lunes, 8 de febrero de 2021

L’Acció, edició dijous, 4 de Març de 1.937, pàg. 2

ACTIVITAT DELS AMICS DE LES ARTS.

Avui dijous, ha restat closa l'Exposició de Cartells Antifeixistes que tan gran èxit ha aconseguit i tan visitada ha estat en tot moment.

Dissabte vinent, «Amics de les Arts» obrirà altra Exposició, en la qual seran presentades les obres del gran artista revolucionari Gustau Cochet, pintor que està considerat com un dels més grans valors que han sabut registrar amb enorme concert les inquietuds proletàries a les teles, per mitjà dels més bells colors.

Aquest pintor, a la vegada destacat conferenciant, com ha vingut demostrant-ho amb les seves interessants dissertacions des del micròfon de les emissores barcelonines, el proper dimecres, a dos quarts de deu en punt de la nit, oferirà una interessant conferència, a base del tema: «L'Art i la Revolució».

«Amics de les Arts» ha rebut ja alguns contes destinats al Concurs que ha organitzat, de caire social, ço que fa preveure que el mateix esdevindrà un èxit. «Amics de les Arts» recorda que el proper dia 15, acaba el termini d'admissió de contes per al mateix.

DISPENSARI D'URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Miquel Millán de 14 anys d'edat i amb domicili al carrer Salvador Seguí 112, el que presentava a causa d'una caiguda, ferida contusa a l'arrel del nas.

Lluis Berenys de 22 anys d'edat, ha estat curat de probable fractura del polze esquerre i ferida contusa, ha passat al seu domicili carrer Puignovell 20.

A causa d'haver-la mossegat un gat, ha estat assistida al nostre Dispensari, Carme Corcoy de 26 anys d'edat, domiciliada al carrer de la Palla 8.

EXPOSICIÓ SORTEIG PRO HOSPITAL I CREU ROJA.

El pròxim   dissabte a les 6 de la tarda serà inaugurada l'exposició fotogràfica destinada a favor de la Creu Roja i l'Hospital locals. Queden invitats a la mateixa, tots els ciutadans i les entitats socials, polítiques i culturals.

Amb aquesta exposició, el Centre Excursionista Inaugura oficialment el seu nou estatge, que ha estat arranjat per la mateixa finalitat.

Ciutadans: Ajudareu a la Creu Roja i  'Hospital visitant l'exposició.

PROPERA IMPLANTACIÓ DEL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT.

La Comissió Municipal de Serveis Públics fa avinent al poble de Terrassa que, vençudes ja unes dificultats sorgides en els treballs estadístics, la propera setmana es procedirà al repartiment del Carnet Familiar de Racionament.

Dintre uns dies es faran públiques les instruccions necessàries, amb les indicacions de local, horari i dies, per recollir el carnet.

ASSOCIACIÓ D'EMPLEATS I TÈCNICS (Comissió de Cultura).

Organitzada per aquesta Comissió de Cultura de l'A.E.T. tindrà lloc demà divendres a les set del vespre, i en el local de la U.G.T. una conferència a càrrec del company de Barcelona, Josep Munt, dissertant sobre el tema «El crèdit i la banca en temps de guerra».

LA BANDA MUNICIPAL DONARÀ UN CONCERT A L'AIRE LLIURE.

El Passeig de Garcia Hernández tornarà altra vegada a ésser enjoiat pels acords d'un concert musical públic, el qual anirà en la seva part d'execució a càrrec de la Banda Municipal, sota l'ordenació del següent programa:

Marxa de concert, Giménez.

Selecció de la «Corte de Faraón» Franz Lehar.

Suite de L’Arlesienne, Bizet.

Poeta y Aldeano, Suppé.

La santa espina. Morera.

L'hora del començ d'aquest concert a l'aire lliure ha quedat fixada per a les dotze del migdia del proper diumenge.

SINDICAT DEL RAM DEL TRANSPORT U.G.T.

Tots els companys transportistes de la U.G.T. són pregats de passar per aquesta Secretaria (Nord, 106) durant la primera quinzena d'aquest mes en curs, per un assumpte d'interès.

Hores de despatx a Secretaria, de 6 a 8  del vespre.

PENYORA PER VENDRE EMBOTITS EN MAL ESTAT.

Per la Conselleria de Seguretat Local ha estat imposada, al ciutadà Ramon Carreras, una penyora de 2.000 pessetes per vendre embotits en males condicions.

Segons anàlisis del Laboratori Municipal de Sanitat, tals embotits presentaven principis de fermentació àcida, contenint excessiva matèria grassa, i molt poca carn, el que ja per ell sol constitueix un frau.

L'olor àcida que desprenien podria ésser produïda per altres circumstàncies de caràcter volàtil com per exemple èter o alcohol.

UN MAGNE CONCERT EN PERSPECTIVA.

Organitzat per la primera entitat artística local «Amics de les Arts» i sota els auspicis de la Comissió Municipal de Cultura, s'estan ultimant les gestions necessàries per tal que es porti a terme a la nostra ciutat un grandiós Concert Musical en un dels millors cinemes locals.

L'Execució del mateix anirà a càrrec de la prestigiosa Banda Municipal de Barcelona, que junt amb el seu director, l'eminent Mestre Lamotte de Grignon és conjunt musical de primeríssim ordre de la nostra terra.

Cal afegir, a més, que el Concert té una doble finalitat : la de guanyar una batalla per l'Art i per Cultura i la d'ajudar la benemèrita institució de la Creu Roja, que tan valuosos i abnegats serveis presta a la causa de la Llibertat.

En successives edicions donarem clarícies més concretes per tal que tot Terrassa faci esment d'aquest selecte festival que s'esforcen en organitzar «Amics de les Arts» i la Comissió de Cultura del nostre Ajuntament.

SESSIÓ DEL PLE DEL CONSELL MUNICIPAL.

Ordre del dia per a la sessió ordinària de primera convocatòria que celebrarà el Ple del Consell  Municipal, avui dijous dia 4 de març del 1937, a les 22 hores.

a) Aprovació de l'acta anterior.

b) Despatx d'ofici.

c) Dimissió d'un company Conseller i provisió en el seu cas de la vacant que es produeixi.

DAMUNT LA TAULA

d) Proposta de control de les introduccions del vi i de la seva distribució dintre del terme municipal.

DE NOU DESPATX

e) Nomenament de personal encarregat de neteja d'edificis escolars.

f) D/. relatiu amb l'Institut Psicotècnic de l'Oficina d'Orientació i Selecció Professional.

g) D/. relatiu al règim administratiu de la vivenda.

h) D/. relatiu a petició d'ajut pel Condicionament Terrassenc.

i) Lectura i discussió de les proposicions de caràcter urgent,  i

j) Precs i preguntes.

TROBALLA DE QUEVIURES AMAGATZEMATS.

En una casa del carrer Salvador Seguí, propietat de Pasqual Zapater, s'han trobat una gran quantitat de queviures els quals han estat lliurats al Sanatori Mèdic Quirúrgic.

ARA TOTHOM PODRÀ APRENDRE EL RUS.

La Conselleria de Cultura amb la col·laboració d'altres entitats antifeixistes ha organitzat un curset d'idioma rus, a càrrec del professor natiu Dubinsky el qual començarà probablement les seves tasques, el dia 13 d'aquest mes.

Aquest curset durarà aproximadament uns sis mesos i serà un curset restringit tota vegada que es limitarà el nombre de matriculats. Un cop coberta la llista no hi podrà haver nous ingressos.

No hay comentarios: