viernes, 19 de febrero de 2021

L’Acció, edició dijous, 11 de Març de 1.937, pàg. 2

Avisos oficials

ADVERTIMENT

Aprovades per la Permanent del Consell Municipal, en sessió celebrada el dia 10 del corrent mes, les actes de recepció definitiva de les obres de nínxols al Cementiri Nou Municipal, de clavegueres en distints carrers de la ciutat i de ferms en diverses vies urbanes, realitzades respectivament pels contractistes, Rossend Soler i Llovet. Pere Borrull i Griñó i Jaume Mañosa i Boadella, procedeix el retorn a cadascun dels ciutadans esmentats, de la pertinent fiança, per la qual cosa aquesta Presidència fa públic que durant el termini de quinze dies, comptats a partir de la publicació del present anunci al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, s'admetran les reclamacions que en motiu de les obres de referència i contra els contractistes esmentats puguin formular-se.

Terrassa 11 de març de 1937.

El President.—Jaume Figueres

AJUDEM ELS FERITS DEL FRONT DE LA LLIBERTAT

Ja fa set mesos que els braus milicians antifeixistes lluiten amb energia i coratge contra la bèstia militar feixista.

No cal pas que remarquem, que en el lloc on hi ha lluita, hi ha mals per a remeiar; és per això que el Consell de Sanitat de Guerra ha editat un segell pro- hospitals i ferits del front. Aquest segell solament val 5 cèntims.

Utilitzeu doncs aquest segell per a tota activitat comarcal: correspondència, paquets, girs, pòlisses, etc.

AI ferit que desgraciadament se li ha d'operar i amputar alguna part del seu cos, bé ha de substituir-se aquesta amb els aparells ortopèdics que millor s'adaptin a ells. Tot això i l'assistència mèdica que tots tenim el deure de pagar-los- hi és al que contribuirem comprant segells pro Sanitat de Guerra.

Al front es lluita donant la vida. A la reraguarda, be podem donar tot el que tenim.

Ningú no ha d'esser egoista. El despreci amb què els nostres milicians ofereixen llurs vides, és el que ha d'esperonar-nos a sofrir i a contribuir amb totes les nostres forces a l'aixafament del feixisme.

Un segell pro-Sanitat de Guerra, val cinc cèntims.

Ciutadans: Exigiu-lo.

Per comandes, dirigir-vos als Boy-Scouts de Catalunya. Carrer de les Milícies Catalanes. 41, (abans S. Pere).

Els ferits del front, us ho agrairan.

DEMÀ DIVENDRES SORTIRÀ EL CORREU DE QUICENA.

El Secretariat del Socors Roig del P.O.U.M. fa avinent a tots els familiars dels milicians de les columnes del P.O.U.M. destacades en el front d'Osca, sectors Tierz i Quicena, que el correu setmanal sortirà demà divendres, hom podrà entregar els paquets de correspondència fins aquest vespre en el local del Socors Roig del P.O.U.M. (Milícies Catalanes, 55.)

TÓMBOLA PRO REFUGIATS DEL SOCORS ROIG DEL P.O.U.M.

Han començat ja els treballs d'organització de la tómbola que prepara el Socors Roig del P.O.U.M. a benefici de la caixa de refugiats de Madrid.

Dintre uns dies seran repartides unes circulars demanant la col·laboració de tot el poble terrassenc per aquesta humanitària obra que ve portant a terme el Socors Roig del P.O.U.M.

MÉS DADES SOBRE EL CURS DE RUS.

Aquest curs de llengua russa que ha despertat gran interès entre els amants a les llengües estrangeres i germanes, ha estat organitzat per la Comissió de Cultura d'aquest Ajuntament i amb la col·laboració de totes les entitats antifeixistes.

Ens plau d'avançar que possiblement el dia 20 del mes en curs serà inaugurat.

Per la major comoditat dels nostres obrers hom donarà un curset els dilluns i dijous de 8 a 9 de la vetlla; i un altre els dissabtes de 3 a 4 tarda i diumenges de 10 a 11 del matí, El nombre de concurrents a cada curset serà de cinquanta.

El preu d'inscripció és de 10 pessetes.

Qui desitgi inscriure's-hi que passi de 12 a 1 del matí i de 5 a 8 de la tarda a les oficines de Cultura de l'Ajuntament.

ELS ANÒNIMS QUE REP LA POLICIA.

A la Comissaria de Policia de la nostra ciutat, ens comuniquen per a la seva publicació que no s’enviïn més anònims, tota vegada que els que es reben no se'ls hi dona cap mena d'interès, limitant-se a llençar-los a la paperera.

El qui hagi de fer una denúncia que la faci cara a cara, la qual sempre serà atesa com ca l, tota vegada que d'altra manera hom no hi pot tenir fe ni confiança,

MÉS DETINGUTS D'«ACCIÓN CIUDADANA».

Per la policia local ahir s'efectuaren més detencions. en nombre de sis individus que havien pertangut a «Acción Ciudadana».

Els tals detinguts han estat portats a Barcelona a disposició del Tribunal Popular.

EL PREU DE LES PATATES.

La Conselleria de Proveïments ens notifica que el preu de les patates ha d'ésser de 0'55 ptes. el quilo.

El ciutadà que noti en qualsevol establiment la manca d'aquest compliment, desitjaríem que ens ho comuniqués.

DISPENSARI D’URGÈNCIA DEL SANATORI MÈDIC QUIRÚRGIC.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Josep Brocal de 57 anys d'edat i domiciliat al Pla de Can Roca n.º 6, presentant segons diagnòstic del Dr. de guàrdia, aplastament del colze amb fractura oberta de la falangeta.

Antoni Borrull domiciliat al carrer Vinyals 22, ha estat curat de ferida tallant, en el dit polze de la mà dreta.

Ha estat curat de ferida contusa a la cama dreta. Mateu Campamar de 40 anys d'edat i domiciliat al carrer Emili Soler 169.

Maria Nicolás de 23 anys d'edat ha estat curada de ferida contusa al peu. Ha passat al carrer de Faraday 99.

DEL FRONT DE JOVENTUTS.

S'ha constituït a la nostra ciutat el Front de Joventuts, que tants bons resultats està donant a arreu de Catalunya, format per Joventuts, conscients de la responsabilitat dels moments que vivim i convençuts de la gran tasca a realitzar pels joves.

Integren de moment aquest front, les Joventuts Socialistes Unificades, les Joventuts d'Esquerra «Estat Català», les d'Acció Catalana, la Federació Nacional d'Estudiants Catalans, els Grups d'Estudiants d'Esquerra, Grups Estudiants Marxistes i les seccions Femenines d'Esquerra i del Partit Socialista Unificat.

Una de les primeres orientacions que ha pres el comitè, és la d'ampliar el Front en la nostra ciutat fins aconseguir dins ell totes les activitats socials de Cultura Esportives, etc ., per a tal fi sempre tindrà la porta oberta als Joves, grups o sectors, que hi vulguin participar.

Per posar-se immediatament en contacte amb els militants que integren el Front de Joventuts, avui al vespre tindrà lloc una assemblea al Saló Catalunya, en la qual s'exposarà el programa del Front de les Joventuts, les consignes a complir immediatament i les tasques a realitzar.

També per diumenge dia 14. Diada de les Joventuts, organitzen una manifestació Pro-Exèrcit Popular i activitats de reraguarda, de la qual en les edicions de dies successius n'anirem donant compte.

No hay comentarios: