat guarit de ferida inciso-contusa a la regió frontal a causa d'una caiguda. Després d'assistit ha passat al seu domicili Baix Plaça, 29.

GENERÒS DONATIU.

Ens comuniquen de la Conselleria Municipal de Defensa, mitjançant certificació, datada 2 del corrent, que els obrers del "Condicionament Terrassenc" de la nostra ciutat han fet donatiu a la susdita Conselleria, de la quantitat de 1.000 pessetes a profit de les milícies antifeixistes.

Admirable gesta, la dels treballadors del "Condicionament Terrassenc''.

LA PRIMERA LLIÇÓ DEL CURSET D'ORIENTACIÓ POLÍTICA.

El passat dijous, a dos quarts de 10 en punt de la nit, el camarada Josep Clos, obri el Curset d'Orientació Política organitzat pel Partit, davant una nodrida concurrència composta per militants del Partit Socialista Unificat, que acudiren disciplinadament, obeint l'ordre donada.

El company Clos, començà la seva interessant dissertació, explicant la finalitat del curset, en el qual es posaran de relleu les doctrines de Marx i Engels i Lenin a la vegada que es destacarà l’obra revolucionària i pràctica realitzada pel darrer.

Recomanà als presents l'adquisició del llibret "L'extremisme, malaltia infantil del Comunisme" de Lenin, amb el qual podrà seguir-se millorment el curset, en el qual es puntualitzaran totes les posicions dels veritables marxistes i les dels reformistes que han sorgit, adulteradors de les autèntiques doctrines marxistes.

Descriví breument les característiques de les tres internacionals, i passà a parlar de les etapes que menen al comunisme, remarcant que a Rússia, no es troben més que en una etapa superior del socialisme. Parla de la manera com podem anar cobrint aquestes etapes a la nostra terra, una vegada guanyada la guerra, no podent realitzar-se altra cosa que el que s'ha vingut fent a Rússia, remarcant que en el procés d'aquesta línia cap al socialisme, els obrers haurem de passar. grans privacions, recomanant Clos per tant, que no ens afigurem que guanyar la guerra i tenir la felicitat sigui tot o sinó que haurem d’anar-nos guanyant el benestar pols a pols, mica a mica.

Al·ludeix la figura, de Largo Caballero, vigorós exponent de rectitud revolucionària i acaba remarcant que aquesta primera lliçó, no ha estat més que un planteig, damunt el qual es basarà tot el curset.

Acabada aquesta primera conferència, tots els reunits convingueren que les futures lliçons, tindran lloc els dimecres nit, de dos quarts de 10 a dos quarts d'onze i els diumenges, de 10 a 11 del matí.

La propera tindrà lloc dimecres vinent.

AQUESTA TARDA HA ESTAT OBERTA L'EXPOSICIÓ SORTEIG DE FOTOGRAFIES DEL CENTRE EXCURSIONISTA.

Aquesta tarda a les sis haurà tingut lloc l'obertura de l'exposició sorteig, que a benefici de l'Hospital i de la Creu Roja locals, ha organitzat en el seu nou local de l’Avinguda Durruti (abans Nord).

Tot fa preveure que, donat el fi benèfic d'aquesta manifestació fotogràfica, el poble de Terrassa veurà amb entusiasme l'esforç que representa la realització d'aquest conjunt i col·laborarà a la finalitat del mateix.

FESTIVAL BENÈFIC

Avui dissabte, a les 10 de la nit, tindrà lloc al local de la que fou Escola Municipal de Música (Plaça Verdaguer) una vetllada teatral a profit dels Hospitals de Sang de la nostra ciutat. En aquesta festa, organitzada per la Secció Femenina del Grup Egara es representarà l'obra en tres actes d’Ignasi Iglésies "El Cor del Poble'" i la Comèdia en un acte "La Porteria".

L'entrada serà lliure i es procedirà durant l’intermedi al sorteig de diversos objectes d'art.

No hay comentarios: