miércoles, 3 de febrero de 2021

El Dia, edició de dilluns 01 de març de 1.937, pàg. 2

PRÓXIMA OBERTURA DEL LABORATORI PSICOTÈCNIC

En aquests moments en què la cultura tendeix a dirigir-se per rutes quasi inèdites dintre el camp de la pedagogia del nostre país, una institució com la del "Laboratori Psicotècnic de l’Oficina d’Orientació i Selecció Professional" es feia imprescindible.

Aquesta “Oficina” ja actuava anteriorment però les seves activitats es circumscrivien a aquells alumnes matriculats a l’Escola Industrial. El nostre Ajuntament, a proposta del Conseller Regidor de Cultura i de la Comissió del ram, ha cregut de summa importància l’ampliar el volum de les activitats que li són peculiars incorporant a la mateixa tores les atencions i serveis que afecten a l’ensenyança primària de la nostra ciutat, prenent amb aquesta dilatació de funcions tal volada l’ “Oficina d’Orientació i Selecció Professional", que ha estat precisa l'habilitació de tot un immoble capaç per a contenir les nombroses dependències que es requereixen per al bon funcionament de la mateixa. L'edifici on tindrà la residència l'Oficina, esta emplaçat ; al carrer de J. Pomés, 20.

Entre les múltiples i més importants activitats que ha de desplegar el Laboratori Psicotècnic de la Oficina d’Orientació i Selecció Professional destaquen les següents que detallem per tal de donar una succinta idea de la transcendent missió que està cridada a portar a terme: observació metòdica i regular dels infants, establint-ne llur fitxa mèdica i psicotècnica; vetllar per la higiene escolar a fi d’evitar la propagació epidèmica dintre les escoles, advertir als pares dels gèrmens de la malaltia de llurs fills, informar els mestres dels procediments de tracte especial, d’acord amb les característiques de l’infant; observació i dictaminació dels infants anormals i malaltissos, dels nois “difícils”; higiene mental, orientació professional mitjançant diagnòstic de les aptituds i capacitat, selecció professional, psicotècnica comercial i industrial, informació, etc.

No hay comentarios: