jueves, 25 de febrero de 2021

El Dia, edició de dimarts 16 de març de 1.937, pàg. 2 i 3.

EL DILLUNS DIA 22 ES COMENÇARÀ EL REPARTIMENT DEL CARNET FAMILIAR DE RACIONAMENT.

La Comissió Municipal de Serveis Públics ha establert que durant els dies del 22 al 26 del mes corrent es procedirà al lliurament del Carnet Familiar de Racionament.

Cal que tots els ciutadans estiguin atents a les consignes i a les ordres que per al millor repartiment del Carnet farà públiques la Comissió de Serveis Públics.

Podem avançar que s'establirà una oficina control en un local cèntric de la nostra ciutat, i per a millor coneixement del públic seran cridats els veïns per rigorós, torn alfabètic de carrers.

PER A LA INSCRIPCIÓ DE BESTIAR.

El proper dijous, dia 18 fineix el termini assenyalat per a la inscripció del bestiar cavallí de tir i mular en el Cens que s'està confeccionant per ordre de la Conselleria de Defensa de la Generalitat de Catalunya, el qual detall es reclama als propietaris del susdit bestiar que no hagin acomplert encara amb aquesta obligació.

UN DONATIU IMPORTANT.

El President del Consell Municipal ha rebut de la Cooperativa de Teixits de la localitat, mil pessetes per a fins benèfics, de les quals cinc-centes són destinades al Sanatori Mèdic Quirúrgic i cinc-centes al Socors Roig Internacional amb motiu de la setmana d'Ajut a Madrid.

No cal pas dir que ens plau sincerament posar de manifest aquesta nova.

ASSISTITS AL DISPENSARI D'URGENCIA.

En les darreres vint-i-quatre hores s'han registrat els següents incidents, al dispensari:

Antònia Bach, de 14 anys d'edat i amb domicili a la carretera de Rellinars, 261, que ha presentat segons diagnòstic del doctor de guàrdia contusió a la mà dreta a causa d'una caiguda.

Maria Orriols, de 3 anys d'edat, la qual ha estat assistida de diverses ferides, incises a la regió occipital i al coll produïdes per mossegada d'un gos. Després d'assistida ha passat al seu domicili.

NOTA DEL GABINET DE PREMSA DEL CONSELL MUNICIPAL :: DE LA INSTRUCCIÓ ARTIFICIAL DE L'EMBARÀS.

Detallem a continuació, per tal de posar a coneixement del nostre poble, un modest resum de l’Ordre que aprova les normes per a la regulació de la interrupció artificial de l’embaràs apareguda al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, el dia 5 del mes en curs, d’acord amb el Decret del 25 de desembre del 1936.

Es practicarà la interrupció artificial de l'embaràs sempre que existeixi justificació terapèutica.

En els casos contraris a l’esmentat anteriorment serà practicada la interrupció artificial de l'embaràs per la sola petició de la interessada, expressada aquesta per escrit i avalada amb la seva signatura i amb la indicació que renuncia a reclamar contra els resultats de la intervenció.

Serà denegada la interrupció artificial de l'embaràs en el moment que la interessada es presenti a l'exploració i el seu embaràs ultrapassi els tres mesos, excepte en els casos en els quals prèvia justificació de l'embarassada li doni autorització la Conselleria de Sanitat i Assistència mitjançant la Comissió Tècnica d'Interrupció artificial de l'embaràs que es crearà a l'efecte.

Si, en sofrir l'embarassada, en els serveis d'Intervenció, l'obligada exploració manual pre-operativa, el facultatiu tingués sospita que l'esmentada embarassada havia ja sofert intents o maniobres abortives criminals entre la data de sortida de l'exploració i aquell moment, suspendrà la intervenció i donarà part immediatament del cas a la Comissió Tècnica i aquesta resoldrà allò que calgui fer en cada cas.

Els serveis d'intervenció artificial de l'embaràs es dividiran en serveis d'exploració i serveis de clínica

A Terrassa, l'establiment anomenat MATERNITAT serà el que portarà a la pràctica els serveis de referència sota la direcció d'un metge tocòleg, tal com marca el Decret esmentat en el primer paràgraf.

LLIURAMENT D'UNA SENYERA.

Aquesta tarda a les 6, una comissió del Front de Joventuts es traslladarà a la Caserna de l'Exèrcit Popular de la nostra, ciutat, per tal de fer lliurament a l'oficialitat de la mateixa, de la senyera que regalen a les forces de l'exèrcit proletari.

HA MORT LA MARE DEL PINTOR RIGOL.

Assenyalem amb profund sentiment la pèrdua de la virtuosa senyora Na Carolina Fornaguera i Pila morta en avançada edat i després de llarga malaltia que sofrí amb gran enteresa i resignació.

L'estimada difunta, era esposa del nostre benvolgut amic, N'Evarist Rigol i mare del destacat artista terrassenc, no menys estimat company. En Josep Rigol i Fornaguera i del seu germà Alfons, a tots els quals donem el nostre més sentit, condol.

L'acte de l’enterrament ha tingut lloc aquesta tarda, a les 4, constituint una senyalada manifestació de dol, demostradora de les simpaties que sempre s'ha guanyat en vida Na Carolina Fornaguera i Pila, a la qual desitgem que reposi en pau.

 

CONCERT PER LA BANDA MUNICIPAL DE BARCELONA.

Podem avançar al poble de Terrassa que la Comissió de Cultura i Propaganda d'aquest Ajuntament ha ultimat els treballs per a la celebració a la nostra ciutat d'un selecte concert a càrrec de Banda Municipal de Barcelona.

El concert esmentat s'efectuarà al Cinema Rambla a últims del mes en curs. D'aquest important concert, n'anirem donant les dades corresponents.

EDICTE

Confeccionat el Padró dels cafès, cerveseries, bars, tavernes i altres establiments similars, que han de servir de base per a l'exacció dels drets establerts per raó de vigilància especial de dits establiments, corresponent al present exercici; resta de manifest en el Negociat municipal d'Arbitris, pel termini, de quinze dies, als efectes de reclamació.

Terrassa a 16 de Març del 1937.

El President del Consell Municipal.

Jaume Figueres.

No hay comentarios: