lunes, 15 de febrero de 2021

El Dia, edició de dimarts 09 de març de 1.937, pàg. 2 i 3

LES RELACIONS COMERCIALS AMB EUSKADI.

La Conselleria d'Economia comunica a totes les empreses d'aquesta localitat que dintre pocs dies sortirà cap a Bilbao i altres llocs d’Euskadi, una Comissió de dita Conselleria amb la missió d'establir relacions comercials amb les principals places d'aquella regió.

L'esmentada Comissió s'ofereix a totes les empreses que tinguin assumptes comercials a resoldre en dita regió, per a practicar totes aquelles gestions que li siguin encomanades i prega als interessats que es serveixin passar per aquesta Conselleria, per tot el dia d'avui, a l'objecte de recollir els encàrrecs que vulguin fer-se-li.

HORES DE DESPATX DE LA CONSELLERIA D’ECONOMIA.

A l’objecte de poder atendre determinats treballs urgents d’ordre interior, a partir d’ahir dilluns , les oficines d'aquesta Conselleria de les seccions de comptabilitat, soses i carbons, restaran únicament obertes de 3 a 4 de la tarda, la qual cosa es posa en coneixement del públic en general perquè s'abstinguin d' acudir-hi fora de l'esmentada hora.

EL PAGAMENT DELS LLOGUERS.

La Conselleria d'Obres i Vivenda d'aquesta ciutat, d'acord amb el ban publicat per l'Alcaldia, recorda a tots els llogaters que satisfan els rebuts de lloguers als respectius propietaris, que en el successiu han de pagar-los a les oficines del Comissariat de la Vivenda, carrer del Passeig, 7 i a partir del dia 10 dels corrents durant les hores de 9 a 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda. Per tal de facilitar el treball d'oficines, són pregats de presentar-se amb l'últim rebut de lloguer satisfet.

Els que es trobin en la impossibilitat d'atendre l'obligació exposada, passaran per les dites oficines a fer les al·legacions corresponents.

Els administradors cobraran els lloguers dels seus administrats amb els rebuts segellats per aquesta Conselleria, podent exigir-lo per la seva seguretat, la credencial estesa per la mateixa.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGÈNCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents al Dispensari:

Antoni Sanahuja, de 8 anys d'edat i amb domicili al carrer de Francesc Macià, 51, el qual presentava segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida incisa a la regió frontal esquerra.

Ha estat guarit de ferida inciso-contusa vora el nas, Josep Tarragó, de 36 anys i habitant al carrer del Primer de Maig, 66.

Rosita Mora, de 6 anys d'edat, ha estat de ferida inciso-contusa regió supraorbitària de resultes d'una caiguda. Ha passat al seu domicili, Escudé, 32.

Teresa Montcau, de 24 anys d’edat i amb domicili al carrer de Pi i Margall. 190, que presentava cremades de primer grau a l'avant-braç.

Tomàs Olmos, de 5 anys d'edat, ha estat curat de ferida contusa a la cara i incisa al front. Ha passat al seu domicili. Bartrina, 202.

Eduard Marcos, de 9 anys d'edat i domiciliat al Pla de l'Ametllera, 80, el qual presentava segons diagnòstic del facultatiu, mossegada de gos a la cara dorsal del genoll dret, de pronòstic reservat.

Després d'assistit ha passat al seu domicili

Daniel Pujol, de 15 anys d'edat. Presentava ferida contusa al dit mig de la mà dreta. Ha passat al seu domicili, Galvany, 115.

LIQUIDACIÓ DE FACTURES.

Dijous de 3 a 5 de la tarda, a la Cuina Popular, es liquidaran les factures, acompanyades dels corresponents "vals", fins el dia sis de març.

PRESENTACIÓ DE VALS.

La Cuina Popular de la nostra ciutat, fa avinent que si dijous no s'han presentat els "vals", fins a la data 30 de novembre passat, es consideraran nuls.

QUANTITAT PROVINENT D'UNA RECAPTACIÓ.

Com a resultat d'un festival que els companys de la Columna Durruti, que trobant-se en permís a la nostra ciutat organitzaren a profit dels seus companys que es troben ferits, han estat lliurades a la Comissió Municipal de Sanitat, 702'75 pessetes, recaptades en el mateix, entre el partit de futbol i el ball, que respectivament, es celebrà no fa gaires dies pels companys esmentats, que quan no combaten el feixisme al front, organitzen festivals benèfics a la rereguarda.

CONSTITUCIÓ DELS AMICS DE LA NOVA RÚSSIA.

Havent quedat ja definitivament constituït el Comitè local dels Amics de la Nova Rússia (Unió Soviètica), que té a l'ensems la delegació local del Comitè Nacional' PRO KOMSOMOL, aquest es complau en notificar a tot el poble antifeixista de Terrassa, que tindrà oberta la seva secretaria, instal·lada al carrer de les Milícies Catalanes (segon pis dels Amics de les Arts), tots els divendres i dissabtes, de 6 a 8 de la vetlla.

Essent la seva tasca d'un gran valor cultural i social, a la vegada que de fraternitat amb la nació germana, no dubta aquest Comitè que trobarà el recolzament del proletariat terrassenc.

HOM HA PERDUT EL PORTAMONEDES.

En el despatx de la Comissió Municipal de Sanitat hom s'hi deixà, el dissabte passat, el portamonedes amb una quantitat. A aquell que acrediti ésser-ne el posseïdor, li serà tornat.

 

UNS CIUTADANS HONRATS.

Els ciutadans En Ramon Morera i Trullàs, que viu al carrer de l'escultor Armengol, En Marià Sabater i Sana, domiciliat al d’Arquímedes, 18, i el noi En Pere Laquier i Munteu, resident al carrer d'Infant Martí, 73, varen trobar un moneder amb varis bitllets de paper-moneda i un carnet, que seran immediatament lliurats a aquell que pugui demostrar que en són propietaris.

També la nena de 8 anys, Carme Ribera Martínez, habitant al carrer d'Ignasi Iglésies, 67, ha trobat a la via pública una quantitat en metàl·lic, a disposició del que acrediti ésser-ne el seu propietari.

Tots aquests objectes romanen dipositats a la Comandància Municipal.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS (U. G. T.) - (SECCIÓ RAM DE L'ALIMENTACIÓ)

Convoquem tots els companys confiters afiliats a la nostra entitat, a la reunió que tindrà lloc el vinent dijous, dia 11, a dos quarts de deu de la vetlla, en el local de la U. G. T., Milícies Catalanes, 48.

Degut a la importància dels assumptes a tractar, us recomanem l'assistència.

EL CURS DE RUS.

El curs de rus que per iniciativa del P. S. U. del radi Terrassa, s’havia projectat per desenvolupar-se dintre la nostra organització, ha pres més ampla volada i se l’ha fet seu la Conselleria de Cultura del nostre Consell Municipal, i es per això que es donarà en un local de les institucions de cultura del nostre Municipi, amb matrícula limitada.

El curs serà inaugurat el proper dissabte a les tres de la tarda en el Saló de Sessions de l’Ajuntament.

EL CURS DE CATALÀ QUE DONA EL P. S. U.

Hom recorda a tots els militants del P, S. U. i de les Joventuts S. U., que el curs de català, es dóna en el local del carrer de Macià tots els dimarts i dijous, de 7 a 8 del vespre.

La inscripció al mateix és gratuïta per els afiliats.

No hay comentarios: