martes, 9 de febrero de 2021

Front, edició de divendres, 5 Març 1937, pàg. 2

EL MÍTING DE DIUMENGE AL MATÍ DEL FRONT DE LA JOVENTUT RËVOLUCIONARIA

Han estat ja designats els oradors que han de prendre part al míting juvenil, que el Front de la Joventut Revolucionària celebrarà el proper diumenge, a dos quarts  d’onze del matí al cinema la Rambla, i que forma part de la diada “pro moral de guerra”.

Parlaran per l’ «Agrupació de Dones Lliures», Soledat Estorac; per Agrupació d’Estudiants Comunistes, F. Plana; per Agrupació de Consciències Lliures, J. Azaña; per Joventut Comunista Ibèrica, Wildebald Solano i per Joventuts Llibertàries, Giner García.

Hi seran tractats els temes més palpitants de l’actualitat: la qüestió de la guerra, de l’exèrcit, del comandament únic, de la mobilització militar i de la rereguarda, de la necessitat de fer paral·lelament a l’acció bèl·lica, la transformació econòmica i social del nostre país, etc.

Treballadors ! Per una moral de guerra ! Per vèncer el feixisme i realitzar la Revolució ! Assistiu al míting de diumenge.

UNA DELEGACIÓ COMERCIAL DE LA U. R. S. S. VISITÀ AHIR LA NOSTRA CIUTAT

Ahir matí, varen arribar a la nostra ciutat, procedents de Barcelona, una delegació comercial del consolat de la U. R. S. S., que acompanyats per alguns membres de les organitzacions sindicals i oficials varen visitar les fàbriques Rossell, S. A., S. A de Pentinats i Filatures de Llana, Fontanals, Aymerich, Amorós ,i Torredemer.

Els visitants, varen quedar altament satisfets de la seva visita i retornaren a Barcelona.

L'IDIOMA DE LÉNIN A L'ABAST DELS TERRASSENCS

Pot assegurar-se quasi que seran completament coronades per l’èxit les gestions que s’estan portant a terme pel Conseller Regidor de Cultura i per la Comissió de la seva Presidència, a l’objecte que la nostra ciutat sigui la primera ─deixant de banda la capital cap i casal de Catalunya─ en la que facin cursets per a l’aprenentatge del Llenguatge de la U. R. S. S.

Per tal que tots els obrers interessats a augmentar la seva cultura incorporant al seu bagatge intel·lectual el coneixement del rus tinguin manera d’estudiar-lo, projecta dividir en dos grups o tandes d’alumnes matriculats al curset: l’un, que tindrà classe dos dies feiners per setmana, i de 8 a 9 del matí, i l’altre els dies festius dissabte i diumenge, de tres a quatre de la tarda el primer i de deu a onze del matí el segon.

La matrícula serà restringida a un nombre no superior a cent alumnes compresos entre els dos grups o tandes i de cap manera no serà alterada aquesta xifra topall per tal com en sortiria perjudicada l’eficiència de l’ensenyament de la llengua dostoievskiana.

De consegüent, els interessats cal que s’apressin a formular la seva inscripció i segueixin atentament les notes que respecte d’aquest Curset en projecte apareixeran a la premsa local diària en les quals hom concretarà la forma, manera i lloc on es desenvoluparà el mateix.

L’EXPOSICIÓ SORTEIX DE FOTOGRAFIES AL CENTRE EXCURSIONISTA

Demà dissabte, a les sis de la .tarda, s'obrirà l’exposició sorteig de fotografies i dibuixos que ha organitzat el Centre Excursionista de la nostra ciutat a profit de la, Creu Roja i l'Hospital, locals.

Aquesta exposició, que serà sens dubte la més interessant de quantes s'han celebrat a la nostra ciutat, ha estat realitzada gràcies a la col·laboració activa de la Secció de Fotografia del Centre Excursionista, i de la Secció Femenina, i en general de tots els associats, que amb el seu donatiu, han volgut que resultés un èxit per l’entitat organitzadora.

Es de creure que, donat el fi benèfic que persegueix el poble de Terrassa, acollirà favorablement aquesta manifestació fotogràfica i hi col·laborarà comprant números del sorteig.

D'UN PASSAT FESTIVAL DE LES J.J. L.L

En el passat festival organitzat per la F. L. de J.J. L.L., hi prengué part una, parella de ball, la qual va executar uns números que no estaven en consonància amb el sentit moral de l'organització.

Per tant, interessa fer constar que la causa d'això, fou degut a una mala interpretació del sindical d'espectacles públics de Barcelona, on es demanà una parella de balls clàssics, fent venir aquesta parella de balls de saló.

Quedant vostres de la causa de la llibertat.

Per la Federació Local de Joventuts Llibertàries,

El Secretari, M. BOLOIX.

UNA ADHESIÓ A LA DIADA "PRO-MORAL DE GUERRA”

El Consell d'Empresa dels Cinemes socialitzats, adherint-se a la setmana de les joventuts, projectarà a les pantalles dels seus locals, els següents films del moment: “Aguiluchos de la F.A. I" , '"Por tierras de Aragón" (estrena) i "Bajo el signo libertario".

D’INTERÉS ALS ESTABLIMENTS EXPENEDORS DE COMESTIBLES

La Conselleria Municipal de Proveïments fa avinent l'obligació ineludible. que tenen tots els establiments expenedors de comestibles, de vendre al públic tots els queviures envasats, o sigui llet condensada i conserva de tota mena, un sol pot i obert, a fi i efecte d’evitar l’acaparament de dits articles.

Així mateix prega siguin acatades totes les disposicions que en aital efecte es publiquin, del contrari els infractors de les mateixes, seran sancionats.

NOTA DE LA CONSELLERIA D’ECONOMIA

Departament de Treball

Es posa en coneixement de tots els treballadors de Terrassa i el seu terme municipals, del grup professional de les indústries de la Construcció, que es troben en atur forçós, que passin el més aviat possible per aquesta Oficina coordinadora.

ACTIVITATS D'”AMICS DE LES ARTS"

Ahir dijous quedà closa l'exposició de Cartells antifeixistes que tan gran èxit ha aconseguit i tan visitada ha estat en tot moment.

Dissabte vinent, "Amics de les Arts" obrirà una altra exposició en la qual seran presentades les obres del gran artista revolucionari Gustau Cochet, pintor que està considerat com un dels més grans valors que han sabut. registrar amb enorme encert les inquietuds proletàries a les teles, per mitjà dels més bells colors.

Aquest pintor, a la vegada destacat conferenciant, com ha vingut demostrant-ho amb les seves interessants dissertacions sobre el micròfon de les emissores barcelonines, el proper dimecres, a dos quarts de deu en punt, oferirà una interessant conferència a base del tema "L'art i la Revolució".

"Amics de les Arts" ha rebut ja alguns contes destinats al Concurs que n'ha organitzat, de caire social, ço que fa preveure que el mateix esdevindrà un èxit.

"Amics de les Arts" recorda que el proper dia 15 acaba el termini d'admissió de contes per al mateix.

PER A DISSABTE, REUNIÓ GENERAL DE LA JOVENTUT COMUNISTA IBÉRICA

Per a dissabte al matí a les onze, són convocats tots els afiliats a la Joventut Comunista Ibèrica, a la reunió general que es celebrarà al local social, Joaquim Maurin, 40, per tal de tractar de la següent ordre del dia:

Primer.—Front de la Joventut Revolucionària.

Segon.—Informe de la Conferència Agrària del Partit.

Tercer.—Joventuts Cooperatistes.

Quart.—Assumptes generals.

L'assistència és obligatòria per a tots .els afiliats.

 

No hay comentarios: