viernes, 26 de febrero de 2021

Front, edició de dimecres, 17 Març 1937, pàg. 2

“FRONT” petit

Ahir, per circumstàncies obligades, degut a una modificació en la impremta; FRONT apareixia en el seu tamany inicial. Aquesta reducció de tamany durarà alguns dies, els més indispensables, per fer possibles les millores projectades.

FRONT, nascut a l'escalf de les Jornades de juliol, primer portantveu a la nostra ciutat de la Revolució, va ésser molt ben rebut per la classe treballadora de Terrassa. Cada nit, esgotava ràpidament el seu important tiratge. Hom veia un interès a obtenir-ne un exemplar per part de moltíssims treballadors que trobaven a través dels articles que contenia, reflectides tes seves ànsies d'alliberament social...

FRONT, en aquella època, era un diari, però era per damunt de tot, un full de combat. Era l'avantguarda de la Revolució. A través de FRONT, s'orientava a la classe treballadora sobre els problemes més immediats. Recordem la publicació d'uns projectes de reglament dels Comitès de Control, que van ésser de gran utilitat en aquells moments en què els obrers s’havien de fer càrrec de les Industries abandonades pels patrons.

l, per què no dir-ho? FRONT en aquells dies agitats, en què tots els militants del Partit portaven damunt seu una tasca feixuga, apareixia al vespre, passés el que passés, saltant per damunt de tots els obstacles.

El format del nostre diari, ahir ens recordava aquells temps d'eufòria revolucionària, aquells dies agitats, febrosos, plens de confiança en el futur que davant seu tenia la classe obrera. I ara en tornar circumstancialment a tenir a les mans FRONT en tamany petit, veiem com quatre mesos després, la Revolució ha fet marxa enrere, sabotejada pels arribistes de tota mena, que a darrera hora s'han fet revolucionaris per fer la contrarevolució.

FRONT ens recorda moltes cotes. I FRONT continuarà parlant al poble i escrivint-les des del punt de vista proletari. La història no serà deformada.

AVÍS ALS INSCRITS AL CURS DE RUS

La Comissió de Cultura d’aquest Ajuntament assabenta als inscrits als cursos de Rus, els quals detallem a continuació, que passin per les oficines del servei de Cultura per tal de fer efectiu els drets de matrícula i els serà lliurat el corresponent document que acreditarà la seva inscripció als esmentats cursos lliures de llengua Russa.

Josep Macias Puig, Josep Torres Marbà, Lluís Panadés Rádua, Frederic Gonzalez, Josep Garriga Torrés, Antoni Vitó Codina, Francesc Poses, Joan Ullés, Miquel Alabern, Gregori Andreu, Frederic Montblanc, Manuela Ramos, Ramon Querol, Isidre Rovira, Antoni Marimon, Jaume Meya, Francesc Carreras, Pere Solà, Joan Prunés, Francesc Aliert.

L'esmentada Comissió, a fi d'estimular l'alumne, acordà fer la devolució íntegra de la inscripció, sempre que pel seu comportament i regularitat a l'assistència se'n faci creditor.

EL FESTIVAL DE DIUMENGE AL CENTRE EXCURSIONISTA

La magnífica exposició de fotografies Pro Hospitals de Sang i creu Roja local, que ha organitzat el Centre Excursionista de Terrassa, continua essent oberta i visitadíssima.

S'espera que el festival de clausura, que es celebrarà el proper diumenge, dia 21, a les 4 de la tarda, es veurà tan concorregut com l’exposició.

En ell s'hi celebrarà el sorteig de les fotografies, es farà un conjunt de belles projeccions, i es passaran alguns films i projeccions magnífics.

DISPENSARI D'URGENCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC

En les darreres vint-i-quatre hores s’han registrat els següents accidents:

Lluís Gania, de 28 anys d'edat, el qual ha estat curat de contusió i escoriacions de genoll esquerra, a causa d’una caiguda. Ha estat portat al seu domicili de la capital.

També ha estat assistit d'esgarrapades que li va produir un gat a les cames, Jacint Huguet de 40 anys d'edat, i domiciliat al carrer Mas Adei, 28.

Francesca Heredia, de 55 anys d'edat, ha estat guarida <<<il·legible>>> braç dret, contusió al front, amb fort equimosi i magullament general. Ha estat hospitalitzada.

En el Sanatori Mèdic Quirúrgic (Dispensari del Dr. Josep Cantó Ribot, especialista en malalties de gola, nas, orelles i ulls) s'han efectuat des del dia 3 al 12 de març, 147 visites i a més; les operacions següents:

Pere Verderi: Laringitis aguda.

Paquita Utiel: Hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides.

Marina Mitjavila; Hipertròfia amígdales i vegetacions adenoides.

Julita Costa: Periamigdalitis.

Maria Vidal: Rinitis Hipertròfia.

UNA PERTORBADA INTENTA SUICIDAR-SE

Fa pocs dies que Matilde Sanahuja de vint-i-cinc anys, domiciliada a Pantà, 107, pretengué suïcidar-se i amb un ganivet s’ocasionà diverses ferides a l’estómac.

Hom ha pogut comprovar que tenia les facultats mentals pertorbades i després d’ésser guarida de les seves ferides, ha estat traslladada a l'Institut Frenopàtic de Sant Boi del Llobregat.

No hay comentarios: