sábado, 6 de febrero de 2021

Front, edició de dimecres, 3 Març 1937, pàg. 2

Tasques del Centre Excursionista

Poc més o menys, totes les entitats locals que no han mort el 19 de juliol, han anat cooperant de la manera més fàcil a la seva peculiar formació en la lluita contra el feixisme.

Ara toca el torn al nostre Centre Excursionista. Ha organitzat una exposició sorteig que, segons sembla serà, en quant a la qualitat i quantitat de les fotografies que hi han estat destinades pels seus autors la millor de les que s'han celebrat fins a la data a casa nostra.

Amb aquesta exposició-sorteig, el Centre Excursionista recaptarà uns cabals que destinarà en la seva integritat a la Creu Roja i Hospital Local. D’aquesta manera coronarà, de moment, la primera etapa d'aquesta lluita que d'una manera particular van iniciar ja de bon principi molts socis de l'esmentada entitat.

Felicitem la Junta Directiva que ha volgut aportar el seu esforç en la lluita actual, i esperem que els treballadors acolliran amb entusiasme aquesta tasca del Centre Excursionista i dels sens desinteressats col·laboradors.

MAS

DONATIU DE LA COMISSIÓ DE SEGURETAT

El Departament d'Investigació de la Comissió de Seguretat Local, ha fet entrega de mil pessetes, amb destí al Sanatori Mèdic Quirúrgic, producte de multes imposades per aquell Departament.

DISPENSARI D'URGÈNCIA

S'han registrat el següents accidents:

Dionís Cardús, de 52 anys d'edat i domiciliat al carrer de Blasco Ibáñez, 69, el qual presentava segons diagnòstic del doctor de guàrdia, a causa d'una forta caiguda, commoció cerebral de pronòstic greu.

Consol Cazorla, de 6 anys d'edat, ha estat curada de ferida lingual a causa d'una caiguda, ha passat al seu domicili, Catalunya, 126.

EXPOSICIÓ SORTEIG PRO-HOSPITAL I CREU ROJA

El pròxim dissabte, a les 6 de la tarda, serà inaugurada l'exposició fotogràfica destinada a favor de la Creu Roja i Hospital locals. Queden invitats a la mateixa, tots els ciutadans i les entitats socials,. polítiques i culturals.

Amb aquesta exposició, el Centre Excursionista inaugura oficialment ei seu nou estatge, que ha estat arranjat per a la mateixa finalitat.

Ciutadans: Ajudareu a la Creu Roja i l'Hospital, visitant l'exposició.

PAGAMENT DE SOUS ALS FAMILIARS DELS SOLDATS DE L'EXÈRCIT REGULAR QUE SON AL FRONT

Hom fa avinent a tots els familiars dels soldats de l'exèrcit regular, que són al front, que, demà i demà passat, de nou a dotze del matí els seran satisfets els havers devengats, a la Caserna de Lluís de Sirval.

DEL DARRER FESTIVAL BENÈFIC A S. C. JOVENTUT TERRASSENCA

El fa avinent a totes les persones que tinguin números dels que foren premiats en el sorteig celebrat a la S. C. Joventut Terrassenca, que passin a recollir-lo abans del dia 5 del mes que som, en que acabarà el termini fixat per la recollida dels dits premis.

CURS PRÀCTIC D'ESPERANTO

El "Laborista Esperantista Grupo" convida a tots els especialistes al curs de llengua internacional, l'obertura del qual tindrà lloc demà, dijous, dia 4 i continuarà tots els demés dijous, de dos quarts de vuit a dos quarts de nou del vespre.

També té en preparació per a molt aviat l'obertura d'un curs elemental.

Obrers, inscriviu-vos ! Per matrícules, tots els dies, de 9 a 10, a l'estatge social del "Laborista Esperantista Grupo", Milícies Catalanes, al local d’Amics de les Arts.

AVÍS IMPORTANT PER ALS MESTRES DEL C. E. N. U.

Els mestres de primer ensenyament, dependents de la Conselleria de Cultura de la Generalitat i que presten servei a Terrassa o altres localitats d'aquesta comarca del Vallés Occidental, poden passar demà dijous, de 12 a 1 del migdia, de dos quarts de set a dos quarts de vuit del vespre per la Consellerla.de Cultura del Consell Municipal, on es serà pagada la mensualitat del passat mes de febrer.

UN MAGNE CONCERT EN PERSPECTIVA

Organitzat per la primera entitat artística local "Amics de les Arts", i sota els auspicis de la Comissió Municipal de Cultura, s'estan ultimant les gestions, necessàries per tal que es porti a .terme, a la nostra ciutat un grandiós concert musical en un dels millors cinemes locals.

L'execució del mateix anirà a càrrec de la prestigiosa Banda Municipal de Barcelona, que junt amb el seu director, l'eminent mestre Lamote de Grignon, és el conjunt musical de primeríssim ordre de la nostra terra.

Cal afegir, a més, que el concert té una doble finalitat: la de guanyar una batalla per l'art i per la cultura i la d'ajudar la benemèrita institució de la Creu Roja, que tan valuosos i abnegats serveis presta a la causa de la Llibertat.

En successives edicions, donarem clarícies més concretes per tal que tot Terrassa hagi esment d'aquest. selecte festival que s'esforcen en organitzar "Amics de les Arts" i la Comissió de Cultura del nostre Consell Municipal

NOTA DE LA CONSELLERIA D'ECONOMIA

Departament de Treball

Es posa en coneixement de tols els treballadors dc Terrassa i el seu terme municipal, del grup professional de les indústries de la Construcció, que es troben en atur forçós, que passin el més aviat possible per aquesta Oficina coordinadora.

PROPERA IMPLANTACIÓ DEL CARNET FAMILIAR. DE RACIONAMENT

La Comissió Municipal de Serveis Públics fa avinent al poble de Terrassa que vençudes ja unes dificultats sorgides en els treballs estadístics, la propera setmana es procedirà al repartiment del Carnet Familiar de Racionament.

Dintre uns dies es faran públiques les Instruccions necessàries amb les indicacions del local, horari i dies per a recollir el Carnet.

LA CONFERÈNCIA DE PERE CARBÓ A LA U. G. T.

Ahir, a les set del vespre, tal com estava anunciat, donà una conferència sobre el tema "Moviment Sindical" el company Pere Carbó.

Per manca d'espai, deixem per a demà la ressenya de la mateixa.

No hay comentarios: