martes, 23 de febrero de 2021

Front, edició de dilluns, 15 Març 1937, pàg. 2

La manifestació

Un dia amb vent emmarca la manifestació d’ahir, que a dir veritat, resultà una manifestació i una contramanifestació.

La presa de Málaga pels feixistes, o la traïció de Málaga per part dels comandaments reials, ha estat el punt de partida d’una intensa ofensiva del reformisme per imposar, sota l’aparença del perill imminent, les seves particulars concepcions del que ha d’ésser la nostra lluita. Ells han volgut en tot moment, no ésser estridents, no parlar de revolució que podria despertar als nostres veïns demòcrates i al capitalisme internacional. Ells, o molts d’ells, voldrien fer una revolucioneta, de mica en mica i sense fer soroll, sobretot, sense dir-ne mai revolució. A l’empara d’aquesta concepció minimalista de la revolució, els agents de la burgesia maniobren hàbilment, per realitzar plenament la seva missió aturar la revolució i imposar la contrarevolució.

Per això una de les tasques que s’ha imposat de seguida el reformisme ha estat la d’impulsar la creació d’un exèrcit “popular” i en aquest popular, hi ha amagats tots els confusionistes imaginables. D’entre els seus afiliats n’hi ha alguns que creuen de bona fe, que encara que se’n digui “popular”, en realitat serà un exercit “roig”.

Però si no es responsabilitzen els comandaments, si la classe treballadora per mitjà dels seus representants directes no es pot controlar, aquest exèrcit està en vies de tornar-se contrarevolucionaris.

A Terrassa, el reformisme havia de fer també la seva tasca, i maniobrant havia organitzat una manifestació per ahir “Pro Exèrcit Popular i Comandament Únic”. Sortosament les organitzacions revolucionàries, en adherir-se a la manifestació desviaren la finalitat confusionista de la mateixa i donarem al seu contingut l’esperit de la classe treballadora de Terrassa, que no vol solament guanyar la guerra, sinó també fer la Revolució, com al capdavall dels parlaments hagué de reformar el conseller de l’Esquerra, Palet.

Terrassa, que ha donat un gran contingent de milicians al front, que ha pagat el seu tribut de sang en la lluita contra el feixisme, no vol de cap manera que els sacrificis realitzats puguin resultar estèrils per l’emancipació del proletariat.

AVÍS IMPORTANT SOBRE EL CARNET DE RACIONAMENT FAMILIAR

La Comissió Municipal de Serveis Públics fa avinent que assenyalades ja definitivament les dates en les quals es procedirà al repartiment del Carnet de Racionament familiar, tots els ciutadans de Terrassa hauran de tenir en compte les instruccions que a partir de demà, es donaran per la premsa i la Ràdio, i per altres mitjans de divulgació que aquesta Comissió Municipal consideri necessari per a la millor posta en marxa d'aquest important servei públic del racionament dels articles de primera necessitat.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIÇ-QUIRÚRGÏC

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Manuel Andrés, de 16 anys d'edat i amb domicili al carrer de Galileu, 12, que ha presentat, segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida, incisa-contusa a la regió frontal, a causa d'una caiguda.

Manuel Pastor, de 56 anys d'edat, que ha estat curat de ferida incisa al dit. Ha passat al seu domicili, carrer Esteve Mas.

Ha estat guarit de ferida contusa, regió frontal, el nen de 2 anys, Antolí Sanahuja, habitant al carrer del Pantà, 52.

Consol Orantes, domiciliada a la Carretera de Rellinars, ha presentat ferides contuses pavelló auricular segons temporal esquerre. Després d'assistida, ha passat al seu domicili.

PAGAMENT DE SUBSIDIS

Els familiars dels milicians de la columna "Roja i Negra" d'arma d'artilleria, que cobren llurs subsidis a aquesta ciutat, poden posar per la Conselleria de Defensa per tal de cobrar la primera quinzena de febrer.

OBERTURA DEL CURSET DE RUS

El proper dissabte, dia 20, a Ics 3 de la tarda, tindrà lloc al Saló dc Sessions de l'Ajuntament, l'acte inaugural dels dos cursets de Rus a càrrec del Professor Dubinsky i amb assistència de les entitats locals antifeixistes, amics de la U. R. S. S. i la Comissió de Cultura, organitzadora dels esmentats cursets.

Aquest acte promet ésser un èxit franc, tota vegada que serà públic.

"LES ARTS AL SERVEI DEL POBLE"

A dos quarts do 10 d'aquesta nit, tindrà lloc a Ràdio Terrassa, la setena emissió, que es desenrotllarà sota el següent programa:

Portada; Noticiari; Disc de “Andante de la casation", de Mozart, comentat; "Un escriptor popular, Puig i Ferrater", per Joan Duch i "Els sirgadors del Volga", de Giazounoff, disc comentat.

Aquesta emissió, com sempre, està organitzada per "Amics dc les Arts".

ES PRORROGA PER 7 DIES L'ADMISSIÓ DE CONTES PER AL CONCURS OBERT A "AMICS DE LES ARTS"

Atenent precs d'alguns associats en el sentit de prorrogar el concurs de contes obert per "Amics de les Arts" el termini d'admissió del qual acabava avui, la Junta Directiva de l'esmentada entitat ha acordat fixar-lo definitivament per el dia 22 del corrent.

Aquest ajornament no influirà en la data màxima en què caldrà fer públic el veredicte, el qual es donarà a conèixer tot el més tard el 15 d'abril proper.

HORARI DELS SERVEIS CLÍNICS I DE DISPENSARI MÈDIC-QUIRÚRGIC, MATERNITAT I CONSULTORI D'HIGIENE SOCIAL, CUINA POPULAR, CASAL DELS INFÀNTS "BUSQUETS" CONSELLERIA D'ASSISIENCIA SOCIAL I ADRECES DE LES ALCALDIES DE BARRI

SANATORI MÈDIC-QUIRÚRGIC

Plaça del Dr. Robert, 1 – Telèfon. 1300

Clínica Mèdica Homes, a càrrec dels doctors Boya i Gómez Fajardo.

Dispensari: dilluns, dimecres i divendres, de 4 a 5.

Clínica Mèdica Dones, a càrrec dels doctors Vinyals i Parellada.

Dispensari: dimarts, dijous i dissabtes, de 2 a 3.

Clínica Quirúrgica, a càrrec dels doctors Ferrer i Tarrés.

Dispensari del doctor Ferrer: dilluns i divendres de 9 a 11, i del doctor Tarrés: dimarts i dijous de 9 a 10.

Dispensari Mèdic Quirúrgic d'Urgència, a càrrec dels Drs. Sanmartin, Claveria, C. Maturana; Trinxeria, Gómez i Sala: tots els dies de les 8 del matí a les 8 de la vetlla.

Dispensari Antituberculós, a càrrec del doctor Allué: dilluns, dimecres i divendres, de 9 a 10.

Dispensari de Cardiologia, a càrrec del doctor Domènec: dimarts dijous i dissabte de 9 a 10.

Dispensari de Ginecologia, a càrrec de la dra. Bracons: tots els dies de 12 a 1

Dispensari d'Oftalmologia i Otorrino-Laringologia, a càrrec del doctor. Cantó i Ribot: tots els dies feiners de 6 a 8 de la vetlla, menys el dijous que opera de 10.a 12 del matí.

Dispensari d'Electrologia Mèdica, Raigs X, a càrrec dels doctors Claveria i Boada: tots els dies feiners de 10 a 11 del matí i de 4 a 5 de la tarda.

Laboratori d'Anàlisis Clínics, a càrrec del doctor Palet: tots els dies feiners, de 11 a 12;

MATERNITAT

Unió, 36 - Telèfon, 1747

Dispensari de Puericultura, a càrrec del doctor Durán; tols els dies de 12 a 1.

Dispensari de Tocologia, a càrrec del doctor López Aries: tots els dies de 6 a 8.

CONSULTORI D'HIGIENE SOCIAL

Màrtirs del 6 d'Octubre.2. Telèfon, 2441

Dispensari de Venereologia, a càrrec del doctor Fernández Pellicer: dimarts i divendres, de 6 a 9 del vespre.

Dispensari de Dermatologia, a càrrec del doctor C. Maturana: tots els dimecres de 4 a 5 de la tarda.

CONSULTORI PER ALS REFUGIATS

Plaça del doctor Robert, 1 Telèfon, 1300

Dispensari de Medicina i Cirurgia General, a càrrec del doctor Gómez Fajardo: tots els dies feiners de 4 a 6 de la tarda. Per a visitar a domicili, encàrrecs al Consultori abans de les deu del mati i per telèfon, al 1300.

CUINA POPULAR

Matí, de 10 a 1. Tarda, de 5 a 8.

CASAL DELS INFANTS "BUSQUETS"

Matí de deu a una, tarda de 4 a 7. Hores d'entrada dels Infants: matí a les 9, sortida a les cinc de la tarda.

CONSELLERIA D'ASSISTÈNCIA SOCIAL

Matí, de 11 a 1; tarda de 6 a 8.

ALCALDES DE BARRI

Districte primer:

Miquel Carantela Baltà, Pi i Margal, 192.

Districte segon:

Joan Pons Singla, Martí Alegre, 20.

Districte tercer:

Sebastià Masdeu, Vallparadís, 56

Districte quart:

Ramon Guitart, Watt, 112.

Districte cinquè:

Joan Sabater Iglésies, Gran Via, 89.

No hay comentarios: