lunes, 22 de febrero de 2021

L’Acció, edició dissabte, 13 de Març de 1.937, pàg. 2

REUNIÓ DE CAMBRERS.

El Sindicat Alimentació (CNT-AIT) Secció Cambrers i Similars, convoca tots els socis a l'assemblea que s'ha de celebrar el dilluns dia 15 del corrent, a les 4 de la tarda, al local social de l'entitat: Carrer Joaquim Maurin, 76, per tal de discutir assumptes d'interès.

CONCENTRACIÓ SANITÀRIA.

Degut a la gran aglomeració de gent de la ciutat pobles del voltant que tindrà demà diumenge en motiu de la manifestació pro-Exèrcit Popular i Comandament Únic, el cap dels serveis Públics Mèdics Sanitaris Municipals, d'acord amb el president del Consell Municipal i Creu Roja ha posat un servei extraordinari d'Assistència Social per tal que si fos precís hom pugui prestar el convenient auxili,

CONSELLERIA D'ECONOMIA.

Junta de Control Sindical Econòmica de Catalunya: Aquesta Junta posa en coneixement de totes les empreses col·lectivitzades o controlades que no hagin legalitzat degudament la seva situació d'acord amb el Decret de Col·lectivitzacions del 24 d'octubre del 1936, l'obligació de fer-ho abans del dia 23 del mes en curs.

En cas de manifesta resistència els seran suspeses totalment les operacions bancàries i comercials, així com intervingudes les entrades o sortides de mercaderies.

EXPOSICIÓ PRO HOSPITALS DE SANG I CREU ROJA.

Cap amant de la fotografia pot deixar d'admirar l'exposició que a profit dels Hospitals de Sang i Creu Roja té oberta el Centre Excursionista, ja que en ells hi col·laboren tots els millors fotògrafs terrassencs.

Dita exposició està oberta tots els dies de 7 a 8 del vespre i els diumenges de 11 a 1 del mati.

A més està preparant un magnífic festival de clausura consistent amb projeccions i cinema amateur i professional, el qual promet ésser un esdeveniment.

METGES DE TORN.

Durant el dia de demà estaran de torn al Dispensari, en intervals de dues hores, els següents facultatius:

De 8 a 10 Drs. Trinxeria Marcial.

De 10 a 12 Drs. Sanmartin Delfí.

De 12 a 2 Drs. Tarrés Carles.

De 2 a 4 Drs. Sala Josep.

De 4 a 6 Drs. Vinyals Miquel.

De 6 a 8 Drs. Allué Manuel.

RECTIFICACIÓ DE L'HORARI PER AL CURSET DE RUS.

En l’última nota apareguda a la premsa local referent a l'horari establert per al curs de Rus. en el qual deia que els dilluns i dijous de 8 a 9 hores de la vetlla hom donaria un deis dos cursets, aquesta Comissió de Cultura organitzadora de l’esmentat curs, es veu obligada a rectificar-lo i aclarir que serà de 8 a 9 del matí.

La Comissió de Cultura ha hagut d'acceptar aquest horari, tota vegada que en les altres hores de la vetlla, el professor N. Dubinsky, al qual ha estat encarregat aquest curs, dona les lliçons als diversos cursos del C.A.D.C.I. de Barcelona.

BORSA DEL TREBALL FABRIL I TÈXTIL C.N.T.- U.G.T.

Recorda una vegada més a tots els Consells de fàbrica, Comitès de Control, l'obligació que tenen de complir estrictament les ordres que dimanin de la mateixa o sia passar-hi a cercar tots els obrers o obreres que necessitin. De no fer-ho així ens veurem obligats a denunciar els infractors a les organitzacions sindicals respectives perquè els imposin les sancions que creguin oportunes.

NOTA DE LA COMISSIÓ D'AGITACIÓ I PROPAGANDA DE LA UNIÓ DE COOPERADORS.

S'assabenta a totes les Joventuts Cooperatistes, que demà diumenge dia 14 del corrent, diada de les Joventuts, aquesta Comissió creu convenient adherir-se  per tant creu que tots els associats es donaran per enterats.

Lloc de concentració és l'estatge social de la Unió.

La crua realitat

La guerra de la reraguarda

Tots ho sabíem prou el que passaria, no cal pas que fem els Sorpresos, potser no crèiem que fos tan aviat, almenys fins haver vençut el feixisme, però veiem que els fets s'han precipitat vertiginosament d'una manera lamentable. Hi ha gent que només es pot imposar pel terror, sobretot pel terror de la seva història. Son una minoria la que cerquen sempre raons, àdhuc on no n'hi ha. Aquesta gent no vol acatar el nostre Govern, el Govern legítim que tot un poble desitja i defensa. Aquest Govern, que ara com mai representa la voluntat de les masses proletàries i ciutadanes. Tots els estaments afectes al règim hi són representats. Els partits sindicats també. Hi manca només aquesta petita minoria que voldria dictatorialment regir-nos i imposar-nos la seva manera de sentir que el poble no pot admetre perquè ja té ideals propis i ben arrelats. I en no poder conquerir-nos, ens insulten i ens diuen facciosos, burgesos i antirevolucionaris.

Nosaltres però, els deixem dir, perquè sabem que és el poble i el seu Govern responsable el que ha de regir els destins de la guerra i el que ens ha de dur a la victòria. Bé prou i massa que hi hem viscut al caos, fent provatures d'ordre social, i donant marge a totes les minories per implantar els seus ideals. Ja veieu vers on ens han portat. Ja era hora que el Govern s'imposés d'una vegada i ho fes amb ma de ferro.

No som pas amics de la violència, però en aquests moments creiem que punir amb una dura es ço que ens cal.

Parlàvem adés, que internacionalment la diplomàcia ens ofegava. Ací podríem parlar idènticament. Les diplomàcies de partit i les concomitàncies d'ordre doctrinari, han fet aquest desordre que hem vist fins ara. Fets sagnants arreu, bandoleres de tota mena, i arbitrarietats a dojo. I això en nom   d’una revolució i per gent que sarcàsticament es diuen antifeixistes.

Ara hauríem de lluitar amb dos enemics. El que vol trencar les valles del front, i el que conviu amb nosaltres fent la contrarevolució amb els seus actes d'indisciplinat. El poble però els sabrà vèncer a tots dos. emprant els mitjans que siguin. Prou llàgrimes i prou sang s'ha vessat ja damunt la nostra terra per què tinguem encara de vessar-ne més.

No hay comentarios: