lunes, 1 de febrero de 2021

El Dia, edició de divendres 26 de febrer de 1.937, pàg. 2 i 3

LES DECLARACIONS DE SALARIS.

La Conselleria d'Economia té a bé recordar als Consells d'Empresa; Comitès de Control; Estaments oficials, Caps d’indústries i tots altres comerços així com els camperols, que resten solament 4 dies del termini, concedit per al lliurament a aquesta Conselleria (Departament de Treball i Control d’Economia) de la Declaració jurada dels salaris setmanals objecte de la nota publicada la setmana passada als diaris locals.

TRADICIONALISTA DETINGUT.

Les brigades del Departament d'Investigació, han practicat la detenció de Ramon Balada Argelich, domiciliat al carrer de Miquel Vives, 94.

Aquest individu havia pertanyut al Círcol Tradicionalista i sembla que actualment desenrotllava activitats sospitoses, de caràcter feixista.

Una vegada detingut, ha estat posat a disposició del cap dels serveis d’Ordre Públic, camarada Eroles.

NOI QUE FUIG DE CASA SEVA.

S'ha presentat a la Comissaria de Policia, Magdalena Giménez i Giménez, de 40 anys d'edat, quo viu al carrer de les Milícies Catalanes, 50.

Una vegada allí, ha manifestat que des del dia 23, a les 8 del matí, es troba absent de casa seva el seu fill Francesc, de 17 anys d'edat, natural d'Almeria.

Sembla que ha abandonat el seu domicili, degut a què portava la intenció d'enrolar-se a les milícies antifeixistes per tal d'anar a lluitar al front.

DONATIU DELS OBRERS DE LA SECCIÓ CARRETERES.

Els obrers de la Secció Carreteres han lliurat a aquesta Conselleria de Defensa, Departament de Guerra, sis dotzenes de mitjons i sis dotzenes de camisetes, a profit de les Milícies.

AVÍS DE LA CONSELLERIA DE DEFENSA :: SORTIDA D'UN CORREU CAP AL FRONT.

Es posa en. coneixement, de tots els familiars, dels milicians sortits de la Caserna de l'Exèrcit Popular (abans Escolapis), que a partir de dimarts vinent, sortirà un camió correu cap al front.

Recollida de paquets al Comitè de Control del Quartel.

INTERESSANT CONFERÈNCIA A CÀRREC DEL PROFESSOR BLANXART.

Patrocinada per la: Conselleria d'Economia, tindrà lloc el propvinent diumenge, a les 11 del matí, en el Saló de Sessions de l'Ajuntament d'aquesta ciutat, una conferència a càrrec del professor Daniel Blanxart, el qual donarà a conèixer els resultats dels treballs i experiments efectuats fins la data respecte l'aprofitament industrial de la fibra de la ginesta.

La Conselleria d'Economia, invita a tot el personal tècnic de la indústria tèxtil de la nostra ciutat a l'esmentada conferència, que el professor Blanxart dedica especialment a dits elements, atès el caràcter eminentment tècnic de la mateixa.

MOLT IMPORTANT.

Es recorda a tots els militants del partit, l'obligació que tenen de personar-se i freqüentar sovint la Secretaria general del nostre Radi, per tal d'estar al corrent de les consignes dels moments actuals.

No oblideu que les hores són greus i que l'organització encertada pot contribuir eficaçment a la victòria.

SINDICAT DEL RAM DE LA FUSTA U. G. T.

Aquest Sindicat assabenta a tots els seus afiliats i simpatitzants, que demà dissabte dia 27, a les cinc de la tarda, tindrà lloc una conferencia a càrrec del company Sebastià Flo, desenrotllant el tema: "Plasmació d'una economia".

La Junta del Sindicat del Ram de la Fusta, recomana l’assistència aquest acte, que tindrà lloc en el saló d’actes de la U. G. T., Milícies Catalanes, 48.

No hay comentarios: