viernes, 12 de febrero de 2021

El Dia, edició de dilluns 08 de març de 1.937, pàg. 2 i 3

IMPORTANTS DISPOSICIONS DEL CONSELL MUNICIPAL DE TERRASSA.

La Presidència del Consell recollint el sentir unànime de totes les organitzacions sindicals i polítiques que composen aquest Consell municipal, el qual sentir és el de crear un ambient d'austeritat a la rereguarda, que a la vegada sigui de compenetració amb la lluita i el sacrifici que es porten a terme en l'hora actual, contribuint així a establir una veritable moralitat revolucionària d'acord amb les circumstàncies.

FAIG AVINENT:

Primer.─ Tots els CAFES, CASINOS, BARS i SIMILARS, hauran de tancar llurs establiments sota el següent horari:

De dilluns a divendres, a les onze de la nit, i els dissabtes i diumenges, ho faran a les dotze de la nit.

Els CINEMES, TEATRES i altres espectacles públics, BALLS PÚBLICS o d'ENTITATS RECREATIVES, hauran de fer-ho obligatòriament a les 12 de la nit, sense excepció.

Les CASES DE PROSTITUCIÓ venen obligades a tancar les portes a les nou de la nit de tots els dies.

Segon.— Queda terminantment prohibit jugar diners en jocs, siguin de la classe que siguin.

Tercer.─ Així mateix es prohibeix la celebració d’Espectacles i festes de cap mena a la via pública, àdhuc els de caire benèfic.

Els festivals que s’organitzin com espectacle públic , inclús els de beneficència, hauran d’ésser autoritzats per la Comissió Municipal de Cultura, mitjançant presentació de la corresponent sol·licitud en la qual haurà d’expressar-se el programa del mateix, havent d’ésser en tots els casos avalada per la Comissió de Seguretat i en el seu defecte per la Delegació d’Ordre Públic, sense el qual requisit no serà vàlida.

Quart.─ A la publicació de la present nota, hom donarà immediatament exacte compliment del què en el mateix es disposa, i tota contravenció serà sancionada amb el màxim rigor, establint-se a l'efecte l'oportuna vigilància.

El que es posa a general coneixement dels interessats als efectes que s'escaiguin.

NOTA DEL SINDICAT SANITARI DE LA U. G. T.

El Sindicat Sanitari de la U.G.T de la nostra ciutat està de dol, i ha de lamentar la pèrdua del doctor Joaquim Carrera i Font, metge internista remarcable i eminent tisiòleg.

Als inicis de l'exercici de la seva professió, conegué moltes dificultats per obrir-se pas i després d'un penós pelegrinatge en diversos pobles catalans, vingué a establir-se a Terrassa, on des de bon principi tingué la idea de crear una gran mútua que satisfés les necessitats del proletariat terrassenc posant a l'abast de tothom una assistència acurada i amb el mínim de despeses possibles.

En el terreny polític, fou un dels fundadors a Terrassa d'Acció Catalana Republicana, passant més tard a l'Esquerra que el seleccionà per a regidor, càrrec en el qual el sorprengué el 6 d'octubre, sofrint persecucions i empresonament més tard, i per motius de salut i a l'ensems, per desenganys rebuts renuncià al càrrec, no reapareixent fins la constitució del Comitè Sanitari, en ei que ostentà la representació del P. O. U. M., càrrec en què el sorprengué la malaltia que l'ha portat a la fi que avui lamentem.

La seva vida plena de dificultats, el seu esperit inquiet, i sobre tot les vicissituds passats des de que actuà en la vida política de la nostra ciutat. és molt possible que preparessin el terreny a la llarga i dolorosa malaltia que ha sofert, el fi de la qual preveia amb la claredat d'un bon clínic i amb una fermesa poc comú, mantenint el ple coneixement del seu estat fins l'instant de la seva mort.

El Sindical Sanitari de la U. G. T. aprofita aquesta luctuosa avinentesa per a testimoniar a la dissortada vídua i els familiars llurs, el testimoni del més sentit pésam.

La Junta.

NOTA DELS SINDICATS DE RABASSAIRES I SINDICAT DE CAMPEROLS C. N. T.-

Aquests Sindicats de productors del camp tenim a bé assabentar a tot el públic de Terrassa, que ens ha estat concedit per part del Consell Municipal d’aquesta ciutat el control i subministració de tot el vi que es consum a la nostra ciutat començant dita concessió el dia 8 del present.

Per tant tots els que fins ara es dedicaven al subministrament del vi al públic, els és indispensable posar-se d'acord amb la Comissió de Control del Vi composada per membres dels dos Sindicats de Camperols C. N. T. i Rabassaires. Tant les Cooperatives de Consum com els comerciants i establiments que no hagin seguit els tràmits pertinents d'acord amb les nostres organitzacions no els serà permès exercir el seu negoci seran sancionats per les autoritats.

El poble consumidor en general en quedarà beneficiat d'aquesta bona col·lectivització del vi puig que els dos Sindicats de treballadors del camp son garantia de la bona qualitat del vi, de serietat i responsabilitat. sempre pel bé del poble al qual tots pertanyem.

NOTES D'AMICS DE LES ARTS.

Aquesta nit, a dos quarts de deu, tindrà lloc la sisena, emissió de "Les Arts, al servei del Poble", que Amics de les Arts dóna cada dilluns per mitjà; del micròfon de Ràdio Terrassa. En aquesta emissió hi llegirà uns interessants articles del camarada Pere Vigués, sobre la hi llegirà un interessant article de la personalitat d'un popular literat català.

Amics de les Arts prega a tots els cartellistes que prengueren part en el Concurs de Cartells Antifeixistes organitzat, per l'entitat les obres dels quals no obtingueren els primers premis, vulguin passar a recollir-les el més prompte possible.

Ahir diumenge fou molt visitada Exposició de pintures del gran artista revolucionari Gustau Cochet. Totes les obres exposades, demostradores de l'afinat esperit del que les ha creat, tan íntimament lligat amb les aspiracions proletàries, foren lloades en extrem pel gran nombre de persones que desfilaren pel saló d'Exposicions de l'entitat.

Gustau Cochet, a més d'aquesta exposició, que cal remarcar, és feta en caràcter benèfic, oferirà el proper dimecres a les 10 de la nit, una interessant conferència, sota el tema: "L'Art i la Revolució", a la qual podran assistir tots aquells terrassencs que sentin interès per les inquietuds artístiques del moment.

No hay comentarios: