martes, 23 de febrero de 2021

El Dia, edició de dilluns 15 de març de 1.937, pàg. 2 i 3.

EL MÍTING PRO-MADRID.

Degut a excés d'original, no ens ha estat possible avui publicar la ressenya de l'acte que va celebrar-se ahir al matí al Cinema La Rambla, organitzat pel Comitè local d'Ajut Permanent a Madrid, el qual detall oferirem en la nostra propera edició, car la importància de l'acte farà que li destinem l’atenció que mereix.

AVÍS IMPORTANT SOBRE EL CARNET DE RACIONAMENT FAMILIAR.

La Comissió Municipal de Serveis Públics fa avinent que assenyalades ja definitivament les dates en les quals es procedirà al repartiment del Carnet de Racionament familiar, tots els ciutadans de Terrassa hauran de tenir en compte les instruccions que a partir de demà es donaran per la premsa i la Ràdio, i per altres mitjans dc divulgació què aquesta Comissió Municipal consideri necessari per a la millor posta en marxa d'aquest important servei públic del racionament dels articles de primera necessitat.

PAGAMENT DE SUBSIDIS.

Els familiars dels milicians de la columna "Roja y Negra" d'arma d'artilleria, que cobren llurs subsidis a aquesta ciutat, poden passar per la Conselleria de Defensa per la! de cobrar la primera quinzena de febrer.

ASSISTITS .AL DISPENSARI D'URGENCIA

En les darreres vint-i-quatre hores s'han practicat els següents accidents al dispensari:

Manuel Andrés, de 10 anys d'edat I amb domicili ai carrer de Galileu, 12, que ha presentat segons diagnòstic del doctor de guàrdia, ferida incisa-contusa a la regió frontal, a causa d'una caiguda.

Manuel Pastor, de 56 anys d'edat, que ha estat guarit de ferida incisa al dit. Ha passat al seu domicili, carrer Esteve Mas.

Ha estat assistit de ferida contusa, regió frontal, el nen de 2 anys, Antolín Sanahuja, habitant al carrer del Pantà, 59.

Consol Orantes, domiciliada a la carretera de Rellinars, ha presentat ferides contuses al pavelló auricular segon temporal esquerre. Ha passat al seu domicili, desprès d'assistit.

LEGALITZACIÓ DE LES EMPRESES COL·LECTIVES.

La Junta de Control Sindical posa en coneixement de totes les empreses col·lectivitzades o controlades que no hagin legalitzat degudament la seva situació d'acord amb el Decret de Col·lectivitzacions del 24 d'octubre de 1936, l'obligació de fer-ho abans del dia 23 del mes en curs.

En cas de manifesta resistència els seran suspeses totalment les operacions bancàries i comercials, així com intervingudes les entrades o sortides de mercaderies.

NOTA DE LA BORSA DEL TREBALL FABRIL I TÈXTIL (C. N. T. U. G. T.)

Aquesta Borsa recorda una vegada més a tots els Consells de Fàbrica, i Comitès de Control l'obligació que tenen de complir estrictament les ordres que dimanin de la mateixa o sigui passar a cercar tots els obrers o obreres que necessitin. De no fer-ho així, ens veurem obligats a denunciar els infractors a les organitzacions sindicals respectives perquè els imposin les sancions que creguin oportunes.

"LES ARTS AL SERVEI DEL POBLE".

A dos quarts de 10 d'aquesta nit, tindrà lloc a Ràdio Terrassa, la segona emissió, que es desenrotllarà sota el següent programa:

Portada; Noticiari; Disc de "Andante de la casation", de .Mozart, comentat; "Un escriptor popular, Puig i Ferrater", per Joan Duc; i "Els sirgadors del Volga" de Glazounoff, disc comentat.

Aquesta emissió, com sempre, està organitzada per "Amics de les Arts''.

ES PRORROGA PER SET DIES L'ADMISSIÓ DE CONTES PEL CONCURS OBERT PER "AMICS DE LES ARTS".

Al haver precs d’alguns associats en el sentit de prorrogar el concurs de contes obert a "Amics de les Arts", el termini d'admissió del qual acabava avui, la Junta Directiva de l'esmentada entitat, ha acordat fixar-lo definitivament pel dia 22 del corrent. Aquest ajornament no influirà en la data màxima en què caldrà fer públic el veredicte, al qual, es donarà a conèixer tot al més tard, el 15 d'Abril proper.

NOTA DEL CENTRE EXCURSIONISTA.

El Centre Excursionista fa constar per mitjà d'aquesta nota el seu agraïment a tots els que han col·laborat amb els seus donatius a l'exposició sorteig pro Hospitals de Sang i Creu Roja, que tan èxit ve obtenint, els quals són els següents: J. .Anglí; P. Aligué; J. Almirall; M. Avellaneda; F. Boada; J. Borràs; J. Cardellach; J. Cardós; J. Datzira; J. Duc; A. Fabra; J. Font; Marian Galí; J. Llenas; Avel·lí Gómez; M, Llobet; A. Miralda; J. Pineda: 'V. Plans; B. Ragón; J. Rigol; Josep Roig: S. Serra; Secció fotogràfica; Un soci.

Igualment agraeix la col·laboració de la Secció femenina la qual ha confeccionat diversos jerseis pels Hospital local i ha contribuït a l'embelliment del saló, i també a tots els donants de les llanes per la confecció dels jerseis.

LES DADES SOBRE EL CURS DE RUS.

Aquest curs de llengua russa que ha despertat gran interès entre els amants a les llengües estrangeres i germanes, ha estat organitzat per la Comissió de Cultura d'aquest Ajuntament i amb la col·laboració de totes les entitats antifeixistes.

Ens plau avançar que possiblement el dia 20 del mes en curs serà inaugurat.

Per a la major comoditat dels nostres obrers hom donarà un curset els dilluns i dijous de 8 a 9 del matí i un altre els dissabtes de 3 a 4 de la tarda i diumenges de 10 a 11 del mati. El nombre de concursants a cada curset serà de cinquanta.

El preu d'inscripció de 10 pessetes.

Qui desitgi inscriure's-hi. pot passar de 12 a 1 del mati i de 5 a 8 de la vetlla a les oficines de Cultura de l’Ajuntament.

No hay comentarios: