miércoles, 10 de febrero de 2021

L’Acció, edició divendres, 5 de Març de 1.937, pàg. 2

D’INTERÈS ALS ESTABLIMENTS EXPENEDORS DE COMESTIBLES.

Aquesta Conselleria Municipal de Proveïments fa avinent l'obligació ineludible que tenen tots els establiments expenedors de comestibles, de vendre al públic tots els queviures envasats, o sigui llet condensada i conserva de tota mena, un sol pot i obert, a fi i efecte d'evitar l'acaparament de dits articles.

Així mateix prega siguin acatades totes les disposicions que aital efecte es publiquin, del contrari els infractors de les mateixes seran sancionats.

REVISIÓ DE PESES I MESURES.

Es posa en coneixement del públic que durant els dies 8, 9, 10, 11, 12, 15 i 16 del corrent mes i hores de 10 a 13 i de 15 a 18, es procedirà en aquest terme municipal a la visita periòdica de comprovació de peses i mesures i aparells de pesar mètrics decimals.

Aquestes operacions es realitzaran en els baixos del mercadal de la Independència.

REUNIÓ DE CONFITERS U.G.T. (Secció ram de l'alimentació).

Es convoca a tots els companys confiters, per tal de parlar d'un assumpte de molta importància, en el local de la U.G.T., carrer Milícies Catalanes 48.

PER DIUMENGE AL MATÍ, GRAN MÍTING AL CINEMA RAMBLA, DEL FRONT DE LA JUVENTUT REVOLUCIONÀRIA.

El Front de la Joventut Revolucionària, recentment constituïda a la nostra ciutat, celebrarà el proper diumenge dia 7, a dos quarts d'onze del matí, un gran míting al cinema La Rambla, en el qual hi prendran part oradors de les diverses organitzacions que en formen part.

Aquest míting, que serà el primer acte públic del Front de la Joventut Revolucionària a la nostra ciutat, formarà part del «diumenge pro moral de guerra», organitzada per l’esmentat front juvenil.

CURS PRÀCTIC D'ESPERANTO.

Laborista Esperantista i Grupo invita tots els esperantistes al curs pràctic d'esperanto el qual tindrà lloc tots els dijous de dos quarts de set a dos quarts de vuit del vespre.

També hi ha en preparació un curs elemental.

Per matrícules tots els dies de 9 a 10 de la vetlla al local social Milícies Catalanes, 58 («Amics de les Arts").

NOTA DE LES J.J.L.L. SOBRE EL SEU FESTIVAL DEL PASSAT DIMECRES.

En el passat festival organitzat per la F.L. de J.J.L.L hi prengué part una parella de ball, la qual va executar uns números que no estaven pas en consonància amb el sentit moral de l'organització. Per tant, interessa fer constar que la causa d'això fou degut a una mala interpretació del Sindicat d'espectacles públics de Barcelona, al qual se II demanà una parella de balls clàssics, fent venir una parella de balls de saló.

NOTA DE SEGURETAT LOCAL.

«Se continúa encontrando comestibles clandestinos, en los registros efectuados por los chiquillos de Pedro, estos excelentes camaradas que trabajan con entusiasmo y celo, en bien de la causa revolucionaria.

Hoy le toca el turno a la casa número 139 de la calle Viveret, propiedad de Pedro Marcet, el cual ha dado per resultado, lo siguiente: 55 pastillas de jabón, 12 paquetes de escamas, 36 latas de conservas, 18 pastillas de chocolate, 30 kg. de arroz, fideos, garbanzos y otros artículos alimenticios, los cuales han pasado todos al Sanatorio Médico Quirúrgico.

También se han entregado artículos alimenticios, por valor de 1.000 ptas. que han sido cobradas por una multa impuesta al ciudadano Ramón Carrera que vive en la Plaza de la Cruz (Tocinería), el cual se le ha impuesto una multa de 2.000 ptas. Mil pesetas las ha hecho efectivas en metálico, las cuáles han sido entregadas a la Consejería de Asistencia Social y las otras mil, se han cobrado en géneros alimenticios, tal como más arriba mencionamos.»

L'IDIOMA DE LENIN A L'ABAST DELS TERRASSENCS.

Pot assegurar-se quasi que seran completament coronades per l'èxit les gestions que s'estan portant a terme pel Conseller Regidor de Cultura i per la Comissió de la seva Presidència, a l'objecte que la nostra ciutat sigui la primera— deixant de banda la capital cap i casal de Catalunya—en la que s'hi facin Cursets per a l'aprenentatge del Llenguatge de la U.R.S.S.

Per tal que tots els obrers interessats a augmentar la seva cultura incorporant al seu bagatge intel·lectual el coneixement del rus tinguin manera d'estudiar-lo, es projecta dividir en dos grups o tandes d'alumnes matriculats al Curset; l'un, que tindrà classe dos dies feiners per setmana, i de 8 a 9 del mati, i l'altre els dies festius dissabte i diumenge, de 3 a 4 de la tarda el primer i de 10 a 11 el segon.

La matricula serà restringida a un nombre no superior a 100 alumnes, compresos entre els dos grups o tandes i de cap manera no serà alterada aquesta xifra topall per tal com en sortiria danyada l'eficàcia de l'ensenyament de la llengua dostoievskiana. De consegüent, els interessats cal que s'apressin a formular la seva inscripció i segueixin atentament les notes que respecte d'aquest Curset en projecte apareixeran en la premsa local diària en les quals hom concretarà la forma, manera i lloc on es desenvoluparà el mateix.

DONATIUS REBUTS A LA CONSELLERIA D'ASSISTÈNCIA SOCIAL.

E.C. Guillemot Serra i Cia.;300 pessetes.

Socors Roig Internacional (Secció Terrassa), 50

A.R., 25.

CAPS DE BESTIAR SACRIFICAT A L'ESCORXADOR PÚBLIC DURANT EL MES DE FEBRER:

Llaner, 1.020 caps, 12.053 quilos; Cabrum, 133 c., 386 q.; Boví, 164 c., 29.445 q.; Porcí, 810 c., 75.234 q.

NOTA DEL COMITÈ DEL CINEMA SOCIALITZAT.

El Consell d'Empresa dels cinemes socialitzats, adherint-se a la setmana de les joventuts, projectarà aquests dies a les pantalles dels seus locals, els següents films del moment: «Aguiluchos de la F. A. I.»; «Por tierras de Aragón» i «Bajo el signo libertario».

NO ES PODEN FER ENTRADES DE VI SENSE EL PERMÍS CORRESPONENT.

Acordada en sessió del Ple Consistorial la concessió del control i distribució del vi en aquest terme municipal a favor de les organitzacions locals de camperols, «Sindical Agrícola Cooperatiu de Rabassaires» i «Sindicato de Campesinos», cal advertir que a partir del dia 8 del mes que som, no podran fer-se entrades de vi usual dintre la zona fiscal d'aquest terme sense que vagin acompanyades de la corresponent guia a altre document lliurat o avalat per qualsevol de dites organitzacions, així com tampoc no podran realitzar-se dintre de la població operacions de distribució ni de compra-venda de dita espècie, per altres persones que no siguin les expressament autoritzades per les esmentades organitzacions sindicals.

La qual cosa aquesta Alcaldia fa pública per a coneixement general.

DONATIUS A ASSISTÈNCIA SOCIAL.

P.O.U.M..25 pessetes; Conselleria de Seguretat, 1.000; Ateneu Amics del Llibre (secció Femenina), 209’50.

LA BANDA MUNICIPAL DONARÀ UN CONCERT A L'AIRE LLIURE.

El Passeig de Garcia Hernández tornarà altra vegada a ésser enjoiat pels acords d'un concert musical públic, el qual anirà en la seva part d'execució a càrrec de la Banda Municipal, sota l'ordenació del següent programa:

Marxa de concert, Giménez.

Selecció de la «Corte de Faraón» Franz Le bar.

Suite de L’Arlesienne, Bizet.

Poeta y Aldeano, Suppé.

La santa espina, Morera.

L' hora del coment d’aquest concert a l'aire lliure ha quedat fixada per a les dotze del migdia del proper diumenge.

ELS MAJORISTES I DETALLISTES DE CEREALS.

Aquesta Conselleria recorda als majoristes i detallistes de cereals l'obligació ineludible que tenen de portar a registrar els talons de ferrocarril i factures de dits articles, doncs aquesta Conselleria no ha dictat cap ordre en contra per prescindir d'aquest requisit, com hi ha qui pretén fer-ho.

Els infractors d'aquesta ordre seran sancionats amb el càstig que les circumstàncies aconsellin.

ACLARIMENT D'UNA NOTA PUBLICADA.

En la nota de la «Junta de Defensa Passiva de la Població Civil» de data 19 del mes que som, cal afegir els noms de Josep Bricfeus i Josep Ibáñez a continuació del que diu Carme Baca.

Al final de la nota—abans de la data, naturalment.—cal afegir-hi: Els boy-scouts i els dependents farmacèutics estaran en els llocs que tenen assignats.

L'EXPOSICIÓ SORTEIG DE FOTOGRAFÍES AL CENTRE EXCURSIONISTA.

Demà dissabte a les sis de la tarda s'obrirà l'exposició sorteig de fotografies i dibuixos que ha organitzat el Centre Excursionista de la nostra ciutat, a profit de la Creu Roja i l'Hospital locals.

Aquesta exposició, que serà sens dubte la més interessant de quantes s'han celebrat a la nostra ciutat, ha estai realitzada gràcies a la col·laboració activa de la Secció de Fotografia del Centre Excursionista, i de la Secció Femenina, i en general de tots els associats que amb e! seu donatiu, han volgut que resultés un èxit per l'entitat organitzadora. Es de creure que. donat el fi benèfic que persegueix. el poble de Terrassa acollirà favorablement aquesta manifestació fotogràfica i hi col·laborarà comprant números del sorteig.

PERSONES QUE DEUEN PASSAR PER LA CREU ROJA.

Ignorant l’actual parador de les persones que més avall es mencionen per no haver-les trobat en el domicili que anotaren quan demanaren per mitjà del Comitè Local de la Creu Roja noticies de familiars seus, per la present nota se'ls comunica que poden passar pel domicili de la Institució qualsevol dia de 7 a 8 del vespre.

Maria Ignàsia í Aramburu, Volta 5.

Joaquima Otaño, Rambla d'Egara 257 baixos.

Juli Mors i Arbiol, Rambla Jaume Compte 2,1.

No hay comentarios: