sábado, 6 de febrero de 2021

El Dia, edició de dimarts 02 de març de 1.937, pàg. 2 i 3

IMPORTANT TROBALLA DE MUNICIONS I ARMES VELLES.

Una patrulla d’investigació al servei de la Conselleria Municipal Local, ha aconseguit una important troballa de municions i armes velles en un sifó de la cloaca del carrer da Joan Pomés (abans Sant Jaume).

El material trobat és el següent: dos carregadors del 9 llarg, carregats; una caixa de Winchester blindat, plena; i vàries municions de diferents calibres i algunes armes antigues.

LA TARJA FAMILIAR.

A causa dels diversos abusos que molts ciutadans fan amb la tarja familiar, ens comunica el Departament d'Investigació de la Conselleria de Seguretat Local, que aquells individus que posin a l'esmentada tarja més familiars dels que són, seran castigats, amb severitat per part de la susdita Conselleria.

AVUI NO HI HAURÀ PA

Amb referència a aquesta mateixa nota, en rebem una altra de la Indústria Flequera Socialitzada, en la qual notifica al públic terrassenc, que avui a causa de l'exposat, doncs ells comptaven amb un càlcul i s'han trobat que el mateix no ha sortit, deixarà de expendre's pa.

DETENCIÓ DE MENORS QUE MARXAVEN AL FRONT.

En el tren que procedent de Barcelona arriba a la nostra ciutat a les 6’50 de la tarda, ahir foren detinguts els vailets Jaume Xofré de 15 anys, i Francesc Musoy de 16 anys d'edat, ambdós, de. Cerdanyola, els quals a instàncies d'un altre company que es feu escàpol havien marxat de les seves llars amb direcció a Lleida, des d'on pensaven traslladar-se al front.

Els detinguts foren portats a la Conselleria de Seguretat Local, on després de convenientment interrogats una patrulla els tomà a Cerdanyola des d'on havien estat reclamats.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGENCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents accidents:

Josep Julià i Rocabert, de 27 anys d'edat, domiciliat a la carretera de Rubí, 93. Presentava segons, diagnòstic del metge de guàrdia, contusió al genoll esquerre a causa d’un accident de treball.

Ha estat assistida d'excoriació al genoll dret i ferida contusa amb hematoma al llavi superior, la nena de 9 anys, Magdalena Pons, la qual està domiciliada al carrer de Garcia Humet, 90.

GRAN FESTIVAL AL TEATRE ALEGRIA PER A DEMÀ.

Per a les 9 de la vetlla de demà dimecres, està anunciat un gran festival organitzat per les Joventuts Llibertàries de la F. A. I.; pro-cultura popular, al Teatre Alegria.

En el mateix, hi prendran part la Rondalla del Centre Aragonès, el Quartet Torres i els cantants locals Crispí. Alegre i Nasarre, junt amb altres valors de la capital.

L'entrada serà única, al preu de 1'25 pessetes.

DISPENSARI DEL DOCTOR CANTÓ RIBOT.

En el Sanatori Mèdic Quirúrgic, d'aquesta ciutat, i en el Dispensari del doctor Cantó Ribot, s'han efectuat des de l'onze al 21 de febrer, 152 visites, i les operacions que a continuació es detallen:

Antoni Salvador. Amígdala esquerra.

Roser Domènec, Vegetacions Adenoides.

Josepa Casasayas, Cornets inferiors costat esquerra.

Rosa Canelles, Amígdala dreta.

LA CLASSIFICACIÓ I REVISIÓ DE RECLUTES.

En la relació dels dies que s'han fixat, perquè les Caixes de Reclutament de totes les Localitats catalanes, trametin els minyons a revisió i classificació, segons publica el Diari Oficial de la Generalitat, s'ha decidit que el proper dia 20 de maig, passin a revisió els minyons de la nostra ciutat a la secció primera, i l'endemà, dia 21,  els de la secció segona.

EXPOSICIÓ PRO-HOSPITAL I CREU ROJA LOCAL.

Es pot considerar que l'exposició fotogràfica que es celebrarà al local del Centre Excursionista, serà la de més importància que s'ha fet fins la data a la nostra ciutat, tant en nombre d'obres com artísticament. S' han rebut  més de 100 fotos i varis dibuixos a la ploma. Es regracia a tots els que han contribuït, per ajudar a una obra tan humanitària.

L'exposició serà inaugurada el proper dissabte a la tarda i serà d' entrada pública.

No hay comentarios: