lunes, 22 de febrero de 2021

Front, edició de dissabte, 13 Març 1937, pàg. 2

La manifestació de demà

El P. O. U. M. Ha decidit anar també a la manifestació de demà però per a defensar les consignes revolucionàries d’Exèrcit Obrer i Comandament Únic controlat pels delegats obrers.

El P. O. U. M., no es partidari d’aquests excessos verbals i aquestes manifestacions impressionants, si no van seguides de la pràctica immediata. Està molt bé crear a la nostra rereguarda el sentit de responsabilitat que tant li mancava i fer-li sentir la necessitat de solidaritzar-se amb el front. Però convé que aquestes manifestacions mentre dura encara l’emoció i la febre, siguin aprofitades per a fins realment positius.

El P. O. U. M., si espera que després de la manifestació de demà, en la qual el poble de Terrassa ha de demostrar <<<il·legible>>> revolucionària en l’interès general de GUANYAR LA GUERRA, serà un fet la organització del nostre EXÈRCIT REGULAR amb fonament polític revolucionari, i el COMANDAMENT ÚNIC, sota el control de les organitzacions obreres.

El P. O. U. M., no és ni ha estat mai enemic de l’ORDRE revolucionari, ni de la DISCIPLINA revolucionària. El nostre Partit te una executòria prou recta i prou neta en aquest sentit, perquè hagi de recórrer a estratagemes davant de les masses. Volem GUANYAR LA GUERRA, hi posem tota la nostra atenció, hi destinem els nostres millors homes, serem fidels a la nostra consigna: FINS A VÈNCER O MORIR. Però paral·lelament a l’acció bèl·lica contra el feixisme a la rereguarda en la seva modalitat de capitalisme. Volem organitzar la rereguarda d’acord amb les necessitats del front i només el règim socialista ens ofereix totes les garanties. Per això diem: GUERRA AL FRONT I REVOLUCIÓ A LA REREGUARDA.

El P. O. U. M., fidel als seus principis de conduir la classe treballadora a la victòria, no es pot deslligar mai dels seus anhels màxims. Per això avui com ahir i sempre, el P. O. U. M. Vol l’EXÈRCIT OBRER REVOLUCIONARI I EL COMANDAMENT ÚNIC.

M.

CONCENTRACIÓ SANITÀRIA

Amb motiu dc l'aglomeració dc gent dc la ciutat i pobles que tindrà lloc demà, diumenge, amb motiu de la manifestació "Pro Exèrcit Popular" i "Comandament Únic", el Cap dels Serveis Públics Mèdics Municipals, d'acord amb ei president del Consell Municipal i Creu Roja, ha establert un Servei d'Assistència Social perquè si fos precís es pugui prestar el convenient auxili.

EXPOSICIÓ PRO HOSPITALS DE SANG I CREU ROJA

Cap amant de la fotografia pot deixar d'admirar l'exposició que a profit dels Hospitals de Sang i Creu Roja té oberta al Centre Excursionista, ja que en ella hi col·laboren tots els millors fotògrafs terrassencs.

Dita exposició està oberta tots els dies, de 7 a 8 del vespre i els diumenges, de 11 a 1 del motí.

A més, està preparant un magnífic festival de clausura consistent amb projeccions l cinema amateur i professional el qual promet ésser un esdeveniment.

NOTA D’AGRAIMENT DEL CENTRE EXCURSIONISTA.

El Centre excursionista fa constar per mitjà d’aquesta nota, el seu agraïment a tots els que han col·laborat amb els seus donatius a l’exposició sorteig pro Hospital de Sang i Creu Roja, que tant èxit ve obtenint, els quals són els següents:

J. Anglí, F. Aligué, J. Altimira, M. Avellaneda, F. Boada, J. Borràs, J. Cardellach, J. Cardús, J. Datzira, J. Duch, A. Fabra, J. Font, Marian Galí, Avelí Gómez, J. Llenas, M. Llobet, A. Miralda, J. Pineda, V. Plans, B. Ragón, J. Rigol, Josep Roig, S. Serra, Secció fotogràfica, Un soci.

Igualment agraeix la col·laboració de la Secció femenina, la qual ha confeccionat diversos jerseis per als hospitals locals i ha contribuït a l’embelliment del saló, i també a tots els donants de les llanes per a la confecció dels jerseis.

METGES DE TORN AL DISPENSARI PER A DEMÀ DIUMENGE

De 8 a 10, doctor Trincheria Marcial, de 10 a 12, doctor Delfí Sanmartin, de 12 a 2, doctor Carles Tarrés; de 2 a 4, doctor Josep Sala; de 4 a 6, doctor Miquel Vinyals; de 6 a 8, doctor Manuel Allué.

RECTIFICACIÓ DE L’HORARI PER AL CURSET DE RUS

En l'última nota apareguda a la premsa local referent a l’horari establert per al curs de RUS, en el qual deia que els dilluns i dijous, de 8 a 9 de la vetlla hom donaria un dels dos cursets aquesta Comissió de Cultura, organitzadora de l'esmentat curs es veu obligada a rectificar-lo i aclarir que serà de 8 a 9 del matí.

La Comissió de Cultura ha hagut d'acceptar aquest horari, tota vegada que en les altres hores de la vetlla, el professor N. Dubinsky, al qual ha estat encarregat aquest curs; dona lliçons als diversos cursos del C. A. D. C.I. de Barcelona.

TÓMBOLA PRO-REFUGIATS DEL SOCORS ROIG DEL P. O. U. M.

Han començat ja els treballs d'organització de la tómbola que prepara el Socors Roig del P. O. U. M. a benefici de la caixa de refugiats de Madrid.

Dintre uns dies seran repartides unes circulars demanant la col·laboració de tot el poble terrassenc per a aquesta humanitària obra que ve portant a terme el Socors Roig del P. O. U. M.

PER A FIXAR PREUS MÍNIMS DE VENDA DE MITGES

Havent estat acordat per totes les empreses de gèneres de punt de Terrassa, secció mitgeria Cotton, fixat un preu mínim de venda per a les mitges fabricades amb màquines de galga 29, 42, 45, i 51, i havent sol·licitat a aquesta Conselleria que s’unifiquin els preus de venda per a tot Catalunya, amb el fi d’evitar competències entre empreses que en la nova economia no han d’existir, s’obre un període d’informació de quinze dies perquè puguin concórrer-hi totes les empreses radicades a Catalunya en el sentit d’informar el Consell d’Economia sobre els preus mínims més convenients que s’haurien d’establir per a la venda a l’engròs dels articles esmentats.

Passat aquest termini i estudiat el cas, el Consell d’Economia resoldrà el que jutgi més convenient.

CAL COL·LECTIVITZAR LES EMPRESES QUE ELS CORRESPONGUI I NO HO SIGUIN

La Junta de Control Sindical Econòmica de Catalunya, posa a coneixement de totes les empreses col·lectivitzades o controlades que no hagin legalitzat degudament la seva situació d’acord amb el Decret de Col·lectivitzacions del 24 d’octubre del 1936, l’obligació de fer-ho abans del dia 23 del mes en curs.

En cas de manifesta resistència, els seran suspeses totalment les operacions bancàries i comercials, així com intervingudes les entrades o sortides de mercaderies.

El Sots Delegat d’Economia de la Generalitat de Catalunya a Terrassa.

UNA GRAN MISSIÓ DEL SOCORS ROIG DEL P.O. U.M.

Els nostres milicians del sector d'Osca, ens demanen material sanitari i un aparell quirúrgic per a practicar cures d'urgència.

Aquesta demanda que va dirigida al Socors Roig dcl P. O. U. M. de Terrassa i ha d'anar a proveir les unitat compostes pels milicians terrassencs constitueix un deute d'honor per a tota la classe obrera ja que els nostres combatents porten un balanç de 30 morts i desapareguts i una vintena de mutilats com a tribut de sang en la lluita contra el feixisme i per la revolució socialista.

Immediatament  el S. R. del P. O. U. M. Iniciarà una gran campanya en el sentit de complaure ràpidament les necessitats dels nostres milicians.

HA ARRIBAT EL COTXE DE QUICENA

Hom fa avinent als familiars dels milicians del nostre Partit destacats al front Aragó, sectors de Tierz i Quicena, que ha arribat el cotxe procedent d'allà; i que per tant podran passar a recollir els paquets i correspondència, a partir d'avui, al local del Socors Roig del P.O.U.M., Milícies Catalanes, 55.

No hay comentarios: