sábado, 13 de febrero de 2021

Front, edició de dilluns, 8 Març 1937, pàg. 2

Analfabetisme burocràtic

De fa uns dies que ens adonem que el flamant portantveu de la Unió General de Treballadors, “Las Notícias”, que de sempre havia estat un diari independent a favor dels que manaven, fa un recull de la premsa comarcal afecta a l’esmentada sindical.

Ens hem convençut que tots els penjaments que s’hagin pogut dir de la burocràcia sindical, aquest papus terrible que traeix tots els moviments alliberadors de la classe treballadora per por a perdre el seu benestar, son certs. Nosaltres que cada dia llegim el nostre col·lega “El Dia”, mai no hi hem sabut veure que fos “el diari dels Sindicats de Terrassa”, ni hem tingut esment que els Sindicats li hagin atorgat aquesta representació. Això no és motiu però que els analfabets interessats que fan “Las Notícias” transformin el que diu “òrgan del Partit Socialista Unificat de Catalunya-radi Terrassa”, en el “diari dels Sindicats de Terrassa”.

Suposem que “El Dia” no s’ha adonat d’aquesta mistificació a que han sotmès els que volent-hi donar to no fan més que adulterar-lo, car hauria desmentit tal cosa i s’hauria procurat una rectificació, i és per això que som nosaltres els que ens prenem aquesta llibertat de fer-ho públic.

Ara que sincerament suposem que els redactors de “Las Notícias”, no son tan analfabets com volen fer-nos creure. En certes versions és un gran què no saber de llegir, sobretot si com en el cas present es pot crear un bluf per a finalitats particulars.

Denunciem als buròcrates sindicals, que facin el joc un xic més net, que si es veu la trampa les coses perden el seu efecte. I és llàstima, ara que s’han fet la il·lusió que U. G. T., és igual a P. S. U. C i P. S. U. C igual a U. G. T que es facin un garbuix perillós i comprometedor.

MAS

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA

La Conselleria d’Economia comunica a totes les empreses d’aquesta localitat que dintre de pocs dies sortirà cap a Bilbao i altres llocs d’Euskadi, una comissió de dita Conselleria amb la missió d’establir relacions comercials amb les principals places d’aquella regió.

L'esmentada Comissió s'ofereix a totes les empreses que tinguin assumptes comercials a resoldre en la dita regió, per a practicar totes aquelles gestions que li siguin encomanades i prega als interessats que es serveixin passar per aquesta Conselleria, per tot el dia de demà, a l'objecte de recollir els encàrrecs que vulguin fer-se-li.

DISPENSARI D'URGENCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Antoni Sanahuja, de 3 anys d'edat i amb domicili al carrer de Francesc Macià, 51, el qual presentava, segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, ferida incisa a la regió frontal esquerra.

Ha estat curat de ferida inciso-contusa a vora el nas, Josep Tarragó, de 36 anys, habitant al carrer del Primer de Maig, 66.

Rosa Mora, de 6 anys d'edat, ha estat curada de ferida inciso-contusa a la regió supra-orbitària, de resultes d'una caiguda. Ha passat al seu domicili. Escudé, 32.

Teresa Montcau, de 24 anys d'edat, i amb domicili al carrer de Pi i Margall, 190, que ha presentat cremades de primer grau a l'avant-braç.

Tomàs Olmos, de 5 anys d'edat, ha estat curat de ferida contusa a la cara i incisa al front. Ha passat al seu domicili, Bartrina, 202.

ASSISTITS AL DISPENSARI DEL DOCTOR CANTÓ RIBOT

Des del dia 21 de febrer al 2 de març s’han efectuat 132 visites. A més les operacions següents:

Carme Rodríguez; Hipertròfia de les amígdales.

Vicenç Pelegrí, Hipertròfia dels cornets inferiors.

Demetri Giner, Desviació del tabic nasal costat esquerre.

Matías Comes, Hipertròfia de cornets inferiors.

D'INTERÉS ALS ESTABLIMENTS EXPENEDORS DE COMESTIBLES

La Conselleria Municipal de Proveïments fa avinent l'obligació ineludible que tenen tots ets establiments expenedors de comestibles, dc vendre al públic tots els queviures envasats, o sigui llet condensada i conserva de tota mena, un sol pot i obert, a fi i efecte d'evitar l'acaparament de dits articles.

Així mateix prega siguin acatades totes les disposicions que en aital efecte es publiquin, del contrari els infractors de les mateixes, seran sancionats.

ACTIVITATS D'"AMICS DE LES ARTS"

Aquesta nit, a dos quarts de deu, tindrà lloc la sisena emissió de "Les arts al servei del poble", que "Amics de les Arts" dona cada dilluns per mitjà del micròfon de Ràdio Terrassa. En aquesta emissió s'hi llegirà un interessant article del camarada Pere Vigués, titulat "Un Gorki mancat".

"Amics de les Arts" prega a tots els cartellistes que prengueren part en el Concurs de Cartells Antifeixistes, organitzat por l'entitat, les obres dels quals no obtingueren els primers premis, vulguin passar a recollir-los el més prompte possible.

Ahir diumenge fou molt visitada l'exposició de pintures del gran artista revolucionari Gustau Cochet. Totes les obres exposades, demostradores de l'afinat esperit del que les ha creat, tan íntimament lligat amb les aspiracions proletàries, foren lloades en extrem pel gran nombre de persones que desfilaren pel saló d'exposicions de l'entitat.

Gustau Cochet, a més d'aquesta exposició, que cal remarcar és feta en caràcter benèfic, oferirà demà passat dimecres, a los deu de la nit, una interessant conferència .sota el tema "L'art i la Revolució", a la qual podran assistir tots aquells terrassencs que sentin interès per les inquietuds artístiques del moment.

BAN

Aquesta Presidència, recollint el sentir unànime de totes les organitzacions sindicals i polítiques que composen aquest Consell Municipal, el qual sentir es el de crear un ambient d’austeritat a la rereguarda, que a la vegada sigui de compenetració amb la lluita i el sacrifici que es porten a terme en l’hora actual, contribuïm així a establir una veritable moralitat revolucionària d’acord amb les circumstàncies.

FA AVINENT:

Primer.─ Tots el CAFÈS, CASINOS, BARS i SIMILARS, hauran de tancar llurs establiments sota el següent horari:

DE DILLUNS A DIVENDRES, a les ONZE DE LA NIT, i els DISSABTES I DIUMENGES, ho faran a les DOTZE DE LA NIT.

Els CINEMES, TEATRES i altres espectacles públics, BALLS PÚBLICS o d’ENTITATS RECREATIVES, hauran de fer-ho obligatòriament a les DOTZE DE LA NIT, sense excepció.

Les CASES DE PROSTITUCIÓ venen obligades a tancar portes a les NOU DE LA NIT de tots els dies.

Segon.— Queda terminantment prohibit jugar diners en jocs, siguin de la classe que siguin.

Tercer.— Així mateix es prohibeix la celebració d'espectacles i festes de cap mena a la via pública, àdhuc ces de caire benèfic.

Els festivals que hom organitzi com espectacle públic, inclús els de beneficència, hauran d’ésser autoritzats per la COMISSIÓ MUNICIPAL DE CULTURA, mitjançant presentació de la corresponent sol·licitud, en la qual haurà d'expressar-se el programa del mateix, havent d'ésser en tots els casos avalada per la COMISSIÓ DE SEGURETAT i en el seu defecte per la DELEGACIÓ D'ORDRE PÚBLIC, sense el qual requisit no serà vàlida.

Quart. — A la publicació del present BAN, hom donarà immediatament exacte compliment d'allò que en el mateix es disposa, i tota contravenció serà sancionada amb el màxim rigor, establint-se a l'efecte, l'oportuna  vigilància.

El que es posa a general coneixement dels interessats, als efectes que s'escaiguin.

Terrassa a 6 de juny del 1937.

El President del Consell Municipal.

JAUME FIGUERES I SALELLES

CAL ACABAR AMB LES CUES DE COMPRADORS

Essent les cues una causa d'alarma injustificada, un camp abonat dels emboscats de la cinquena columna, i que de consegüent no tendeixen a altra finalitat que promoure en qualsevol moment possibles alteracions d'ordre públic han determinat a aquesta Presidència, d'acord amb la Comissió de Seguretat Local, a prendre enèrgiques mesures per a terminar d'una vegada amb aquest estat de coses, improcedent en les actuals circumstàncies del moment revolucionari per que travessem,

Per tant, FAIG AVINENT:

Primer.—A partir de la publicació d'aquest avís, queda terminantment prohibit formar cues davant d'establiments de venda de queviures de tota mena, de venda de pa i d’Expenedories de Tabac, fins UN QUART D'HORA' ABANS de l'assenyalada per a la que ordinàriament tenen destinada per a la venda.

Segon.—Per les Patrulles de Control i demés forces armades dependents de la Conselleria de Seguretat Local, s'establirà el corresponent servei de vigilància per a l'exacte compliment del disposat.

Tercer.— Els contraventors d'aquesta disposició, seran detinguts i penyorats d’acord amb la gravetat i circumstància de cada cas per l'esmentada Conselleria de Seguretat, sense atendre per cap concepte ni motiu qualsevulla reclamació que pogués formular-se en suposada ignorància.

El que es posa a coneixement dels ciutadans als efectes del seu compliment.

El President del Consell Municipal,

JAUME FIGUERES I SALELLES.

No hay comentarios: