jueves, 11 de febrero de 2021

Front, edició de dissabte, 6 Març 1937, pàg. 2

Tasques de la joventut revolucionaria

Sembla que a la nostra ciutat, s'ha operat un desvetllament en la consciència i en els actes de la joventut que sent i viu la Revolució.

Dies enrere publicàvem un document que havien adreçat al Consell Municipal, demanant l’adopció de certes mesures encaminades a crear a la rereguarda un ambient d'austeritat en consonància amb els moments que passem. Desprès s'ha anat a la constitució del Front de la Joventut Revolucionària i s'ha emprés una intensa tasca de propaganda, de cara principalment a crear una moral de guerra, a fer sentir, a la nostra disbauxada rereguarda que hi ha companys nostres que es juguen la vida al front per defensar-nos de la grapa del feixisme criminal.

Es clar que la posta en pràctica de les consignes dels joves revolucionaris topa amb serioses dificultats. Ja no són solament les qüestions de tipus econòmic, inevitables en tota transformació, sinó també la crítica dels que voldrien mantenir a desgrat de tot I ‘aspecte frívol que està tan en boga entre nosaltres.

Per això és d'aplaudir la lasca que s'han imposat les nostres joventuts i cal esperar que tindran l'escalf de tots els treballadors que senten la lluita contra el feixisme i per la constitució d'una nova societat.

MAS

DEMÀ, A DOS QUARTS D'ONZE, MÍTING DEL FRONT DE LA JOVENTUT REVOLUCIONARIA AL CINEMA LA RAMBLA

Demà es celebrarà a la nostra ciutat una diada "pro moral de guerra"; organitzada pel Front de la Joventut Revolucionaria.

Al matí es celebrarà un grandiós míting en el Cinema La Rambla, en el qual hi prendran part oradors de les diferents organitzacions que formeu aquest Front, els quals tractaran els assumptes de més palpitant interès per a la Joventut, en els moments actuals.

Tots els joves que sentiu la responsabilitat històrica que els .recau, aniran en massa a escoltar la veu de la Joventut Revolucionària. Tots els treballadors conscients, prestaran la seva col·laboració a aquest acte juvenil. Tot Terrassa honorarà la memòria dels caiguts i prometrà lluita fins a la fi.

Pel triomf en la guerra ! Per la realització de la Revolució !

Assistiu tots al míting de demà en el Cinema La Rambla.

AQUESTA TARDA HA ESTAT OBERTA L'EXPOSICIÓ SORTEIG DE FOTOGRAFIES DEL CENTRE EXCURSIONISTA

Aquesta tarda, a les sis, haurà tingut lloc l'obertura de l'exposició sorteig, que a benefici dc l’Hospital i de la Creu Roja locals, ha organitzat el Centre Excursionista en el seu nou local de l'Avinguda Durruti (abans Nord).

Tot fa preveure que, donat el fi benèfic d'aquesta manifestació fotogràfica, el poble de Terrassa veurà amb entusiasme l'esforç que representa la realització d'aquest conjunt i col·laborarà a la finalitat del mateix.

PERSONES QUE HAN DE PASSAR PER LA CREU ROJA

Ignorant l'actual parador de les persones que més avall es mencionen per no haver-les trobat en el domicili que anotaren al donar per mitjà del Comitè Local de la Creu Roja notícies de familiars seus, per la present nota se'ls comunica que poden passar pel domicili de la Institució, qualsevol dia de set a vuit del vespre.

Maria Ignàsia Aramburu, Volta, 5.

Joaquim Olano, Rambla Egara, 257, b.

Júlia Mora Arbiol, Rambla Jaume Compte, 52, primer.

FESTIVAL BENÈFIC

Avui dissabte, a les 10 de la nit, tindrà lloc al local que fou Escola Municipal de Música (Plaça Verdaguer) una vetllada teatral a profit dels Hospitals de Sang de la nostra ciutat. En aquesta festa, organitzada per la Secció Femenina del Grup Egara, es representarà l'obra en tres actes d'Ignasi Iglésies, "El Cor del Poble" i la comèdia en un acte, "La Porteria".

L'entrada serà lliure i es procedirà durant l'intermedi al sorteig de diversos objectes d'art.

UNS CIUTADANS HONRATS

Els ciutadans Ramon Morera i Trullàs, que viu al carrer Escultor Armengol; en Marià Sabater i Pana, domiciliat al d'Arquímedes, 18; el noi Pere Laquier i Muntell, afocat al carrer Infant Martí, 7a, varen trobar un moneder amb alguns bitllets de paper moneda i un carnet que seran immediatament lliurats a aquell que pugui demostrar que n'és el seu propietari.

També la nena de vuit anys, Carme Rusa Martínez, habitant al carrer d'Ignasi Iglésies, 67, ha trobat a la via pública una quantitat en metàl·lic a disposició del que acrediti ésser-ne el seu propietari.

Tots aquests efectes romanen dipositats a la Comandància Municipal.

TROBALLA D'OBJECTES RELIGIOSOS

En un registre efectuat al carrer Monturiol, 4, a la casa de Francesc Bruisan, han estat trobats varis objectes religiosos, entre ells, una Imatge i altres coses del mateix caràcter.

Aquest registre, l'han efectuat les patrulles  d'investigació d'aquesta ciutat.

ELS ACAPARADORS DE QUEVIURES

Es continua trobant-se queviures clandestins en els escorcolls practicats per les Patrulles d'investigació, aquests excel·lents camarades que treballen amb entusiasme i zel; en bé de la causa revolucionaria.

Avui li toca el torn a la casa número 139 del carrer de Viveret, propietat de Pere Marcet, el qual ha donat per resultat, el següent: 55 pastilles de sabó, 12 paquets d'escames, 30 llaunes de conserva, 18 rajoles de xocolata i 30 quilos d'arròs, fideus, cigrons i altres articles alimentaris, els quals han passat al Sanatori Mèdic Quirúrgic.

També s'han lliurat articles alimentaris, per valor de 1.000 pessetes, que han estat cobrades per una penyora imposada al ciutadà Ramon Carrera, que viu a la Plaça de la Creu (tocineria), al qual se li ha imposat una penyora de .2.000 pessetes. D'aquestes, mil, les ha fet efectives en metàl·lic les quals han estat lliurades a la Conselleria d'Assistència Social i les altres mil, s'han cobrat amb gèneres alimentaris, tal com esmentem més amunt.

EL CONTROL I SUBMINISTRE DEL VI

Nota dels Sindicats de Rabassaires i Sindicat de Camperols (C. N. T.)

Aquests Sindicats de productors del camp tenim a bé assabentar a tot el poble de Terrassa, que havent-nos estat concedit, per part del Consell Municipal d'aquesta ciutat, el control i subministració de tot el vi que es consum a la nostra ciutat, començant el dia 8 del present.

Per tant, tots els que fins ara es dedicaven al Subministre del vi al públic, els és indispensable posar-se d'acord amb la Comissió de Control del vi, composta per varis membres dels dos Sindicats de Camperols, C. N. T. i Rabassaires, tant les Cooperatives de consum com els comerciants i establiments que no hagin seguit els tràmits pertinents d'acord amb nostres organitzacions, no els serà permès exercir el seu negoci, essent sancionats per les autoritats.

El poble consumidor en general en quedarà beneficiat d'aquesta nova col·lectivització del vi, puix que els dos Sindicats de treballadors del Camp són garantia de la bona qualitat del vi, de serietat i responsabilitat, sempre per al bé del poble al qual tots pertanyem.

GENERÒS DONATIU

Ens comuniquen, de la Conselleria Municipal de Defensa, mitjançant certificació datada, a 2 del corrent, que els obrers del "Condicionament Terrassenc" de la nostra ciutat han fet donatiu a la susdita Conselleria, de la quantitat de 1.000 pessetes a profit de les milícies antifeixistes.

Admirable gesta, la dels treballadors del "Condicionament Terrassenc".

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC-QUIRÚRGIC

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Francesc Ruiz, de 18 anys d'edat, amb domicili al carrer .Salvador Seguí, 57, el qual presentava, segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, una ferida de metralla al genoll dret.

Josep Vilaplana, de 5 anys d'edat, ha estat guarit de ferida inciso-contusa regió frontal a causa d'una caiguda. Després d'assistit, ha passat al seu domicili. Baix Plaça, 29.

DONATIU

El Sanatori Mèdic-Quirúrgic ha rebut un donatiu de 250 pessetes, del Dr. Joan Claveria, generós despreniment que aquest metge ha fet per a despeses generals, que agrairíem tingués forces imitadors. .

REVISIÓ DE PESOS I MESURES

Es posa en coneixement del públic que durant els dies 8, 9, 10, 11, 12, 15 i 16 del corrent mes i hores de 10 a 13 i de 15 a 18, es procedirà en aquest terme municipal a la visita periòdica de comprovació de pesos i mesures i aparella de pesar mètric decimals.

Aquestes operacions es realitzaran en els baixos del mercadal de la Independència.

ESCORXADOR PÚBLIC

Caps de bestiar sacrificats a l'Escorxador Públic d'aquesta ciutat durant el passat mes de febrer:

Llaner, 1.020 caps; 12.053 quilos.

Cabrum, 133 caps; 3.860 quilos.

Boví, 164 caps; 29.445 quilos.

Porcí, 810 caps; 75.234 quilos.

CARTA OBERTA

Espectacles que cal evitar

D'un llarg període de temps ençà venim demanant fermament convençuts de que sense ella no anirem enlloc: UNITAT.

Unitat en el front revolucionari, unitat entre les dues grans sindicals, unitat així en el front com en la rereguarda.

Doncs bé, sabem de persona ben informada l'espectacle donat per persona qui-sap-la significada d'una sindical, el passat dimecres, durant una entrevista tinguda lloc a l'estatge de la "Indústria Flequera Socialitzada”.

No esmentarem el fet, però cridem l'atenció de les autoritats competents, per tal que vetllin pel prestigi i moral del nou estat de coses que ens ha de portar al socialisme.

Des d'aquestes ratlles, protestem del fet i esperem que les nostres autoritats sabran prendre l'acord que creguin del cas per evitar que els mals espectacles no es repeteixin.

Uns obrers flequers.

EXCURSIÓ

L'excursió que diumenge passat havia d'efectuar la Secció Excursionista de l'Associació d'Alumnes i Ex-Alumnes de l'Escola Municipal d'Arts i Oficis de Terrassa (A. E. M. A. O. T.) a Les Castellasses i que es suspengué a causa del mal temps, tindrà lloc demà diumenge. L'hora de sortida serà a les sis del matí i d'enfront el seu estatge, Milícies Catalanes, 50.

ADVERTIMENT IMPORTANT DE L’ALCALDIA DE TERRASSA

Acordada en sessió del Ple Consistorial la concessió del control i distribució del vi en aquest terme municipal a favor de les organitzacions locals de camperols “Sindicat Agrícola Cooperatiu de Rabassaires" i "Sindicato de Campesinos", cal advertir que a partir dei dia 8 del mes que som, no podran fer-se entrades de vi usual dintre la zona fiscal d'aquest terme sense que vagin acompanyades de la corresponent guia o altre document lliurat o avalat per qualssevol de les dites organitzacions, així com tampoc no podran realitzar-se dintre de la població operacions de distribució ni de compra-venda de la dita espècie, per altres persones que no siguin les expressament autoritzades per les esmentades organitzacions sindicals.

La qual cosa aquesta Alcaldia, fa pública per a coneixement general.

No hay comentarios: